Dobré odpoledne, dnes je sobota 27.4.2024, svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav.

slide 1

Váš vzkaz byl odeslán na můj e-mail, brzy jej zpracuji. Kliknutím na tlačítko zpět se dostanete na stránku, z níž jste vzkaz odeslali...

Medicína - náhodné články

Novela zákona o zbraních - budou lékaři suplovat práci Policie?

novela-zakona-o-zbranich-budou-lekari-suplovat-praci-policie

novela-zakona-o-zbranich-budou-lekari-suplovat-praci-policie
Komora nesouhlasí, aby lékaři suplovali práci policie  Česká lékařská komora obdržela  návrh novely zákona o zbraních,   která mimo jiné poměrně  široce stanoví oprávnění, resp.   povinnost lékaře ověřit v Centrálním  registru zbraní (dále jen „CRZ“), zda je  posuzovaná osoba (pacient) držitelem  zbrojního průkazu.  

___

___

Významní lékaři české historie - Freud, Oser, Chrobak, Marburg, Lorenz, Priessnitz, Tandler, Herba

 

vyznamni-lekari-ceske-historie-freud-oser-chrobak-marburg-lorenz-priessnitz-tandler-herba

vyznamni-lekari-ceske-historie-freud-oser-chrobak-marburg-lorenz-priessnitz-tandler-herba
Historie rozvoje lékařské vědy v celé střední Evropě je velice bohatá. České země byly v době vzniku moderní medicíny součástí podunajského soustátí, Rakouského císařství a později Rakousko-Uherska, a tvořily nejen jeho významné průmyslové centrum, ale mohou se pochlubit mnohými osobnostmi, které založily celé vědecké obory především v medicíně.

___

___

Otázky k atestaci z psychiatrie - seznam otázek, odborné požadavky

atestace-psychiatrie-seznam-otazek
atestace-psychiatrie-seznam-otazek
Stránka obsahuje seznam otázek k atestaci z obecné a speciální psychiatrie. Dále je v ní odkaz na vypracované otázky k atestaci z psychiatrie ke stažení online zdarma. Pokud máte před atestační zkouškou, přeji Vám pevné nervy při učení a následně její úspěšné zvládnutí.
___
___

Zamyšlení - náhodné články

Cesta od POTOM vede k NIKDY, aneb nikdy příliš neodkládejte to, co si přejete

cesta-od-potom-vede-k-nikdy-aneb-nikdy-prilis-neodkladejte-to-co-si-prejete

cesta-od-potom-vede-k-nikdy-aneb-nikdy-prilis-neodkladejte-to-co-si-prejete
Anna se na sebe zamračeně dívá do zrcadla a v očích má zlostné slzy. Vždycky na podzim si přísahá, že do příštího léta shodí přebytečná kila. A pak si konečně generálně obmění šatník. Koupí si i několik nových kabelek a bižutérii, která jí líbí už dva roky. Přestane o víkendu sedět doma a bude s holkama chodit na zajímavé akce, naváže nové známosti… Jenže ten hrozný zlozvyk cpát se před spáním čokoládovými bonbóny jí to vždycky všechno zkazí.

___

___

Kde najít toho pravého muže a vnitřní připravenost na nový vztah - zamyšlení pro ženy

kde-najit-toho-praveho-muze-a-vnitrni-pripravenost-na-novy-vztah-zamysleni-pro-zeny

kde-najit-toho-praveho-muze-a-vnitrni-pripravenost-na-novy-vztah-zamysleni-pro-zeny
Tahle otázka pálí nejméně třetinu dívenek, slečen, paní i zralých dam, takže patříte-li mezi ně, utěšte se myšlenkou, že v tom nejste samy. Samozřejmě nejde o to najít jakéhokoli chlapa (na to jich chodí po světě věru dost), ale TOHO PRAVÉHO. A to už je tvrdší oříšek, ne-li přímo para ořech. To, že je mužů krapítko míň než žen, by nemuselo vadit, neboť pánové jsou si toho vědomi, a proto je většina z nich vřele nakloněna myšlence uspokojit i více žadatelek (ať už jednu po druhé, nebo paralelně).

___

___

Jak si užívat života aneb carpe diem!

uzivani_zivota_aneb_carpe_diem.jpg"Je zvláštní doba," říkává má mamka. A asi má pravdu. Lidé spěchají, baží po penězích, jsou agresivnější na ulicích, v autech i obchodech. Méně se mají rádi a jsou chladnější. Celkem výrazně se změnily jejich priority. Je prostě nová doba, doba, které by se naši pradědečci a prababičky nestačili divit a kroutit hlavou.  

___

Vztahy - náhodné články

Když je čas na rozchod aneb neudržujte neudržitelné a nebojte se odejít

kdyz-je-cas-na-rozchod-ve-vztahu-aneb-neudrzujte-neudrzitelne-a-nebojte-se

kdyz-je-cas-na-rozchod-ve-vztahu-aneb-neudrzujte-neudrzitelne-a-nebojte-se
Ve vztahu si rádi idealizujeme toho druhého, nechce se nám ze vztahu vystupovat a uznat, že je to ztráta času. Koukáme zasněně na ty měsíce/roky snahy, kreslíme si do růžova drobné úspěchy a nechceme si přiznat, že toho vrcholu nikdy nedosáhneme. Na rozdíl od horolezců ale nehrozí přímo smrt, takže to táhneme, táhneme a zabíjíme to nejdražší co máme – čas.

___

___

Jak se zbavit blbé nálady když je venku tma - zimní období s nedostatkem světla

jak-se-zbavit-blbe-nalady-kdyz-je-venku-tma-zimni-obdobi-s-nedostatkem-svetla-venku

jak-se-zbavit-blbe-nalady-kdyz-je-venku-tma-zimni-obdobi-s-nedostatkem-svetla-venku
Zima je obdobím sychravosti, mrazu a tmy. Za oknem je většinou šero, den jakoby se jen málo lišil od noci a člověk by nejraději hluboce usnul a spal až do jara. Kde vzít sílu, aby se našinec vyhrabal zpod teplé peřiny a vydal se z domova do nepohody? Podle odborníků závisí naše energie na třech zásadních faktorech: spánku, pohybu a výživě. Kromě nich na nás však působí ještě spousta méně podstatných věcí.

___

___

Single ve 30 letech - slevte na požadavcích na muže

single_ve_30_a_co_s_tim.jpgVe své kariéře slaví jeden úspěch za druhým. Jsou hezké a netrpí ani nedostatkem přátel. Přesto pořád nemohou najít toho pravého partnera, přítele a druha v jedné osobě. A co muži? Opravdu se muži bojí samostatných žen? Kde je chyba? 
___
___

Texty - náhodné články

Nespavost dětí - byliny, bylinky, babské rady

Když se děti ve spánku nepokojně přehazují a nemohou se utišit, okamžitě pomáhá koupel v lipovém květu, pokud ovšem nepůsobí na dětskou postýlku nějaké záření. Větší vědro se naplní do poloviny lipovým květem, který se nechá na studeno přes noc vyluhovat. Druhý den se vše zahřeje a přileje do koupele, která trvá dvacet minut.

___

___

Fretka - chování v domácím prostředí, vlastnosti fretek

 

fretka-chovani-v-domacim-prostredi-vlastnosti-fretek

fretka-chovani-v-domacim-prostredi-vlastnosti-fretek
Hravé a milé fretky svou povahou i zálibami v lecčems připomínají kočky.   Už před dvěma tisíci lety bylo tohle roztomilé kožešinové zvířátko domestikováno. O jeho hezký kožíšek ale v té době ani tolik nešlo. Po boku lidí se fretky zabydlely především jako zdatní lovci myší a králíků. Zvládaly však i náročnější úkoly, třeba protahování lan  dlouhým potrubím.

___

___

Od kolika let dávat dítěti kapesné a jak vysoké má kapesné být

od-kolika-let-davat-detem-kapene-jak-vysoke-kapesne
od-kolika-let-davat-detem-kapene-jak-vysoke-kapesne
Mají rodiče dítěti přilepšit z rodinného rozpočtu? Pokud ano, od jakého věku mu peníze dávat a kolik? Přemýšlíte, zda je vhodné, abyste své ratolesti přispívali nějakou částkou, ale nevíte, jestli je to výchovné? Nebo už jste naopak k pravidelné výplatě rozhodnuti, jenže se zase trápíte otázkou, kolik je "tak akorát" a od jakého věku byste dítěti měli peníze dávat?
___
___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz