
___
Alimentární infekce jsou onemocnění způsobená stravou. Příčinou může být např. špatné uskladnění jídla, nesprávná příprava (špinavé předměty) nebo špatné zacházení s potravinami (ponechání potravin v teple nebo rozmražování v teplotě místnosti). Stránka pojednává o tom, co preventivně dělat, abychom se alimentárním infekcím vyhnuli.
Víte, proč se Francauzi chlubí relativně nízkým výskytem akutních srdečních příhod? Pijí červené víno ... Za dobře známým "francouzským paradoxem" stojí látka resveratrol, kterou víno obsahuje. Tento přírodní antioxidant má příznivý účinek na srdce a cévy, zmírňuje rizika spojená s diabetem, brání stárnutí buněk, zpomaluje proces degenerace mozku.
Dostat do ratolestí něco zdravého je někdy nadlidský úkol. Pokud se vám to podaří hned ráno, máte vyhráno. Správná skladba snídaně je V důležitá. My dospělí se občas ošidíme, snídáme rohlík v poklusu. Takové zlozvyky bychom však rozhodně neměli předávat dětem. Je prokázané, že u dětí, které nesnídají, klesá ve škole pozornost, zhoršuje se paměť a soustředění, projevuje se u nich mnohem více únava atd. Je tedy nezbytné, aby jim ranní jídlo dodalo dostatek živin.
___
___
___
___