Dobré odpoledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

fotografie-zvirata-auta-bydleni-deti-2012V první polovině roku 2012 jsem shromáždil velký počet vtipných i zajímavých obrázků a fotografií. Vzhledem k tomu, že začíná červenec a tím se otevírá nová polovina roku, dnes fotografie zveřejňuji a za půl roku udělám totéž. Všem vám přeji, abyste si fotky užili a doufám, že se vám budou líbit stejně jako mně.
___
___


Vtipné obrázky, fotografie a komiksy 2012

Automobily, kola, bicykly, doprava (30)

Byt, dům, bydlení (14)

Cedule, texty (10)

Děti a mimina (18)

Lidé (56)

Jídlo (30)

Medicína (6)

Medicína - náhodné články

Ženské antikoncepční metody - druhy antikoncepce, informace

antikoncepcni-metody-u-zen-zenska-antikoncepce.jpgČlánek obsáhle pojednává o všech běžných metodách ženské antikoncepce - tedy přirozené (plodné a neplodné dny), bariérové, chemické, hormonální. Pojednává i o ne zcela běžných (a méně spolehlivých) metodách - laktace (kojení) a o imunologické metodě ochrany. V závěru je krátké pojednání i o interrupci.

___
___

Cévní mozková příhoda - příběhy lidí - začátek a příznaky, průběh, léčba

Jedním z prvních příznaků mozkové mrtvice může být pokleslý ústní koutek (centrální paréza VII. hlavového nervu) Říkáte, že vám se to nemůže přihodit? Cévní mozková příhoda a Vy - to nejde prostě k sobě? Ale omyl. A pokud si myslíte, že se toto onemocnění týká jen starších lidí, tak ani v tomto bodě nemáte pravdu. Zde je výpověď několika lidí o příznacích, průběhu a léčbě cévní mozkové příhody. Jedním z prvních příznaků může být právě vlevo vyobrazený pokles ústního koutku (centrální paréza n. VII - facialis).
___
___

Protikuřácký a protialkoholní zákon - změny, povinnosti zdravotníků, kouření v nemocnici

protikuracky-a-protialkoholni-zakon-v-kostce-prehled-zmen-informace

protikuracky-a-protialkoholni-zakon-v-kostce-prehled-zmen-informace

Dne 3. 3. 2017 byl zveřejněn ve Sbírce zákonů ČR pod číslem 65/2017 Sb. všemi zákonodárnými orgány již schválený a podepsaný nový tzv. „protikuřácký a protialkoholní zákon“, hojně diskutovaný ve sdělovacích prostředcích. Níže je uveden stručný přehled, jaké změny tento zákon přináší ve srovnání s dosud platnou a účinnou právní úpravou obsaženou v zákoně č. 379/2005 Sb., se zaměřením buď na aspekty, které se mohou nějakým způsobem dotýkat členů ČLK, anebo na aspekty obecně zajímavé. Všechny uvedené změny platí s účinností od 31. května 2017.

___

___

Zamyšlení - náhodné články

První dojem je klíčový v posuzování druhé osoby

prvni_dojem_je_klicovy.jpgObrovskou důležitost má první dojem. Lidé jsou obecně poměrně neochotní své základní stanovisko měnit a to platí dvakrát, jde-li o stanovisko negativní. Týká se to posuzování lidí, věcí, názorů... všeho. Vychází to z evolučně dané pohodlnosti (eufemisticky řečeno tendence k energetickým úsporám) nebo podívám se a vím, jak se věci mají a nimrání se v nich je ztráta času.

 

___ 

Cesta od POTOM vede k NIKDY, aneb nikdy příliš neodkládejte to, co si přejete

cesta-od-potom-vede-k-nikdy-aneb-nikdy-prilis-neodkladejte-to-co-si-prejete

cesta-od-potom-vede-k-nikdy-aneb-nikdy-prilis-neodkladejte-to-co-si-prejete
Anna se na sebe zamračeně dívá do zrcadla a v očích má zlostné slzy. Vždycky na podzim si přísahá, že do příštího léta shodí přebytečná kila. A pak si konečně generálně obmění šatník. Koupí si i několik nových kabelek a bižutérii, která jí líbí už dva roky. Přestane o víkendu sedět doma a bude s holkama chodit na zajímavé akce, naváže nové známosti… Jenže ten hrozný zlozvyk cpát se před spáním čokoládovými bonbóny jí to vždycky všechno zkazí.

___

___

Štěstí dítěte a štěstí dospělého se liší - v čem?

stesti-ditete-a-stesti-dospeleho-se-lisi-v-cem

stesti-ditete-a-stesti-dospeleho-se-lisi-v-cem
Štěstí se děje tehdy, jste-li v harmonii se svým životem, žijete-li s ním v takové harmonii, že vše, co děláte, vám působí radost. Pokud tomu tak je, jste v pohodě. Milujete-li svou práci a způsob svého života, jste meditativní. Nic vás nerozptyluje. Jestliže vás něco rozptyluje, ukazuje to jen na to, že vás to ve skutečnosti příliš nezajímá.

___

___

Vztahy - náhodné články

Můj manžel nebo přítel je alkoholik - co teď? 7 rad pro ženy a partnerky alkoholiků

manzel_pritel_alkoholik_rady_tipy_triky.jpg"Alkohol metla lidstva," říkává se. Může to znít humorně a trošku s nadhledem. Nicnémě věřte, že ženy a přítelkyně mužů alkoholiků to tak humorně a s nadhledem nevidí. Často ve svém webu alkoholik.cz dostávám zoufalé emaily s otázkou co dělat. I proto jsem vytvořil tuto stránku s radami.

___
___

Nejlepší sex v životě? Vliv má fáze cyklu ženy, místo, čas a fantazie plná hříšných myšlenek!

nejlepsi-sex-v-zivote-vliv-ma-faze-cyklu-zeny-misto-cas-a-fantazie-plna-hrisnych-myslenek-3

nejlepsi-sex-v-zivote-vliv-ma-faze-cyklu-zeny-misto-cas-a-fantazie-plna-hrisnych-myslenek-3
Co myslíte, máte již ten nejlepší sex svého života za sebou, nebo vás to ještě čeká? To nikdy dopředu neodhadnete! Můžeme se ale společně podívat na to, co všechno je k němu zapotřebí. Vliv má nejen to kde se milujete, ale třeba i to, v jaké fázi cyklu je žena nebo zda dáte naplno průchod svým hříšným myšlenkám. Tak do toho ;)

__

__

Rozchod, rozvod - co dělat aby k nim nedošlo a s partnerem jste si nezevšedněli

rozchod-rozvod-co-delat-aby-k-nim-nedoslo-a-s-partnerem-jste-si-nezevsedneli

rozchod-rozvod-co-delat-aby-k-nim-nedoslo-a-s-partnerem-jste-si-nezevsedneli
Existuje jeden skutečně závažný důvod, pro který se rozpadají rodiny a letité vztahy. Příčinou číslo jedna u všech rozvodů nejsou ani nevěra, ani finanční problémy, ani nesmiřitelné povahové rozdíly. To všechno jsou jenom symptomy problému daleko hlubšího. Zdá se mi, že hlavní těžkostí pro účastníky milostného vztahu je jejich neochota investovat milostný vztah do manželství.

___

___

 

Texty - náhodné články

Co je to kuskus, jak vypadá kuskus - obrázek, fotografie

co-je-to-kuskus-jak-vypada-kuskus-obrazek-fotografie
co-je-to-kuskus-jak-vypada-kuskus-obrazek-fotografie
V pořadu Jste to co jíte se v poslední době hodně mluví o kuskusu (anglicky cuscus,
couscous
). Možná stejně jako v vás zajímá, jestli je to zelenina, luštěnina či něco jiného. Velkým překvapením je, že to není nic z výše uvedeného. Kuskus je totiž těstovina. Stránka přináší další stručné informace o kuskusu a také fotografii.
___
___

Kořen yamu a klimakterium, přechod u ženy

Hlízy yamu se v Jižní Americe, Africe a Karibiku jedí kvůli vysokému obsahu škrobu podobně jako u nás brambory. Kromě toho dodávají tělu látku, která je příbuzná ženskému hormonu progesteronu. Produkce tohoto ženského hormonu s počátkem menopauzy postupně klesá, vlivem čehož pak přestane menstruace. Důsledkem je nepříjemný vedlejší efekt: hodně žen v tomto období trpí náladovostí a podrážděností.

____

____

Rozdíl v kávě piccolo, ristretto, macchiato, espresso, latté, cappuccino, americano, mocaccino, doppio, corretto

rozdil-v-kave-piccolo-ristretto-macchiato-espresso-latte-cappuccino-americano-macchiato-mocaccino-doppio-corretto

rozdil-v-kave-piccolo-ristretto-macchiato-espresso-latte-cappuccino-americano-macchiato-mocaccino-doppio-corretto
Není žádným tajemstvím, že Češi mají zmatek v cizojazyčných názvek káv. Chtějí espresso, dostanou americano. Pokud by chtěli skutečně espresso, museli by požádat o piccolo. Máte v tom zmatek? Přečtěte si, jaký je rozdíl mezi kávami piccolo, ristretto, macchiato, espresso, latté, cappuccino, americano, macchiato, mocaccino, doppio, corretto.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz