Dobré odpoledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

dopravni_kontrola_a_jak_ji_co_mozna_nejvice_zneprijemnit_policistum.jpgPřed několika dny mi přišel od kamaráda email, který se mi jako rebelovi a buřiči líbil. Jeho obsah nedávám jako právní radu, ale zařadil jsem jej do sekce zábava. Pokud ale věci, které jsou v textu napsány uplatníte v realitě, pro policisty to asi zábavou nebude a nebudou potěšeni. ;-) Mimochodem, ač to nevypadá, jsem odpůrcem rychlé jízdy, která ohrožuje posádku vozidla a okolí. To jen pro upřesnění.

 

___

dopravni_kontrola.jpg

Medicína - náhodné články

Točení hlavy, závratě, mdloba, kolaps – příčiny

toceni_hlavy_mdloba_kolaps_motace.jpgNázev kapitoly jsem vymyslel ne nezáměrně laickými názvy. Ten koho totiž zajímá něco jako „točení hlavy“ asi nenapíše do vyhledávače „vertigo“. Jak už název tedy odpovídá, článek se bude zabývat nejrůznějšími příčinami motací a to s nebo i bez poruchy vědomí.

___

Točení hlavy závratě, porucha rovnováhy

Práva a povinnosti pacientů, pořizování kopií ze zdravotnické dokumentace

prava_pacienta.jpg Pacient má mnoho práv a vcelku málo povinností. O právech pacienta při vyšetření nebo při hospitalizaci informuje tato stránka. Čas od času by asi bylo dobré, aby si některá práva pacientů přečetl i lékař, protože od dob studií se ledasco změnilo (např. bod č. 12 je platný až od roku 2007).

___
___

První pomoc při epileptickém záchvatu - co dělat? Kdy volat sanitku?

prvni_pomoc_pri_epileptickem_zachvatu_kdy_volat_sanitku.jpgJe to tu ... nečekaný výkřik, stočení očí, nekontrolovaný pád, zatnutí svalů končetin s následným třesem. Po proběhlém záchvatu pak zmatenost, dezorientace, otupělost a bolest hlavy. Tak se projevuje paroxysmus epilepsie.

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Jak se těšit z maličkostí každého dne

jak-se-tesit-z-malickosti-kazdeho-dne-2

jak-se-tesit-z-malickosti-kazdeho-dne-2
Na světě neexistují dva stejní lidé, všichni jsme různí. Není to ani dobře, ani špatně, prostě to tak je. Jedni jsou schopni slyšet hudbu v šustění podzimního listí pod nohama a kochat se krásou světa kolem sebe v dešťové kapce. A jiní, jak už to bývá, míjejí velké zázraky, aniž by si jich všimli.

___

___

Jak si udělat život příjemnější aneb každodenní důvody proč se usmívat

"Život je krátký“. Tak často tuhle větu slyšíme, ale zamyslíme se někdy nad ní? Její smysl je prostý: měli bychom se těšit ze života, neztrácet čas a neplýtvat zbytečně vlastními silami. Mít v sobě více pozitivní energie. Mohou nám v tom pomoci postupy, podporující náš vnitřní kladný náboj.

___

___

Nebojte se dělat změny ve svém životě - život je příliš krátký na to, abyste ho prožili jak si ho nepředstavujete

 

nebojte-se-delat-zmeny-ve-svem-zivote-zivot-je-prilis-kratky-na-to-abyste-ho-prozili-jak-si-ho-nepredstavujete

nebojte-se-delat-zmeny-ve-svem-zivote-zivot-je-prilis-kratky-na-to-abyste-ho-prozili-jak-si-ho-nepredstavujete
"Neměl jsem naše poslouchat a jít na medicínu, – stěžuje si kamarád. Teď budu celý život dělat práci, kterou nesnáším. Dneska už těžko co změním." Kamarádovi je 31 let. Pouhých 31, pane bože! Úplné dítě. Má před sebou celý život. A už nad ním dělá křížek. Bude se trápit, vylívat si vztek na nevinných pacientech a počítat roky do důchodu.

___

___

Vztahy - náhodné články

Ženy - vývoj psychiky, vztahové požadavky a potřeby od 13 let dále

vyvoj_psychiky_zeny_pozadavky_a_potreby_ve_vztahu.jpgJak jsem již ve svém životě poznal, pochopit ženy je dost těžké. Každý člověk a to ať už je to žena nebo muž během svého života projde vývojem, který ovlivní mimo jiného i výběr partnera. To je také důvod, proč dlouhodobé vztahy končí většinou kolem čtvrtého roku své existence. Víte, jaké potřeby a požadavky na muže má žena od 15 let dále?

___

___

Partnerský vztah, láska a rozchod - tipy, rady, triky, návody a vysvětlení pocitů

krize_ve_vztahu_jak_resit_krizi.jpgPokud si zlomíme ruku, rychle získáme ponaučení, že některé předměty bývají pevnější než naše končetiny. Také po první chřipce si osvojíme pravidlo, že chodit v zimě bos není nejlepší řešení. Tak proč se nepoučitelně vrháme do vztahů předem odsouzených k nezdaru - znovu a znovu jak vosy na sladké? Proč se chováme jak idioti a trpíme jak zvířata?
___
___

Jak zabránit rozvodu manželství - rady a důvody proč se nerozvádět

jak_zabranit_rozvodu_manzelstvi.jpgJsou lidé, kteří jsou definitivně pro rozvod rozhodnutí a to z nejrůznějších důvodů. Ty hlavní jsou asi že to, co bylo na začátku vztahu již vyprchalo a k zamilovanosti má pár daleko. Pokud se dva lidé mají opravdu rádi, dokáží spolu zůstat. Někdy tomu tak ale není a vztah se nadobro rozpadá. Pokud jste v podobné situaci a zvažujete zda ze vztahu odejít, přečtěte si několik následujících řádků.

___

Texty - náhodné články

Kouření je nemoc - interview s doc. MUDr. Evou Králíkovou, CSc.

koureni-zavislost-tabaku-doc.-mudr.-eva-kralikova-csc.-interview-kontakt-email-telefon

koureni-zavislost-tabaku-doc.-mudr.-eva-kralikova-csc.-interview-kontakt-email-telefon
Doc. MUDr. Eva Králíková, CSc., je asi nejznámější českou lékařkou zabývající se závislostí na tabáku. Pracuje v Ústavu hygieny a epidemiologie 1. lékařské fakulty UK a  vede Centrum pro závislé na tabáku III. interní kliniky ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí v  Praze. Již více než 20 let se zabývá epidemiologií, prevencí a léčbou závislosti na tabáku.

___

___

Diskriminace při ucházení o pracovní místo pro věk

diskriminace_pri_vyberovem_rizeni_pro_vek.jpg

Nejfrekventovanějším diskriminačním jednáním v oblasti ucházení se o zaměstnání je odmítnutí uchazeče o zaměstnání pouze z důvodu jeho věku. Stránka se ve stručnosti zabývá touto tématikou a nabízí vzor udání pro námitku z diskriminace.

výběrové řízení

Kartářka Jana Skálová - kontakt (výklad karet, numerologie, reiki)

kartarka-jana-skalova-cteni-z-karet-numerologie-reiki-vestby.jpg
kartarka-jana-skalova-cteni-z-karet-numerologie-reiki-vestby.jpg - kartarka-jana-skalova-cteni-z-karet-numerologie-reiki-vestby.jpg
Možná hodně z nás v noci špatně spí a tak si zapneme televizi. V ní jsou v noci kartářky. Jednou z nich je i kartářka Jana Skálová. Poměrně hodně mě překvapilo, že lidé, kteří jí volají říkají, že její věštby odpovídají realitě. Proto jsem se rozhodl najít na ni kontakt a tento vám předkládám. Není nutné volat přímo do televize. Kartářka Jana Skálová je z Prahy.
___
___
Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz