Dobré odpoledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

vtipne-obrazky-a-fotografie-deti-zvirata-pocitace-cedule-zenyV druhé polovině roku 2012 jsem shromáždil 628 vtipných obrázků a fotografií. Vzhledem k tomu, že končí prosinec a tím se otevírá další pololetí, dnes fotografie zveřejňuji a za půl roku (na konci června 2013) udělám totéž. Všem vám přeji, abyste si fotky, obrázky a komiksy užili a doufám, že se vám budou líbit stejně jako mně.
___
___


Vtipné obrázky, fotografie a komiksy 2012 - 2

Medicína - náhodné články

Roztroušená skleróza - postižení, EDSS hodnocení, stupnice, škála

roztrousena-skleroza-postizeni-edss-hodnoceni-stupnice-skala

roztrousena-skleroza-postizeni-edss-hodnoceni-stupnice-skala
EDSS je škála kvantifikující postižení nervového systému u pacientů s roztroušenou sklerózou (RS). Navrhl ji dr. J. F. Kurtzke, nejprve jako DSS (disability status scale), 11stupňovou škálu (0–10), kterou validizoval na 250 veteránech 2. světové války, kteří onemocněli RS (Kurtzke, 1955). V r. 1983 tuto škálu rozšířil o půlbody, na celkově dvacetibodovou, což vedlo k jejímu většímu zpřesnění (Kurtzke, 1983).

___

___

Abdominoplastika, plastická operace břicha - video, animace, průběh, provedení, ukázka

abdominoplastika_plasticka_operace_bricha_video_ukazka_animace_provedeni_prubeh_informace.jpgJako abdominoplastiku označujeme plastickou operaci prováděnou k odstranění povislé kůže břicha a povolené břišní stěny nejč. po těhotenství nebo výrazném zhubnutí. Video ukzauje průběh operace, zda se operace provádí v narkóze a prostor je dán k vyjádření pacientce, která udává své pocity po operaci.

___

___

Novinky v medicíně 2012 - vyšetřovací, diagnostické a léčebné metody

novinky-v-medicine-2012-vysetrovaci-diagnosticke-metody-a-operacni-vykony
novinky-v-medicine-2012-vysetrovaci-diagnosticke-metody-a-operacni-vykony
V červnu 2012 jsem zveřejnil článek o novinkách v medicíně. Text se věnoval především novým vyšetřovacím metodám a novým operačním technikám. O článek byl velký zájem a z toho důvodu jsem se rozhodl pokračovat ve zveřejňování novinek. Dnes si můžete přečíst co nového v oborech stomatologie, gynekologie a porodnictví, urologie, infekčním lékařství, onkologii a alternativní medicíně.
___
___

Zamyšlení - náhodné články

Jan Werich - psí dopis (korespondence mezi Brokem a Janem Werichem)

jan werich psí dopisMyslíte, že je zhola nemožné, aby si pes a člověk napsali dopis? Opravdu? Tak se podívejte na tuto stránku! Je zde dopis pejska Broka Janu Werichovi a odpověď Jana Wericha Brokovi Usmívající se

 

 

 

Kreativita, tvořivost a vnímání okolního světa

vnimani_sveta.jpgVětšina z nás se nezabývá svými myšlenkami a neuvažuje nad tím, proč si myslí to, co si právě myslí. Abychom mohli změnit své myšlení, musíme se nad ním nejprve zamyslet. Podaří-li se nám na něj kriticky nahlédnout, je to první krok ke změně stanovisek a k vytvoření nové hodnotové škály.
___ 
___ 

Tesco? Nejvyšší čas na odchod. Nákup v den výplaty není vždy dobrý nápad.

tesco_nejvyssi_cas_na_odchod.jpgJe 15. srpna. Po osmi hodinách v práci s bolavou hlavou se rozhoduji jít na nákup. Nasedám do auta a už příjezd na parkoviště mě utvrzuje, že to právě dnes není nejlepší nápad. Všude mnoho aut, skoro by se dalo říct, že na hlavním tahu, kudy odjíždí auta je kolona. Přednost zprava? Ale kdeže!

___

___

Vztahy - náhodné články

Neverbální komunikace - co prozradí gesta, mimika a postoj

neverbalni_nonverbalni_komunikace_a_projevy_mimika_gesta.jpgMezilidská komunikace se zdaleka nevyčerpává jen slovy. Mnohé informace poskytujeme (a samozřejmě i přijímáme) na základě postoje, gest, mimiky a podobných doprovodných projevů, které spadají do oblasti ne-slovní neboli neverbální komunikace.
___
___

Co může zničit vztah - hádky, mlčení, snaha změnit druhého, finance, přehánění, sledování, žárlivost, srovnávání, lež, nejistota

co-muze-znicit-vztah-hadky-mlceni-snaha-zmenit-druheho-finance-prehaneni-sledovani-zarlivost-srovnavani-lez-nejistota

co-muze-znicit-vztah-hadky-mlceni-snaha-zmenit-druheho-finance-prehaneni-sledovani-zarlivost-srovnavani-lez-nejistota
Láska není to, co vídáme v kině. Nespočívá v romantických schůzkách a něžných polibcích za svitu luny. Šťastný vztah, to je práce, založená na vzájemné úctě a toleranci. I soulad je snadné narušit. Přečtěte si náš seznam 20 skutečných zabijáků vztahu. 

___

___

Úzkostné stavy a fóbie - příčina, léčba, příběh ze života

uzkostne-stavy-a-fobie-pricina-lecba-pribeh-ze-zivota

uzkostne-stavy-a-fobie-pricina-lecba-pribeh-ze-zivota
Není to jenom obyčejný strach. Je to něco, co může zcela ovládnout váš život. Bát se je zcela přirozené. Strach je projevem pudu sebezáchovy, brání nám vrhnout se bez rozmýšlení do nebezpečné nebo neznámé situace, která by nás mohla ohrozit. Ale co se stane, když se strach zvrtne? Co když naše psychika začne na něco zdánlivě úplně nevinného reagovat jako na něco vysoce nebezpečného, život ohrožujícího?
___

___

Texty - náhodné články

Akromegalie - skutečný příběh pacienta o léčbě a recidivě nemoci

akromegalie-skutecny-pribeh-pacienta-o-lecbe-a-recidive-nemoci

akromegalie-skutecny-pribeh-pacienta-o-lecbe-a-recidive-nemoci
Vzácnou hormonální poruchou zvanou akromegalie trpělo i mnoho slavných lidí, například ruský skladatel Sergej Rachmaninov či známý francouzský zápasník André René Roussimoff přezdívaný André the Giant. Na své nemoci si vybudoval kariéru herec Rondo Hatton, který se díky svému vzhledu stal hrdinou hollywoodských hororů. Trpí jí i paní Naděžda, která nám svěřila svůj příběh.

___

___

Prevence alimentárních nákaz a infekcí - doporučení

prevence-alimentarnich-onemocneni-infekci-nemociAlimentární infekce jsou onemocnění způsobená stravou. Příčinou může být např. špatné uskladnění jídla, nesprávná příprava (špinavé předměty) nebo špatné zacházení s potravinami (ponechání potravin v teple nebo rozmražování v teplotě místnosti). Stránka pojednává o tom, co preventivně dělat, abychom se alimentárním infekcím vyhnuli.

___
___

Jak hledat ve vyhledávači Google - postup, rady, tipy

jak-hledat-ve-vyhledavaci-google-postup-rady-tipy-2

jak-hledat-ve-vyhledavaci-google-postup-rady-tipy-2
Nezobrazuje se výsledcích vyhledávání to, co jste hledali? Zobrazuje se vám mnoho odkazů, které jste nechtěli vůbec vidět nebo nesouvisí s tím, co skutečně hledáte? Víte jak zefektivnit, zpřesnit a zacílit hledání ve vyhledávání Google? Zde je několik základních tipů a triků, které vám pomohou pokaždé najít přesně to, co hledáte.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz