Dobrý večer, dnes je neděle 28.4.2024, svátek slaví Vlastislav, zítra Robert.

slide 1

 

Píseň se otevře v novém okně na youtube.com:

 

Zahraniční (po kliknutí se klip otevře v novém okně):

 

 

České (po kliknutí se klip otevře v novém okně):

 

Různé (po kliknutí se klip otevře v novém okně):

 

Poznámka: Stránka bude postupně doplňována

 


MP3 ke stažení na:

http://www.music-free-download.net - desítky tisíc MP3

http://www.mp3s-ke-stazeni-zdarma.cz - převážně české MP3 ke stažení zdarma

 

MP3 do vašeho webu s možností automatického přehrání skladby po načtení stránky: 

www.mp3stahuj.cz

www.imeem.com

 

 

Prohlížení milionů videoklipů zdarma:

www.youtube.com

Medicína - náhodné články

Závrať při záklonu hlavy - příčina, příznaky, projevy, léčba, diagnostika

zavrat_vyvolana_zaklonem_hlavy.gif
zavrat_vyvolana_zaklonem_hlavy.gif - zavrat_vyvolana_zaklonem_hlavy.gif

Jako benigní paroxysmální polohovou závrať (BPPV) označujeme stav, kdy se nám začne "točit hlava" po zaklonění hlavy. BPPV je zvláštní druh závrati způsobený onemocněním vestibulárního aparátu vnitřního ucha. Frekvence výskytu tohoto onemocnění je asi 17% ze všech případů závrati. Častěji jsou nemocní ženy než muži.

___
___

Hloubkové obstřiky páteře, PRT pod CT kontrolou - informace

obstriky-patere-prt-ct.jpgV poslední době se v léčbě lumboischiadických bolestí páteře s projekcí do dolních končetin (tedy laicky řečeno "vystřelováním do nohou") uplatnily nové medicínské metody. O těchto metodách a obzvláště pak PRT neboli periradikulární terapii (hloubkové obstřiky páteře pod CT kontrolou) hovoří tento článek.
___
___
___

Eutanázie - otázka spíše filozofická než medicínská

eutanazie-otazka-spise-filozoficka-nez-medicinska

eutanazie-otazka-spise-filozoficka-nez-medicinska
Přes výše uvedené konstatování je dobře, že si lékaři ujasňují svůj postoj k tzv. milosrdné smrti. Své protichůdné názory na eutanázii vyjádřili MUDr. Bohdan Babinec, CSc., a MUDr. Petr Pudil v TM 6/2018 a 9/2018. Víceméně pravidelně se tématu věnují veřejnoprávní média. Domnívám se, že v nich jde zčásti o tzv. módní téma. Od 70. let minulého století do roku 2000 jsem pracovala jako praktická lékařka.

__

Zamyšlení - náhodné články

Zamyšlení: 37 moudrých vět 37leté ženy o jejím životě a zkušenostech

37-moudrych-vet-37lete-zeny-o-jejim-zivote-a-zkusenostech-z-nich

37-moudrych-vet-37lete-zeny-o-jejim-zivote-a-zkusenostech-z-nich

Dnes je mi sedmatřicet. Musím říct, že to byly zajímavé roky. Když se ohlédnu na prožité životní etapy, vidím, jak mě mé úspěchy i propady, triumfy i duševní bolest formovaly. Ušla jsem cestu od malé pilné holčičky přes šplhounskou puberťačku po lehkomyslnou snivou dvacítku. A dnes už je mi přes třicet. Stala jsem se matkou, podnikám a už vím, co je pro mě v životě hlavní.

___

___

Kde najít toho pravého muže a vnitřní připravenost na nový vztah - zamyšlení pro ženy

kde-najit-toho-praveho-muze-a-vnitrni-pripravenost-na-novy-vztah-zamysleni-pro-zeny

kde-najit-toho-praveho-muze-a-vnitrni-pripravenost-na-novy-vztah-zamysleni-pro-zeny
Tahle otázka pálí nejméně třetinu dívenek, slečen, paní i zralých dam, takže patříte-li mezi ně, utěšte se myšlenkou, že v tom nejste samy. Samozřejmě nejde o to najít jakéhokoli chlapa (na to jich chodí po světě věru dost), ale TOHO PRAVÉHO. A to už je tvrdší oříšek, ne-li přímo para ořech. To, že je mužů krapítko míň než žen, by nemuselo vadit, neboť pánové jsou si toho vědomi, a proto je většina z nich vřele nakloněna myšlence uspokojit i více žadatelek (ať už jednu po druhé, nebo paralelně).

___

___

Vánoce nejen o vánocích - buďme na sebe hodní a radujme se nejen dle kalendáře

nadseni_z_vanoc.jpg
nadseni_z_vanoc.jpg - nadseni_z_vanoc.jpg
Určitě se každý z nás někdy pro nějakou věc nadchnul. Je to přirozené. Člověk něco, co je mu blízké, uvidí, uslyší nebo pocítí. Není těžké se pro něco nadchnout, ale je těžší v tom nadšení po nějakou smysluplnou dobu zůstat.
___
___

Vztahy - náhodné články

Ženy - vývoj psychiky, vztahové požadavky a potřeby od 13 let dále

vyvoj_psychiky_zeny_pozadavky_a_potreby_ve_vztahu.jpgJak jsem již ve svém životě poznal, pochopit ženy je dost těžké. Každý člověk a to ať už je to žena nebo muž během svého života projde vývojem, který ovlivní mimo jiného i výběr partnera. To je také důvod, proč dlouhodobé vztahy končí většinou kolem čtvrtého roku své existence. Víte, jaké potřeby a požadavky na muže má žena od 15 let dále?

___

___

Čínský horoskop KŮŇ, čínské znamení - KŮŇ - charakteristika, vlastnosti, povaha

cinsky_horoskop_kun.gifKůň má dobrý vkus a je mnohostranný. Miluje přehlídky, koncerty a společenské i sportovní podniky. Stejně jako na dostizích i v životě snadno zdolává většinu překážek anebo je velmi obratně a nepozorovaně obchází. Kůň dovede všestranně lichotit a získávat tak přívržence a obdivovatele. Umí zajímavě hovořit o všem možném a je tím sympatický, je rozený řečník.

___

Inspirace pro spokojený vztah - doteky, chvála, sdílení společných chvilek

inspirace-pro-spokojeny-vztah-doteky-chvala-sdileni-spolecnych-chvilek

inspirace-pro-spokojeny-vztah-doteky-chvala-sdileni-spolecnych-chvilek
Otevřené projevy náklonnosti a vyjadřování lásky předpovídají nižší riziko rozvodu. Jedním ze způsobů, jak vyjádřit lásku, je důvěrné, dlouhé a pevné objetí (je jedno kde - ve stoje, na lavičce v parku, v posteli), ve kterém se budeme cítit příjemně. Láskyplný tělesný vztah včetně mazlení, hlazení i líbání souvisí se zvýšenou hladinou hormonu oxytocinu, který je také znám jako hormon důvěry a lásky, a je důležitý, protože zmírňuje průběh stresové reakce a tím má zásadní přínos pro zdraví. 

__

__

Texty - náhodné články

Skrytý glutamát v potravinách - jaké jiné názvy pro glutamát výrobci potravin používají?

skryty-glutamat-v-potravinach-jake-jine-nazvy-pro-glutamat-vyrobci-potravin-pouzivaji

skryty-glutamat-v-potravinach-jake-jine-nazvy-pro-glutamat-vyrobci-potravin-pouzivaji
Výrobci potravin ví velmi dobře, že když na obalu potraviny napíšou, že obsahuje glutamát nebo sůl kyseliny glutamové, tak výrobek těžko prodají. Jenže cílem výrobce potravin a polotovarů je, aby nejen zboží prodali, ale vydělávali na něm. Proto problém vyřešili šalamounsky. Glutamát rozštěpili a označují ho jinými názvy, které vypadají jako by potravina obsahovala jen přírodní látky. Takže potravina vypadá jako zdravá, ale není. Chytré, že?

___

___

Infekce chlamydiemi - prevence, zdroje nákazy, příznaky, léčba

infekce-chlamydiemi-prevence-zdroje-nakazy-priznaky-lecba
infekce-chlamydiemi-prevence-zdroje-nakazy-priznaky-lecba
Najde si vás, nebo nenajde? Řeč je o chlamydii, jedné z nejrozšířenějších infekcí na světě. Víte, jak se jí bránit? Za romantickým názvem "chlamydie" se skrývá onemocnění bakteriálního původu, které se přenáší například kapénkově jako chřipka a postihuje tak plíce, v horším případě i zrak.
Druhou, daleko častější variantou je chlamydie trachornatis; ta patří mezi nejčastější pohlavně přenosné choroby a podle Světové zdravotnické organizace (WHO) jí ročně onemocní až 90 milionů lidí. Co udělat proto, abyste mezi nimi nebyli i vy?

___
___

Tablety s jódem - prevence poškození těla radioaktivitou

tablety-s-jodem-radioaktivita-fukusima-japonsko.jpgDošlo ke skutečnosti, že se obyvatelé České republiky zásobují jodovými tabletami kvůli radioaktivitě z Fukušimy v Japonsku. Na základě vyhodnocení situace v Japonsku je pro občany pobývající na území ČR zcela zbytečné se tabletami stabilního jódu předzásobovat a o to více je neuvážené tento přípravek preventivně konzumovat.

jodid draselný 65 VULM HAMELD rds

___
Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz