Dobré poledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

jak-zvladnout-navstevu-zachodu-toitoi-psychicky-i-fyzicky-11-vtipnych-radNávštěva toalety TOITOI je jako adrenalinem nabitá scéna v akčním filmu. Jakmile uděláte sebemenší chybu, jste doslova v haj... (no však víte). Existují však po generace předávaná pravidla, která vás mohou provést všemi nebezpečnými momenty při použití toalety TOITOI.

___

___

Správné načasování

Dobré načasování dokáže zázraky. Nejlepší je vyrazit na toalety poté, co jsou ráno vypulírované. Ale takové štěstí člověk nemá vždycky. Takže startujte vždycky, kdy váš oblíbený frontman ohlásí: This is the last song! Protože potom bude plno. A fronty.

 

Fronty

Pokud čtete tenhle článek, asi jste v klidu a teple domova. Takže pro teď pro vás nejsou fronty žádný problém. Leda byste si vzpomněli pozdě a teď nestíhali. V tom případě doporučujeme zkusit předběhnout. Buď to vyjde, nebo je to jedno.

 

Na jeden nádech

Trénujte plíce doma ve vaně. Čím déle vydržíte nenadechnout do plic směs pachů a vůní, které mají pachy zamaskovat, tím lépe pro vás. A pro plíce. A vůbec.

 

Ničeho se nedotýkejte!

Stejně jako na místě činu, tentokrát ale tolik nejde o otisky, které byste mohli zanechat vy, ale naopak o ty, které by na vás mohly ulpět. Takže všechno pěkně v rukavičkách.

 

Naučte se pracovat nohama

Botě otisky nevadí, takže můžete nohou směle zvedat a pokládat prkénko, pouštět vodu a držet dveře.

 

Levitujte

Když si sednete na plastové prkénko, uhnije vám do tejdne zadek. Tak se naučte levitovat, využívat takzvaný vzdušný lauf, nebo se trénujte v umění obkladu.

 

Obložte to!

Obkládá se samosebou prkénko, abyste si na něj mohli pohodlně sednout. Jenže toaleťák prosákne, navíc ho je občas málo. A proto si nacvičte obklady přineseným igeliťákem nebo si po stranách nacpěte tenisky. Bacha, když si nedáte bacha, zahučí botky do jámy lvové jen to mlaskne.

 

Když dojde papír

Jestli nemáte svůj, což důrazně doporučujeme, prohlédněte peněženku. Určitě v ní bude spousta zbytečných stvrzenek. Nebo použijte program festivalu. V nejhorším případě na sobě rozervěte spodní prádlo. A to je pak panečku otřeníčko. Pokud teda nenosíte tanga.

 

Nedívejte se dolů!

Nikdy, opakujeme, nikdy se nepokoušejte nahlédnout do modravých hlubin. Není odtud návratu.

 

Bacha na mobil

Mobil držte pevně. Nebo ho mějte zavřený v kapse. Jakmile vám jednou zapadne do nenasytného chřtánu, můžete se s ním navždycky rozloučit. Ach.

 

Poker face

Až budete vycházet ven, nezapomeňte, že tam stojí dychtivá fronta a všichni automaticky sledují váš obličej. Tak se tvařte, že je všechno v nejlepším pořádku, že jste si zrovna v křišťálově čisté koupelně přepudrovali nos a zase vyrážíte do víru. No ne?

Medicína - náhodné články

Novela zákona o zbraních - budou lékaři suplovat práci Policie?

novela-zakona-o-zbranich-budou-lekari-suplovat-praci-policie

novela-zakona-o-zbranich-budou-lekari-suplovat-praci-policie
Komora nesouhlasí, aby lékaři suplovali práci policie  Česká lékařská komora obdržela  návrh novely zákona o zbraních,   která mimo jiné poměrně  široce stanoví oprávnění, resp.   povinnost lékaře ověřit v Centrálním  registru zbraní (dále jen „CRZ“), zda je  posuzovaná osoba (pacient) držitelem  zbrojního průkazu.  

___

___

Pásový opar - léčení, následky a komplikace, cena očkování

Pásový opar léčení léčba následky komplikace prevence cena ceník očkování

Pásový opar léčení léčba následky komplikace prevence cena ceník očkování
Přichází nenápadně, nepozván, ale potíže po sobě může zanechat ještě dlouho poté, co vás opustil. Latinsky se mu říká herpes zoster, a pokud jste se ještě nepotkali, buďte rádi! Bolest, jako by vás natahovali na skřipec, únava, jako byste složili vagon uhlí, a bohaté „zdobení" v podobě červených puchýřků, jako byste byli příbuzní mloka skvrnitého. Takové „radosti" vám může přinést náhle probuzený virus.

__

__

Jícnové echo, echokardiografie - video, animace, průběh, definice

jicnove_echo_echolardiografie_vysetreni_definice_video_animace_obrazek.jpgJícnové echo (echokardiografie) je ultrazvukové vyšetření srdce. Umožňuje zjistit mnoho informací - velikost srdce (hypertrofie, dilatace), přítomnost tekutiny v osrdečníkové dutině (perikardu) či posoudit srdeční funkci (ejekční frakce). Dopplerovské echo umožňuje pak posoudit průtok krve srdcem a diagnostikovat chlopenní vady.
___
___

Zamyšlení - náhodné články

Praha očima Moraváka aneb jak Prahu vidím já

praha_mala.jpgJsou tomu 2 dny co jsem se vtátil z Prahy (dnes je 15.5.2010, v Praze jsem byl 10.-13.5.2010). Poslední má návštěva tohoto města se uskutečnila naposledy před dvěma roky. Tentokrát jsem si Prahu pořádně vychutnal, navštívil spoustu míst a zpět do Olomouce jel se spoustou pozitivních i negativních pocitů. Jak tedy vidím Prahu já? Jestli vás to zajímá, tak čtěte dále :-)
___
___

Úkol vyřešený ve spánku aneb mozek má netušené možnosti

ukoly_vyresene_ve_spanku.jpgVečer před spaním si přemýšlíte nad nějakou věcí a ne a ne vymyslet její řešení. Ráno nebo dokonce ještě v noci se probudíte a ejhle - řešení je na světě! Jen si ho poznačit, protože nevím tedy jak u vás, ale mě mozek při nočním porbuzení a ráno asi 10 minut po otevření očí vůbec nefunguje a paměť přichází k sobě vždy až po tom, co ji aktivně propleskám.

 

 

Interspar a pták ozobávající pečivo za plného provozu

ptak_v_obchode.jpgChápu – máme všichni hlad. Jak lidé, tak i ptáci. Není tomu tak dávno, co jsem byl v Intersparu v nejmenovaném městě a když jsem vybíral pečivo, viděl jsem ptáka, který seděl na okraji košíku, ve kterém bylo úhledně poskládané pečivo a vyždibával semínka.

 

 

 

Vztahy - náhodné články

Horoskop na celý rok 2016 - ŠTÍR (láska, práce, peníze, zdraví, rodina)

horoskop-2016-stir

horoskop-2016-stir

Astrální energie splétají i v roce 2016 svůj velký mystický věnec, na jehož designu se skutečně podílejí esence vybrány z těch nejlepších. Pokud se vám v minulém roce rozbíjely mnohé dimenze vašeho snažení a měli jste pocit, že nelze dosáhnout ničeho kloudného, v tomto roce na pesimismus zapomeňte!

___

___

Jak mít klidné manželství bez hádek - 8 rad

jak-mit-klidne-manzelstvi-bez-hadek-8-rad

jak-mit-klidne-manzelstvi-bez-hadek-8-rad
Ať je to jak chce, časem v manželství může vzniknout napětí nebo nuda. Co ale dělat? A co napak nedělat? Jak odvrátit krizi? Hlavně nezapomínejte, že na vztahu musíte neustále pracovat. A věnovat se mu. Vztah nebo manželství je jako květina ... musí se zalévat. Když se tak neděje, uvadá nebo zvadne. Když pak přijde nový závan (nový člověk) do vztahu, může ten původní poškodit nebo nadobro zničit. Takže, starejte se o ten váš vztah, aby byl pevný. 

___

___

Hormonální antikoncepce - 20 omylů, mýtů a polopravd

sex_antikoncepcni_pilulky.jpg Stránka se zabývá některými mýty a polopravdami o antikoncepci. Najdete zde informace o působení na zdraví ženy, informace o oddalování menstrauce, co rakovina a HA, jak působí HA na křečové žíly. Věnuje se tomu, zda antikoncepční pilulky (nebo jiné formy HA) ovlivňují hladinu cholesterolu, bolesti hlavy, hmotnost, deprese, chuť na sex, menstruační cyklus, zda tlumí antibiotika účinek HA a další.
 
___
___ 
___ 

Texty - náhodné články

Dětské úrazy a zranění - preventivní opatření a jak děti poučit aby k nim nedocházelo

prevence_detskych_poraneni_a_urazu.jpg Úrazy mají v ČR na svědomí ročně 300 mrtvých a další 3000 trvale postižených dětí. Více než polovina úmrtí dětí je způsobena úrazy. Úraz se stane během vteřiny, ale nese s sebou další následky: bolest dítěte, starosti a ekonomické náklady nejen pro rodinu, ale i pro společnost - náklady na léčení, vyplacené pojistné, nevytvořené budoucí hodnoty.
___
___

Co ženy trápí po čtyřicítce

Většina zdravotních problémů přichází po čtyřicítce. Co ženy nejvíc trápí?

Nedostatek energie, migréna i křehké kosti. Celé řadě potíži však můžete předejít. Choďte víc pěšky, upečte si makový koláč, pijte odvar z pohanky a z jídelníčku vyškrtněte colu.

Únava a malátnost

Příčinou může být nedostatek železa. Ten bývá většinou provázen i dalšími potížemi, jako jsou závratě, pocit celkové slabosti, zhoršená schopnost soustředění, dusnost při námaze či nápadně bledá pokožka. Tento stav se označuje jako anémie (chudokrevnost). Trpíte některým z uvedených příznaků? Zajděte k lékaři a nechte si udělat krevní test. Do jídelníčku přidejte také potraviny bohaté na železo (čočka, hovězí a kuřecí maso, ořechy, datle, cizma, rozinky, červená řepa, špenát).

Křečové žíly

Vyhněte se dlouhému stání. Pokud je to možné, každých 15 minut si sedněte a zvedněte nohy. Natahujte a ohýbejte nohy i pod stolem, odložte těsné džíny a boty na vysokém podpatku. Uvařte si občas pohanku (je plná rutinu, který posiluje stěny cév), nebo odvar z pohankových otrub, pijte mrkvovou šťávu a zkuste doplňky s pupečníkem asijským (gotu kola).

Problémy s inkontinencí

Povolené svaly pánevního dna posílíte speciálním cvičením nebo bylinkami. Stoupněte si, pokrčte jednu nohu, uchopte ji pod kolenem a přitáhněte stehno k hrudníku. Vydržte a vraťte se zpět do základní pozice. Nebo si sedněte na paty a mírně nadzvedávejte hýždě. V sedu se také můžete opřít o lokty a napodobovat jízdu na kole. Z bylinek zmírní potíže kotvičník, klikva, zázvor, třezalka, chmel, řepík nebo klanopraška.

Osteoporóza

Prevencí je pravidelný pohyb a strava s dostatkem vápníku. Dejte si denně svižnou procházku (3-4 km). Konzumujte víc mléčných výrobků, čerstvé zeleniny, ořechů (nejlepší jsou lískové) občas si dejte sardinky. Jasným favoritem v obsahu vápníku je mák - 100g mletého máku pokryje doporučenou denní dávku. A zapomeňte na Coca-Colu. Ta je totiž podle odborníků největší „požírač" kostí.

Důlky na stehnech

Snižte příjem solí a zásobte tělo draslíkem. Nadbytek soli způsobuje, zadržování vody v těle (ta se pak často hromadí na stehnech), draslík naopak odvodňuje. Dejte si banány, sušené meruňky a pomerančový džus. Trénujte dřepy na špičkách nebo s výskokem. Masírujte si stehna grepovým či tymiánovým olejem a zajděte na lymfatickou masáž.

Bolestivá menstruace

Silná až nesnesitelná bolest při každé menstruaci může znamenat endometriózu. V tom případě se poraďte s lékařem. Při těch „běžných" bolestech zabírá např. pupalkový olej, doplňky s výtažkem z drmku obecného a šišáku bajkalského, odvar z chmelových šištic, čaj z maliníku nebo koupel s meduňkou. Potíže zmírňuje také jóga či pilates.

Zánět močových cest

Prevencí jsou brusinky, které snižují pH moči, na urologické čaje moc nespoléhejte. Ty brání spíš tvorbě močových kamenů, ale u zánětů mohou působit dráždivě. Nejvíc pomáhá pití čisté vody bez bublinek (cca 2-31 denně), která z močových cest vypláchne nežádoucí bakterie. Můžete přidat slabší odvar z heřmánku. Pomáhá i suché teplo.

Změny na prsou

Rakovina prsu je nejčastější nádorové onemocnění žen, zrádné je v tom, že nebolí. Všímejte si proto pečlivě různých změn. Nebezpečná je především tvrdá bulka s nepravidelnými okraji, vtažená pokožka, zarudnutí a mokvání v oblasti bradavky a dvorce, nebo vzhled kůže připomínající pomerančovou kůru. Na nádor může upozornit také bulka v podpaží nebo oblasti nadklíčku. Změny jsou lépe vidět při vzpažení rukou.

Potíže se srdcem

V období menopauzy výrazně stoupá riziko srdečních onemocnění. Už nás totiž nechrání hormony estrogeny. Přesněji řečeno je jich v těle mnohem méně než dřív. Je proto nutné omezit nezdravé tuky, alkohol, silný černý čaj a kávu. A co srdci prospívá? Mořské ryby, olivový olej, výrobky z ovsa, mandle a ořechy, sója, jablka, zelená zelenina, celozrnné pečivo a červené víno (malá sklenka denně).

Migréna a bolest hlavy

Akutní bolest pomůže ztlumit akupresura. Několik vteřin mačkejte prohlubeň, která se nachází na spojnici kostí mezi palcem a ukazováčkem. Pak si dejte pár vteřin přestávku a znovu mačkejte, až do ústupu požití. Předcházet migréně lze také aromaterapií: (masáž spánků levandulovým olejem). Dále pomáhá extrakt z guarany, kopretiny řimbaby či sporýše.

Dítě mluví sprostě, vulgárně - co dělat? Rady psychologa.

dite-mluvi-sproste-vulgarne-co-delat-rady-psychologa

dite-mluvi-sproste-vulgarne-co-delat-rady-psychologa
Každý jazyk má své vulgární výrazy. Dříve či později je potomek jistě zaslechne a se zájmem zopakuje. Je jen  na vás, jak se zachováte. Tolik se snažíte, aby bylo vaše děťátko slušně vychované, umělo pozdravit a poděkovat. A pak se dočkáte toho, že v tu nejnevhodnější chvíli pronese hlasitě na adresu sousedky, že je "blbá kráva".

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz