Dobré dopoledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

utrapy-divky-obleceni-plavky-ochlupeni-zkraslovani-vztahy-s-ostatnimi-bodydesignCassandra Calin je 21letá ilustrátorka a grafička původem z Rumunska. Momentálně žije v kanadském Montrealu. Její komiksy jsou inspirované vlastními zkušenostmi, ke kterým se ale mohou vztáhnout skoro všechny holky (nejen) v jejím věku. Možná to z jejích malůvek vypadá, že holky jsou mírně vypatlané a jde jim hlavně o vzhled, ale přiznejme si, že to tak je. Ale jen občas! Tak co? Poznáváte se?

___

___

hovory-mezi-piloty-letadel-a-ridicimi-na-leteckych-vezich-na-letisichStránka dokazuje, že je někdy možná lepší nevědět, co si mezi sebou říkají piloti a řídící věž na letišti. Tyto úryvky jsou chvílemi úsměvné, ale především skutečné. 

 

___

___

zacalo-to-ananasovou-stavou-kterou-mi-bylo-lito-vilit-Rozhodla jsem se udělat k večeři trochu salátu, takový s kuřecím masem. Rodina to má ráda a stejně trochu pečeného kuřete zbylo, to už by se nesnědlo. Do tohohle salátu patří ananas. Otevřela jsem tedy konzervu, nakrájela ananas na kousky a vmíchala do salátu. Zůstala plná plechovka šťávy. Vypít? Neměla jsem chuť. Vylít? To mi přišlo líto.

___

___

 

jak-jsem-se-pokusil-uplatit-srsneMáme na chatě v kůlničce na dříví sršně. Teda, u sršňů v kůlničce máme dřevo. Ještě přesněji, sršni mají v kůlničce naše dřevo. Své dřevo tam mají, abych byl úplně přesný. Ve své kůlničce mají své dřevo. Když jsem do té kůlničky doskládával další dřevo, abych sršně uplatil, praštil jsem polínkem do té stěny s jejich hnízdem. 

___

___

vtipne-hovory-se-operatoru-se-zakazniky-o2-linkyNe každému nadělil ten nahoře technický talent. A někdo je prostě a jednoduše přihlouplý. Některé dialogy pracovníků mobilního operátora O2 ale opravdu jsou skvostné a stojí za to je uveřejnit. Počtěte si ;-) 

___

___

Medicína - náhodné články

Co je to lege artis, co znamená lege artis postup - definice, vysvětlení

co-je-to-co-znamena-lege-artis-postup

co-je-to-co-znamena-lege-artis-postup
V současné době je za definici pojmu lege artis považováno ustanovení § 11 odstavec 1 věta prvá zákona č. 20/1966 Sb. o péči o zdraví lidu v platném znění.  Tato definice zní: "Zdravotní péči poskytují zdravotnická zařízení státu, obcí, fyzických a právnických osob v souladu se současnými dostupnými poznatky lékařské vědy".

___
___

Jak se projevuje řitní trhlina, análni fisura - obrázek, fotografie

jak-se-projevuje-ritni-trhlina-fissura-ani-priznaky-projevy-symptomy-obrazek-fotografie
jak-se-projevuje-ritni-trhlina-fissura-ani-priznaky-projevy-symptomy-obrazek-fotografie
Anální ragády či fissury, tedy řitní trhliny vznikají mechanicky např. při potlačování defekačního reflexu (habituální zácpa, kdy se stolice nepřiměřeně zahustí a je pak násilím vytláčena z řitního kanálu) nebo při análním pohlavním styku. Ragády jsou malé povrchové trhlinky, hlubší praskliny tkání nazýváme fisurami. V léčbě se uplatňují režimová opatření (jít hned na WC), dostatek tekutiny, vlákniny. Důležitá je hygiena, lokálně pak čípky, masti. Výjimečně se uplatňuje divulze (násilné povolení svěrače) či chirurgický výkon.

___
___

Co vyvolává, způsobuje migrénu

co-zpusobuje-vyvolava-migrenu

co-zpusobuje-vyvolava-migrenu
Většina lidí trpících migrénou má vypozorované faktory, které mohou vyvolat záchvat. Znalost těchto provokujících podnětů je velmi důležitá, neboť podaří-li se jim vyhnout, vyhne se nemocný i záchvatu migrény. Nejčastějším provokačním momentem je stres a různé nepříjemné citové prožitky. To je jistě zcela pochopitelné, ale bohužel i citové prožitky pozitivního rázu (např. výlet či přátelská schůzka) mohou vést k migrenóznímu záchvatu.

___
___

Zamyšlení - náhodné články

Drobné radosti kolem vás aneb nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř

drobne-radosti-kolem-vas-aneb-nikdy-neni-tak-zle-aby-nemohlo-byt-hur

drobne-radosti-kolem-vas-aneb-nikdy-neni-tak-zle-aby-nemohlo-byt-hur
Šťastný život se skládá z mnoha maličkostí. Mnohé z nich si ve všedním běhu dní ani neuvědomujeme. Měli bychom si jich však považovat. Když se nám nic nedaří a zdá se nám, že všechno je na nic, měli bychom si vybavit podobný seznam, jaký tu uvádíme. Měl by nám dodat sebevědomí a také přivést k vděčnosti za to, co jsme dokázali a čeho se nám v životě dostalo.

___

___

Kalendář Vyžlovka - akty dívek - fotografie (pro rok 2009)

kalendar_akty_divky_vyzlovka_2009.jpgMilovníky nahých dívčích těl potěší odvážný čin dívek z Vyžlovky, které se rozhodly pro dobročinné účely nafotit kalendář, ve kterém zveřejní své akty. Podpoří tak výstavbu hřiště ve své vesnici. Protože se mi název a akce samotná líbí, dávám odkaz na fotografie k dispozici.
___
___

Životní pravidla Jaroslava Duška - 24 pravidel k lepšímu proplouvání životem a lepším vztahům

zivotni-pravidla-jaroslava-duska-24-pravidel-k-lepsimu-proplouvani-zivotem-a-lepsim-vztahum-2

zivotni-pravidla-jaroslava-duska-24-pravidel-k-lepsimu-proplouvani-zivotem-a-lepsim-vztahum-2
Jaroslav Dušek je nejen herec, ale člověk, který všemožně podporuje handicapované lidi. Možná ho také znáte z přednášky čtyři dohody. Jaroslav Dušek je ale také moudrý člověk, který sepsal 24 pravidel, která vám mohou zlepšit vztahy s okolím, vztahy sama se sebou a také vám mohou pomoci lépe proplouvat životem. Jaké to jsou? Začtěte se, zamyslete se.

___

___

Vztahy - náhodné články

Jak s dítětem, dětmi mluvit o sexu - informace pro rodiče

jak-s-ditetem-detmi-mluvit-o-sexu-informace-pro-rodice-2

jak-s-ditetem-detmi-mluvit-o-sexu-informace-pro-rodice-2
Jak si s dětmi povídat o intimnostech a nečervenat se u toho? Sex je přece příliš choulostivé téma. Nebo snad ne? Ruměnec ve tváři určitě není na místě. Vždyť sexuální pud je lidem zcela přirozený a ví o něm své už i ti nejmenší. Jen toho ještě hodně nechápou. Potřebují proto spolehlivého průvodce labyrintem záhad. A kdo jiný by to měl být než právě máma s tátou? Všetečnou otázku může utrousit kdykoli a kdekoli už docela malé, tříleté děcko.

___

___

Co dělat ve volném čase s partnerem, partnerkou - tipy a nápady

co-delat-ve-volnem-case-s-partnerem-partnerkou-tipy-a-napady

co-delat-ve-volnem-case-s-partnerem-partnerkou-tipy-a-napady
Dny a měsíce plynou. Po několika letech zjišťujete, že prvotní zamilování již opadlo a že se (ač si to jen moc neradi připouštíte) s partnerem tak trošku nudíte. Pár tipů jak bojovat s nudou ve vztahu se dozvíte na této stránce.

___

Psychosomatické poruchy, nemoci - když bolí duše, bolí i tělo

psychosomaticke_choroby.jpg Ve své praxi se setkávám často s tím, že se dlouhodobý stres - ať už například pracovní, vztahový nebo v rámci nějaké negativní životní události (např. úmrtí v rodině), se převádí do somatické oblasti. Pacienti potom přichází například s tím, že mají bolesti krční páteře a ztuhlé svaly. Ale existuje velká řada potíží vzniklých na psychické bázi a převádějících se na tělo. Tyto poruchy řadíme pod název psychosomatické.
___
___

Texty - náhodné články

Vánoční tradice a pověry - lití olova, krájení jablka, pouštění lodiček, talíř navíc

vanocni_zvyky_tradice.jpgVánoce jsou opředeny mnoha zvyky, tradicemi a pověrami. Patří mezi ně i pouštění lodiček, krájení jablka, zákaz vstávání od stolu, talíř navíc u štědrovečerní večeře, rybí šupiny do peněženky, zlaté prasátko při půstu, házení střevíců, barborky (trhání větví třešní) a adventní věnec. Všechny tyto zvyky jsou krátce ve článku popsány.
___
___

Postup, návod lymfatické masáže, lymfodrenáže, cena, hrazení pojištovnou

jak_provadet_provest_lymfatickou_masaz_lymfodrenaz.jpgLymfatická masáž přispívá k očistě organismu, posílení imunity, napomáhá k zmírnění svalové únavy, procesu celulity. Dále je vhodnou pomocí od unavených a bolestivých nohou. Zmírňuje bolesti hlavy a svalové napětí způsobené stresem. Stránka zmiňuje typy a jak provést lymfatickou masáž nebo lymfodrenáž.

 

___

Jak napsat stukturovaný životopis CV - náležitosti, struktura životopisu

jak_napsat_zivotopis_curriculum_vitae_cv_nalezitosti_struktura.jpegPtáte se jaké jsou základní zásady a nejčastější chyby při psaní a posílání strukturovaného životopisu? Dobře děláte. Jelikoš jejich porušení by Vás mohlo diskvalifikovat hned na úvod vašich aktivit spojených s hledáním a získáním vysněného zaměstnání.

vzor životopisu curiculum curriculum vitae CV zdarma ke stažení a tisku

 

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz