Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Texty Jídlo, strava Správný postup přípravy turecké kávy, turka

Sponzorované odkazy:

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7308
Správný postup přípravy turecké kávy, turka Email
Pondělí, 12. září 2011 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 9817x

spravny-postup-vareni-turecke-kavy-turkaDenně se uvaří v české republice tisíce šálků turecké kávy. Málokdo má ale jistotu, zda skutečně turka připravuje tak, aby se maximálně uchovala chuť kávy a látky v ní obsažené. Jaký je tedy správný technologický postup přípravy kávy?

___
___


Postup přípravy turecké kávy, turka

Do nahřátého hrnku (stačí jej vypláchnout horkou vodou) vložte 7-9 gramu, tedy asi dvě vrchovaté lžičky kávy, umleté na střední stupeň hrubosti a dolijte asi 1,5 deci vody, kterou necháte zahřát těsně k bodu varu, nejlépe na teplotu 98° C.

Zalévejte postupně - nejprve do jedné třetiny a pak nadvakrát dolijte zbytek vody krouživým pohybem.

Snažte se, aby proud vody nebyl příliš prudký, tedy ne přílíš shora, aby se mletá káva co nejméně zvířila a nevyplavala na povrch. Takto se optimálně uvolní a vyluhují aromatické i chuťové látky.

Zlehka třikrát zamíchejte.


Odměnou vám bude jemná pěna v barvě mléčné čokolády.

Počkejte asi tři minuty, než se sedlina usadí na dně.
 
Share on Myspace
Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny