Dobré poledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

pohled_do_budoucnosti_objednani_pizzy_v_roce_2015.jpgUrčitě jste už četli, viděli nebo slyšeli o tom, jak to bude vypadat v budoucnosti. Některé věci, které byly v minulosti přdpovězeny se skutečně dějí. Stránka vám nabízí pohled, jak by mohlo jednou ... a to už zanedlouho ... vypadat objednání pizzy. Text počítá s tím, že jednou padnou všechny bariéry v soukromí lidí. No v dnešní době, kde na vás na každém kroku čeká nějaká kamera, která vás šmíruje, to možná nebude až tak daleko k realitě.
___

Pohled do budoucnosti - jak budeme objednávat pizzu v roce 2015


Pizzaservis: Dobrý den! Děkujeme, že jste zavolali Pizzeriu Volcano. Můžeme...

Zákazník: Dobrý den, rád bych si něco objednal.

P: Můžete mi nejdříve povědět Vaše NIDC?

Z: Moje Národní Identifikační číslo je, malý moment...6102049998-45-54610.

P: Děkujeme, pane Haluška. Bydlíte v Růžové ulici 25 a Vaše telefonní čísloje 421-70-645-62-45. Vaše číslo práce ve firme Rourky a trubičky s.r.o. je 421-70-455-87-87, klapka 47. Z kterého telefonu voláte?

Z: Cože? Jsem teď doma. Odkud máte všechny ty informace?

P: Jsme napojení na národní modul Evropského informačního systému.

Z: Aha, no dobře. Chtěl bych si objednat dvě z Vašich speciálních pizz s extra porcí masa.

P: To by pro Vás nebylo vhodné.

Z: Prosím?

P: Podle Vašich lékařských záznamů máte vysoký krevní tlak a extrémně vysokou hladinu cholesterolu. Vaše zdravotní pojišťovna by Vám Vaši velmi nezdravou volbu jídla určitě nepovolila.

Z: A do háje! A co byste mi teda doporučili?

P: Mohli byste vyzkoušet naši sójovo-jogurtovou pizzu s nízkým obsahem tuku.Určitě Vám bude chutnat.

Z: Jak můžete vědět, že mi bude chutnat?

P: Minulý týden jste si v knihovně vypůjčil knihu Sójové recepty pro gurmány. Proto si myslíme, že by Vám tato pizza vyhovovala.

Z: Tak teda dobře. Vezmu si teda tyto dvě pizzy,rodinnou velikost prosím.Kolik mě ten špás bude stát?

P: Výborně, to by mělo pro Vás, Vaši manželku a Vaše čtyři děti stačit.Ten špás, jak jste to nazvali, Vás vyjde na 4O euro.

Z: Dám Vám číslo mé kreditní karty.

P: Je nám líto, ale budete muset zaplatit v hotovosti. Úvěrový rámec Vaší kreditní karty jste přečerpali před 12 dny.

Z: Aha, tak teda skočím do bankomatu pro peníze, abych měl, až přijede Vaše dodávka.

P: Obávám se, že ani z toho nic nebude. I kontokorentní úvěr na Vašem osobním účtu jste už přečerpali. Možná by vám mohla půjčit paní Vajcíková z přízemí. Podle našich záznamů dostala včera důchod a po zaplacení nájemného a všech poplatků by ještě měla mít 52 euro, pokud mezitím nebyla nakupovat...

Z: To je jedno.Jednoduše ty pizzy pošlete. Peníze budu mít připravené. Jak dlouho to bude trvat?

P: Budeme mít trochu zpoždění, máme mnoho objednávek. Odhadujeme to zhruba na 30 minut.Pokud ale spěcháte, můžete si pizzy přijet vyzvednout osobně,když budete mít peníze. Ale myslím si, že transport rodinných pizz na motorce není příliš pohodlný.

Z: Odkud víte, že jezdím na motorce?

P: Je tu poznámka, že jste přestali splácet Vaše auto. Ale motorku už máte splacenou, takže předpokládám, že ji používáte.

Z: Ale teď jste mě už fakt nasrali, vy...

P: Dávejte si laskavě pozor na jazyk, pane! Kvůli urážce na cti státního úředníka jste už byl v roce 2009 trestaný.

Z: - lapá po dechu -

P: Přejete si ještě něco?

Z: Ne, děkuji. Vlastně ano, nezapomeňte mi přibalit ty dva litry Eurocoly zadarmo, jak to slibujete v reklamě!

P: Je mi líto, ale vylučovací doložka k EU normě č. Y236 Z5630098/2010 výdej slazených nápojů zadarmo diabetikům přísně zakazuje....





Medicína - náhodné články

Schmorlovy uzly - co je to, fotografie, obrázek, jak vznikají, vliv na bolesti zad

schmorlovy_uzly.jpgStránka pojednává o tom, co jsou to Schmorlovy uzly (Schmor´s nodes), jak vznikají a jestli jejich existence má vliv na bolesti zad. Ve stránce také můžete nalézt obrázky, můžete se tedy podívat, jak vypadají.

___
___

Campylobacter, Escherichia, Listeria, Salmonella, Staphylococcus - zdroj, přenos, příznaky a projevy infekce

Campylobacter-Escherichia-Listeria-Salmonella-Staphylococcus
Campylobacter-Escherichia-Listeria-Salmonella-Staphylococcus
Stránka pojednává o infekci bakteriemi Campylobacter, Escherichia, Listeria, Salmonella, Staphylococcus. Uvádí hlavní zdroje infekce, dále způsob přenosu a příznaky infekcí danou bakterií.
___
___


Vliv nesteroidních antirevmatika na žaludek, žaludeční sliznici

vliv-nesteroidnich-antirevmatika-na-zaludek-zaludecni-sliznici

vliv-nesteroidnich-antirevmatika-na-zaludek-zaludecni-sliznici
Nesteroidní antirevmatika (NSA) jsou heterogenní skupinou léčiv, která poskytuje nepochybný a jasný profit při léčbě bolesti a inflamace pro svůj analgetický, antipyretický a antiinflamatorní efekt. Z tohoto důvodu patří mezi nejčastěji předepisovaná léčiva, zvláště ve vyšších věkových skupinách, a podávání je často dlouhodobé.

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Prostorová paměť je lepší než paměť na jména

prostorova_pamet.jpgČas od času dostanu nějaký mejlík od mladé slečny nebo klučiny a ti se ptají, jak si trénovat mozek a hlavně že mají problém s paměti . Vždy si u těchto mladých lidí pomyslím něco o soustředění a protože se ode mě čeká něco věcného, doporučím výtažky z ginko /správně gingko/ biloby, tedy jinanu dvoulaločného.
 
 
 

Kreativita, tvořivost a vnímání okolního světa

vnimani_sveta.jpgVětšina z nás se nezabývá svými myšlenkami a neuvažuje nad tím, proč si myslí to, co si právě myslí. Abychom mohli změnit své myšlení, musíme se nad ním nejprve zamyslet. Podaří-li se nám na něj kriticky nahlédnout, je to první krok ke změně stanovisek a k vytvoření nové hodnotové škály.
___ 
___ 

Lidé, věci a skutečnosti které vás připravují o životní čas

 

lide-veci-a-skutecnosti-ktere-vas-pripravuji-o-zivotni-cas-2

lide-veci-a-skutecnosti-ktere-vas-pripravuji-o-zivotni-cas-2
Kým se chtěli v dětství stát? A splnilo se vám vaše přání? Jak poznat, že možná marníte čas a váš život vám utíká pod rukama? Přečtěte si seznam, který vás možná posune abyste čas marnit přestali. 

___

___

Vztahy - náhodné články

Štír - muž - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-stir_m.jpg Jste-li zamilovaná do muže ve znamení Štíra a slovo vášeň vás leká, nazujte si tretry a utíkejte, jako kdyby vás pronásledoval King Kong. Protože vás pronásleduje.Nemluvím jenom o samotné milostné vášni, i když ta může být na předním místě. Mám na mysli také vášnivou intenzitu ve věcech politiky, práce, přátelství, náboženství, jídla, příbuzných, dětí, oblečení, života, smrti a všech dalších kategorií, jaké vás napadnou.

Vodnář - žena - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-vodnar_z.jpg Nejbezpečnější způsob, jak vstoupit do milostného vztahu s ženou ve znamení Vodnáře, je pamatovat si, že se v lásce chová stejně paradoxně jako ve všem ostatním. Tak nebudete zaskočen. Tato dívka má v lásce věrnost pevných znamení, ale také má v sobě netečnost a nedostatek citů vzdušného elementu. Vytvořit s ní šťastný vztah je možné jen tehdy, poskytnete-li jí volnost, aby se mohla věnovat nespočtu zájmů a stýkat se se svými přáteli.

Co patří a nepatří do společného jmění menželů (SJM) tedy majetku manželů

spolecne_jmeni_majek_manzelu_co_do_nej_patri_spada_nepatri_nespada.jpgSpolečné jmění manželů (SJM) je institut, který nahradil v našem právním řádu „bezpodílové spoluvlastnictví manželů“. SJ může vzniknout pouze a výlučně jen mezi manžely. Nelze uzavřít manželství bez toho, aby alespoň v některém okamžiku jeho trvání nevznikl společný majetek.
___
___

Texty - náhodné články

Co to znamená nechat na pospas, co je to pospas

co_to_znamena_nechat_na_pospas.jpgV případě čtenářských ohlasů rádi vysvětlíme i obtížnější nebo méně běžné jevy pravopisné. Věříme, že jazykový koutek bude Vaší oblíbenou rubrikou. Nechat někoho (něco) na pospas je velmi běžné a oblíbené rčení. Znamená nechat někoho bez pomoci, samotného v nebezpečí, nechat něco v plen či za kořist.
___
___

Životní pojištění - ano nebo ne? Kolik stojí životní pojištění měsíčně, ročně

zivotni-pojisteni-kolik-stoji-zivotni-pojisteni-mesicne-rocne

zivotni-pojisteni-kolik-stoji-zivotni-pojisteni-mesicne-rocne
Ať už do rodinného rozpočtu přinášíte více peněz vy, nebo váš partner, jednu důležitou věc byste měli nést společně: životní pojištění. Kdo jej nemá, nepřímo ohrožuje své děti. Má snad dům nebo auto větší hodnotu než lidský život? Málokdo by odpověděl kladně. Podle míry pojištění to však vypadá, že si to mnoho českých rodin myslí.

___
___

Medvědice - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití

 

medvedice-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti

medvedice-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti
Medvědice léčivá, latinsky arctostaphylos uva-ursi léčí záněty močového ústrojí, dezinfikuje ledviny, detoxikuje. Medvědice je stále zelený, poléhavý, bohatě větvený keřík podobný brusince. Listy jsou tuhé, oválné, kožovité, dlouhé 1-3 cm. Květy jsou bílé až růžové, uspořádané v koncových hroznech.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz