Dobré odpoledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

zacalo-to-ananasovou-stavou-kterou-mi-bylo-lito-vilit-Rozhodla jsem se udělat k večeři trochu salátu, takový s kuřecím masem. Rodina to má ráda a stejně trochu pečeného kuřete zbylo, to už by se nesnědlo. Do tohohle salátu patří ananas. Otevřela jsem tedy konzervu, nakrájela ananas na kousky a vmíchala do salátu. Zůstala plná plechovka šťávy. Vypít? Neměla jsem chuť. Vylít? To mi přišlo líto.

___

___

Až jsem si vzpomněla na jeden recept – takové lehké řezy, do nich je třeba právě ananasová šťáva. Tak jsem je udělala. Akorát že do nich se dávají jen žloutky, takže bílky mi zbyly. A co s nima? Když je nechám v lednici, nakonec je stejně vyliju…

Ale kápla jsem na to! Udělám bezé. Je to snadné a rychlé. Potřebovala jsem k tomu citronovou kůru, takže jeden citron jsem pořádně odrbala… jenže co teď s citronem? Jak ho takhle napůl oloupnete-neoloupnete, hrozně snadno se zkazí. Krom toho vysychá. Tak jsem šťávu použila na dresink do salátu. Bylo to moc dobré, ale do salátu jsem kvůli tomu mohla dát jen půlku cibule, aby to nebylo moc štiplavé …

Druhá půlka ležela lince. Co s ní?
Napadlo mě udělat na ráno drožďovou pomazánku. Tu mají všichni rádi, děti ji mohou mít na chleba ke svačině. Droždí mám a půlka cibulky je do pomazánky zrovna tak akorát. Jenomže mi samozřejmě zbyl kus droždí. Tak co teď s ním? Drožďovou polívku! Nebude jí moc, akorát k večeři, což je dobře, protože toho salátu se zase tak moc nenajedí… Pokrájela jsem cibulku a dala na ni rozpustit droždí. Jdu si do ledničky pro vajíčka na kapání do polívky – a nebylo tam ani jedno! Neuvědomila jsem si, že jsem je vyplácala na to pečení.
To už jsem skřípěla zubama, ale vypla jsem plyn a šla si obléct bundu. Zaběhnu do obchodu na rohu. Koupila jsem vajíčka, zubní pastu, několikery papírové kapesníky a kuchyňské utěrky (měli je v akci), několik mýdel a všem zubní kartáčky (taky akce). Pak jsem zašla naproti do pekařského stánku pro celozrnný chleba, aby měly děti pod tu pomazánku. No a když už jsem byla venku, stavila jsem se pro opravené boty a vyzvedla zimní věci v čistírně. Sotva jsem to všechno dotáhla domů. Pak jsem dodělala polévku.

Padla jsem na židli, záda mě bolí, ruce vytahané, nohy necítím…

Říkám si: jsem úplně pitomá! Proč jsem vlastně tu ananasovou šťávu nevylila?

 

Medicína - náhodné články

Otázky k atestaci z psychiatrie - seznam otázek, odborné požadavky

atestace-psychiatrie-seznam-otazek
atestace-psychiatrie-seznam-otazek
Stránka obsahuje seznam otázek k atestaci z obecné a speciální psychiatrie. Dále je v ní odkaz na vypracované otázky k atestaci z psychiatrie ke stažení online zdarma. Pokud máte před atestační zkouškou, přeji Vám pevné nervy při učení a následně její úspěšné zvládnutí.
___
___

Divertikulóza, jak vypadá divertikl (výchlipka) tlustého střeva - video

jak-vypada-divertikuloza-divertikly-obrazek-fotografie-video-komplikace-priznaky

jak-vypada-divertikuloza-divertikly-obrazek-fotografie-video-komplikace-priznaky
Video se věnuje divertikulóze a divertiklům tlustého steva. Uvidíte jak divertikl vypadá, dozvíte se, že je to velmi častý nález při kolonoskopii (nejč. v rámci preventivního kolonoskopického vyšetření). Dále uslyšíte, že se divertikulóza nejčastěji vyskytuje po 60. roce věku. Onemocnění nemá většinou žádné příznaky. Potíže může způsobit zánět divertiklu, který může vést ke vzniku abscesu. To vyžaduje nejč. chirurgický zákrok.

___
___

Vazektomie, vasektomie - provedení mužské trvalé sterilizace přetětím chámovodu

vazektomie_vasektomie_prubeh_operace_informace.jpgVazektomie může být definitivní řešení nechtěného oplodnění mužem. Před tímto chirurgickým urologickým výkonem se muž dobrovolně rozhodne k trvalé sterilizaci přeříznutím chámovodů. Článek stručně popisuje metodu, průběh a rekonvalescenci po operaci.

 

informace

Zamyšlení - náhodné články

Nedělejte práci která vás nebaví aneb život je změna, stagnace je smrt

 

Stavil jsem se dnes cestou na vrakovišti, jestli tam nemají drobnost na můj dopravní prostředek. Cestou lemovanou hromadami starých aut jsem došel k dílně, byla otevřená, ale nikdo v ní nebyl. V téměř hřbitovním tichu se všude povalovalo mnoho nejrůznějších částí vymontovaných z aut, ležíce ve špíně na černé podlaze od letitých nánosů oleje. Po chvíli vešel člověk ve špinavých montérkách, pozdravil jsem.

___

___

Po 10 letech v divadle ... už jsem zapomněl na to kouzlo skutečných lidí na představení.

divadlo.jpg
Před několika dny jsem dostal ke svátku jako dárek mimo jiné i vstupenku do divadla. Přiznávám, že v rámci toho, zažívat co možná nejvíce zajímavého a nového ve svém životě jsem byl rád a maximálně jsem tento nápad uvítal.
___
___ 

 

Jak se dostat na Praděd - výlet, cesta, výstup na Praděd z Ovčárny v zimě

jak_se_dostat_na_praded_vylet_cesta_vystup_na_praded_v_zime.jpegV rámci své dovolené jsem se rozhodl k nerozumnému činu a to v zimním období vyšplhat až na vrcholek Pradědu. Článek obsahuje několik málo informací a rad.

___

Vztahy - náhodné články

Horoskop 2018 - všechna znamení (láska, práce, peníze, zdraví, rodina)

Horosop 2018 všechna znamení - láska, práce, peníze, zdraví, rodina

Horosop 2018 všechna znamení - láska, práce, peníze, zdraví, rodina

Rok 2018 přinese mnoho zásadních životních změn. Dlouhodobě se Kozorohem pohybuje karmické Pluto a na podzim 2017 se k němu přidávají postupně Černá Luna a Saturn. V březnu se Mars přiblíží Saturnu a tím ho zaktivuje. Můžeme očekávat omezení a těžkosti v pracovní oblasti. Očekávejme nutné oběti, které budeme muset podstoupit. V dubnu „přeběhne“ planeta Mars přes Černou Lunu a Pluto.

__

__

Pestré milování? Co třeba napětí z načapání na veřejnosti?

pestre_milovani.jpgO sexu na netradičních místech se už na mém webu psalo. Ale přesto po pár letech vztahu může dojít k tomu, že je sex již "tak trošku ohraný," a vy zatoužíte po něčem neobvyklém, co třeba ostatní páry nedělají nebo se stydí.

 

___

___

Fetišismus na ženské vlasy, haircut fetish, trichofilie - informace

 

fetisismus-na-zenske-vlasy-haircut-fetish-trichofilie-informace

fetisismus-na-zenske-vlasy-haircut-fetish-trichofilie-informace
Vašemu partnerovi se líbí vaše vlasy tak moc, že si nejste jistá, jestli už to není nějaká úchylka. Měla byste vědět, že až 80 % mužů ženské vlasy vzrušují. Při prvním pohledu si muž na zene nevsimne ňader, jak si mnohé z nás myslí, není to ani krásná tvářička či sexy zadek. To, co ho přitahuje, jsou právě vlasy. Většina pánů je vnímá jako hlavní součást sex-appealu u ženy.

___

___

Texty - náhodné články

Kdy měnit na zimní pneumatiky, co je to pravidlo 4x4

vymena_pneumatik_pravidlo_4x4_co_je_to.jpgPtáte se, kdy máte přezout pneumatiky na zimní? Kdy je ten pravý čas? Je to když poklesne teplota pod 7 stupňů Celsia. Letní pneumatiky jsou díky své výrobní směsi tvrdé a zhoršuje se významně jejich přilnavost k vozovce. Více informací a vysvětlení pravidla 4x4 přináší tento článek.

___
___

Inline škola Lene Olomouc - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, fotografie, fotogalerie

inline-skola-kurzy-lene-olomouc-zkusenosti-reference-recenze-diskuze

inline-skola-kurzy-lene-olomouc-zkusenosti-reference-recenze-diskuze
Byl jsem pozván do inline školy Lene v Olomouci na kurzy kolečkového bruslení. Vyučuje zde Mgr. Lenka Buchcárová (mistryně freestyle bruslení ČR a Evropy) a Petr Coufal. Absolvoval jsem asi 3hodinový náhled, ve kterém jsem udělal několik fotografií. Rád bych zde napsal několik svých postřehů, názorů a pocitů.

___
___

Invalidní důchody 2010 - nejčastější dotazy k novele o invalidních důchodech

invalidni_duchody_2010.jpgVelkou změnu vnesl do systému invalidních důchodů letošní rok 2010. Zatímco dosud byli nemocní lidé buď plně nebo částečně invalidní, a podle toho brali plný nebo částečný invalidní důchod, nově existuje už jen invalidní důchod. Jeho výše ale závisí na jednom ze tří stupňů invalidity, který určí lékař. Kromě toho se mění i podmínky nároku na invalidní důchod.
___
___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz