Dobré poledne, dnes je pondělí 6.5.2024, svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav.

slide 1

utrapy-divky-obleceni-plavky-ochlupeni-zkraslovani-vztahy-s-ostatnimi-bodydesignCassandra Calin je 21letá ilustrátorka a grafička původem z Rumunska. Momentálně žije v kanadském Montrealu. Její komiksy jsou inspirované vlastními zkušenostmi, ke kterým se ale mohou vztáhnout skoro všechny holky (nejen) v jejím věku. Možná to z jejích malůvek vypadá, že holky jsou mírně vypatlané a jde jim hlavně o vzhled, ale přiznejme si, že to tak je. Ale jen občas! Tak co? Poznáváte se?

___

___

hovory-mezi-piloty-letadel-a-ridicimi-na-leteckych-vezich-na-letisichStránka dokazuje, že je někdy možná lepší nevědět, co si mezi sebou říkají piloti a řídící věž na letišti. Tyto úryvky jsou chvílemi úsměvné, ale především skutečné. 

 

___

___

zacalo-to-ananasovou-stavou-kterou-mi-bylo-lito-vilit-Rozhodla jsem se udělat k večeři trochu salátu, takový s kuřecím masem. Rodina to má ráda a stejně trochu pečeného kuřete zbylo, to už by se nesnědlo. Do tohohle salátu patří ananas. Otevřela jsem tedy konzervu, nakrájela ananas na kousky a vmíchala do salátu. Zůstala plná plechovka šťávy. Vypít? Neměla jsem chuť. Vylít? To mi přišlo líto.

___

___

 

jak-jsem-se-pokusil-uplatit-srsneMáme na chatě v kůlničce na dříví sršně. Teda, u sršňů v kůlničce máme dřevo. Ještě přesněji, sršni mají v kůlničce naše dřevo. Své dřevo tam mají, abych byl úplně přesný. Ve své kůlničce mají své dřevo. Když jsem do té kůlničky doskládával další dřevo, abych sršně uplatil, praštil jsem polínkem do té stěny s jejich hnízdem. 

___

___

vtipne-hovory-se-operatoru-se-zakazniky-o2-linkyNe každému nadělil ten nahoře technický talent. A někdo je prostě a jednoduše přihlouplý. Některé dialogy pracovníků mobilního operátora O2 ale opravdu jsou skvostné a stojí za to je uveřejnit. Počtěte si ;-) 

___

___

Medicína - náhodné články

Hlavové nervy - anatomie, obrázek, popis, latinské názvy nervů

hlavove-nervy-anatomie-obrazek-seznam-popis-nazvy

hlavove-nervy-anatomie-obrazek-seznam-popis-nazvy
Na stránce si můžete prohlédnout spodinu mozkovou s hlavovými nervy. Můžete se podívat na přesnou anatomickou lokalizaci a přečíst si, jak se jednotlivé mozkové nervy latinsky nazývají.

___
___

Odpovědnost lékaře - neodpovídá za výsledek jen za správnost postupu při diagnostice a léčbě

 

odpovednost-lekare-neodpovida-za-vysledek-jen-za-spravnost-postupu-pri-diagnostice-a-lecbe

odpovednost-lekare-neodpovida-za-vysledek-jen-za-spravnost-postupu-pri-diagnostice-a-lecbe
Lékař neodpovídá za výsledek, jen za odborně chybný postup. Nešťastná vyjádření některých lékařů o právu pacienta na odškodnění. Poskytovatel zdravotní služby neodpovídá za výsledek, ale pouze za postup non lege artis. Každý zákrok má svá rizika a poškozený sám nese následky náhody, která jej postihla. Sami lékaři někdy nesmyslně doporučují odškodnění v případech, kdy pro to není právní důvod.

___

___

Bělení zubů a fazety, fazetky - cena, ceník, poradna zubaře

beleni-zubu-poradna-fazety-fazetky-cena-cenik-kolik-stoji

beleni-zubu-poradna-fazety-fazetky-cena-cenik-kolik-stoji
Hodně lidí má pocit, že mají zažloutlé zuby a tím pádem v souvislostí s myšelnkou na bělení zubů nebo vytvoření fazet, fazetek na povrch zubů vzniká mnoho dotazů. Některé z nich si můžete zde pročíst. Na dotazy odpověděla zubařka MDDr. Hana Velebilová. 

__

__

Zamyšlení - náhodné články

Štěstí - když přijde, chyťte ho a nepusťte a užívejte si ho každou buňkou svého těla

stesti-kdyz-prijde-chytte-ho-a-nepustte-a-uzivejte-si-ho-kazdou-bunkou-sveho-tela

stesti-kdyz-prijde-chytte-ho-a-nepustte-a-uzivejte-si-ho-kazdou-bunkou-sveho-tela
Když už k vám jednou přijde, je třeba ho pevně chytit a nepustit. Jak ale poznáte, že je opravdu tady? Štěstí je pocit velmi osobní. Vždy se odvíjí od toho, jak se v daném okamžiku cítíte. Je to pocit ryze vnitřní a s jeho hledáním musíte začít uvnitř sebe. Nesouvisí s tím, co dělá někdo druhý nebo kolik toho máme... Bohužel mnozí z nás štěstí v materiálních věcech hledají.

___

___

Recenze LCD GSM guard - bezdrátového bezpečnostního systému s různými čidly

lcd-gsm-guard_recenze.jpegČas od času napíšu nějakou recenzi na služby nebo zboží. Rozhodl jsem se, že si pořídím domů k ochraně majetku bezpečnostní systém LCD GSM guard alarm. Alarm mi zakoupila matka. Na tomto alarmu je mi sympatických hned několik věcí. Např. princip plovoucího kódu, možnost připojení velkého množství čidel rozdělení sledovaných prostorů na zóny, jednoduchá bezdrátová instalace, apod. Článek není napsán pro komerční účely, jedná se o mé osobní zkušenosti s alarmem.
___
___

Zamyšlení: 37 moudrých vět 37leté ženy o jejím životě a zkušenostech

37-moudrych-vet-37lete-zeny-o-jejim-zivote-a-zkusenostech-z-nich

37-moudrych-vet-37lete-zeny-o-jejim-zivote-a-zkusenostech-z-nich

Dnes je mi sedmatřicet. Musím říct, že to byly zajímavé roky. Když se ohlédnu na prožité životní etapy, vidím, jak mě mé úspěchy i propady, triumfy i duševní bolest formovaly. Ušla jsem cestu od malé pilné holčičky přes šplhounskou puberťačku po lehkomyslnou snivou dvacítku. A dnes už je mi přes třicet. Stala jsem se matkou, podnikám a už vím, co je pro mě v životě hlavní.

___

___

Vztahy - náhodné články

Vodnář - žena - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-vodnar_z.jpg Nejbezpečnější způsob, jak vstoupit do milostného vztahu s ženou ve znamení Vodnáře, je pamatovat si, že se v lásce chová stejně paradoxně jako ve všem ostatním. Tak nebudete zaskočen. Tato dívka má v lásce věrnost pevných znamení, ale také má v sobě netečnost a nedostatek citů vzdušného elementu. Vytvořit s ní šťastný vztah je možné jen tehdy, poskytnete-li jí volnost, aby se mohla věnovat nespočtu zájmů a stýkat se se svými přáteli.

Jak dětem srozumitelně sdělit naše příkazy a pokyny?

jak_sdelit_prikazy_a_zakazy_detem.jpgSebedůvěru dítěte ovlivňuje nejen chvála či kritika. Existují i jiné důležité způsoby, jimiž své děti programujeme - zejména to, jakým způsobem formulujeme naše pokyny a příkazy. Záleží na negativním či, pozitivním výběru slov. My dospělí řídíme naše vlastní chování a pocity "samomluvou", tedy řečí odehrávající se v našich myslích.

___

___ 

Vymáhání výživného exekučně (exekučním řízením)

neplatic_vyzivneho.jpgUdělat si dítě a nezaopatřit ho je jednoduché. Ale pro otce. Pro matku, která se musí o dítě starat a i zvládat ekonomickou situaci to už tak jednoduché. O to je to pak složitější, že otec to co soud stanovil neplní. A tatínků neplatičů je mnoho. Jenže pokud nemají trvalé bydliště a oficiálně nepracují, těžko si na ně "došlápnout."
___
___

Texty - náhodné články

Rdesno - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití

rdesno-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti

rdesno-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti
Truskavec ptačí, rdesno ptačí (latinsky polygonum) - málokdo si této obyčejné bylinky všimne. Stonky truskavce se táhnou po zemi, uprostřed drobných lístků se objevují ještě drobnější narůžovělé květy. Není divu, že lidé truskavec obvykle jen těžko hledají. Lépe ho znají ptáci, kteří s oblibou vyhledávají jeho semena. Jako by to truskavec věděl, přichází člověku vstříc a roste tam, kam lidé nejvíce chodí - okolo cest a chodníků.

 

___

___

Zrušení letu - práva a nároky cestujících na náhradu za zrušený let

zruseni_letu_nahrada_za_skodu_naroky.jpgDozvěděli jste se, že z nějakých důvodů nemůžete odletět letadlem a následně přemýšlíte jaká jste měli nebo máte práva za zrušený let? Tak v tom případě si přečtěte tuto stránku.

reklamace, odškodnění

Alkohol, alkoholismus a celebrity - herci, zpěváci, hudebníci, režiséři

Celebrita a alkoholismus - alkoholizmusČas od času se dozvíme, že některá známá osobnost má problémy s alkoholem. U některých je to jen bulvární žvást (např. u herečky Šafránkové), ale je mnoho takových, u kterých je to skutečně pravda. Všechny osoby, které jsou na této stránce, byly ověřeny a jejich problém s alkoholem v minulosti byl dle nebulvárních médií opakovaně potvrzen. Stránka je dělena na české a zahraniční celebrity.
___
___
Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz