Dobré dopoledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

pracovni_desatero_pro_lenochy.jpgK práci se musíme stavět přiměřeně aktivně. A pokud nevíte jak je to přesně myšleno, jednoduše klikněte na článek a začtěte se, jak zítra vzít ... nebo vlastně nevzít dílo do svých rukou.
___
___

Výmluvy proč v práci nepracovat - desatero pro lenochy

1. Odpočinek je půl zdraví. 

2. Co nemusíš udělat dnes, odlož na pozítří a získáš den volna.

3. Věc, která se do deseti dnu nevyřeší sama, nezasluhuje dále tvoji pozornost.

4. To, že pracují jiní, ještě neznamená, že máš pracovat i ty.

5. Ztracenou chuť do práce nikdy nehledej!

6. Kdo nic nedělá, nic nezkazí.

7. K práci se vždy stav tak, aby si i ostatní měli kam stoupnout.

8. Pokud ti slabě platí, nemůžeš silně pracovat.

9. Pracoviště není kosmetika. Proto se tam nezdržuj celý den.

10. Práce se neboj a klidně si k ní i lehni.

Medicína - náhodné články

Myasthenia gravis - léčba, vyšetření, diagnostika, kazuistika pacienta

myasthenia-gravis-lecba-diagnostika-prognoza-kazuistika-obrazek-fotografie_copy

myasthenia-gravis-lecba-diagnostika-prognoza-kazuistika-obrazek-fotografie_copy
Myasthenia gravis je typickým autoimunitním onemocněním. Získaná myasthenia gravis je nejčastějším onemocněním, které  postihuje nervosvalový přenos. Prevalence se pohybuje v naší populaci kolem 140 pacientů na 1 milion obyvatel. Antigenní epitopy acetylcholinového receptoru, pocházející z myoidních buněk v thymu, jsou chybně rozpoznávány T buněčnými receptory autoreaktivních T lymfocytůjako tělu cizí.

___
___

Mamografie, rentgen prsu - video, animace, průběh vyšetření, provedení, definice

mamografie_prubeh_provedeni.jpgMamografie je rentgenologické vyšetření prsu. Jedna z metod umožňujících včasné zachycení abnormálního růstu či útvaru v mléčné žláze, zejm. nádoru. Je metodou screeningu u pacientek ve vyšším věku. Video popisuje průběh vyšetření a jsou v něm popisovány možné pocity pacientek s možnými nemocemi prsu. Je také řečeno jak často by mělo být vyšetření prováděno a jak velká je při něm dávka radiace.
___
___

___
___

Neurologické vyšetření - anamnéza, průběh, vlastní klinické vyšetření

neurologicke_vysetreni.jpgNeurologické vyšetření je soubor úkonů, které lékař provádí za účelem zjištění Vašeho konkrétního neurologického onemocnění nebo podezření na něj. Aby lékař mohl Vaši diagnózu správně určit a dále Vás i optimálně léčit, musí se nejprve seznámit s Vaším osobním, rodinným a sociálním zázemím. Především zjišťuje příčinu Vaší návštěvy u něj a Vaše bezprostřední obtíže, které Vás do ordinace přivádějí. Ze zjištěných údajů sestaví tzv. anamnézu a následuje vlastní neurologické vyšetření.

Zamyšlení - náhodné články

Prostě se na všechno vybodnout aneb proč jsme unavení životem a co s tím dělat

 

proste-se-na-vsechno-vybodnout-aneb-vypraveni-o-lidech-unavenych-zivotem

proste-se-na-vsechno-vybodnout-aneb-vypraveni-o-lidech-unavenych-zivotem
Naše sousedka se v roce 2014 vykašlala na svoje velmi lukrativní zaměstnání, pronajala třípokojový byt mladé rodině a přestěhovala se na chalupu. Nastálo. Do důchodu jí zbývá nejmíň patnáct, dvacet let. Nikdo kolem ji nechápal a všichni si ukazovali na čelo. Takové místo! Takový byt! A ona to vymění za vesnickou chalupu s výhledem na husí rybníček! Ta snad není normální! Kolik lidí by dalo kdeco za takovou práci, jakou měla ona!

___

___

Recenze LCD GSM guard - bezdrátového bezpečnostního systému s různými čidly

lcd-gsm-guard_recenze.jpegČas od času napíšu nějakou recenzi na služby nebo zboží. Rozhodl jsem se, že si pořídím domů k ochraně majetku bezpečnostní systém LCD GSM guard alarm. Alarm mi zakoupila matka. Na tomto alarmu je mi sympatických hned několik věcí. Např. princip plovoucího kódu, možnost připojení velkého množství čidel rozdělení sledovaných prostorů na zóny, jednoduchá bezdrátová instalace, apod. Článek není napsán pro komerční účely, jedná se o mé osobní zkušenosti s alarmem.
___
___

Pošta Milostín, adresa - Valentýn - postup odesílání valentýnských pohledů a dopisů

posta_milostin_valentyn_postup_odesilani_valentynskych___pohledu_a_dopisu_adresa_posty.jpegNevíte čím potěšit svého vyvoleného či vyvolenou? Rádi byste tento rok milovanou osobu něčím překvapili? A co takhle Valentýnské přáníčko s originálním razítkem z Milostína? Ten se stane již po šesté sídlem Valentýnské pošty.
___
___

Vztahy - náhodné články

První rande z pohledu muže

ruzne_prvni_rande.jpgTento článek jsem převzal z internetu. Osobně se s ním zcela neztotožňuji (sex na prvním rande mi připadá trošku "zvláštní" a beru to za uspěchanou věc), ale na počtení to jistě neuškodí :)

 

 

 

Když se řekne domov - vztahy, jistota, láska, vůně, bezpečí, porozumění, klid, komunikace, harmonie

kdyz-se-rekne-domov-vztahy-jistota-laska-vune-bezpeci-porozumeni-klid-komunikace-harmonie

kdyz-se-rekne-domov-vztahy-jistota-laska-vune-bezpeci-porozumeni-klid-komunikace-harmonie

Je jen docela málo oblastí, které zajímají prakticky každého. Jednou z nich je zaručeně naše bydlení a také vše, co s ním souvisí. Dokonce i bezdomovec musí řešit, kde se vyspí. A co teprve ti z nás, kteří preferují něco dlouhodobějšího? Sídliště? Satelitní městečko? Rekonstrukce staršího domu? Koupě bytu z developerských nabídek, družstvo nájemníků, realitní agentura, přímý prodejce? Hypotéka? Nájemní byt či snad podkroví z rodinného domku rodičů?

___

___

Jak zase udělat z chlapů chlapy a z žen ženy

 

jak-zase-udelat-z-chlapu-chlapy-a-z-zen-zeny

jak-zase-udelat-z-chlapu-chlapy-a-z-zen-zeny
Aby mohli být muži muži, musejí být ženy ženami. A aby mohly být ženy ženami, musejí být muži muži. Je to tak trochu začarovaný kruh. Možná se ptáte, „kdo s tím tedy má začít? Ať začnou oni! Ať se k nám chlapi zase chovají jako k něžným, křehkým, půvabným stvořením, která právem vyžadují ochranu, péči, obdiv, lásku!“ Kdepak, to byste se načekaly, milé dámy!

___

___

Texty - náhodné články

Jak se dostat na Mušov uprostřed vodní nádrže Nové Mlýny - cesta, fotografie, parkoviště

jak-se-dostat-na-Musov-do-Musova-kostel-ostruvek-zatopena-vesnice-vodni-nadrz-Nove-Mlyny-1

jak-se-dostat-na-Musov-do-Musova-kostel-ostruvek-zatopena-vesnice-vodni-nadrz-Nove-Mlyny-1
Zatopená obec Mušov s ostrůvkem, na kterém je kostel svatého Linharta - to je vše najdete uprostřed vodní nádrže Nové Mlýny. Ač je to zakázáno (místo je hnízdištěm mnoha vzácných ptáků), každou zimu se po ledě na místo vydávají stovky lidí.

__

__

100 důvodů proč se žije hezky v České republice

 

100-dovodu-proc-se-zije-hezky-v-ceske-republice

100-dovodu-proc-se-zije-hezky-v-ceske-republice
V ČR se žije hezky. Důvodů je mnoho. Pro někoho že nemusí jít na vojnu, pro dalšího že nemáme v ČR epidemie a ač se to nezdá, tak v ČR máme poměrně dost levně proti jiným zemím EU. Překvapivě i pitná voda v kohoutcích není zdaleka všude samozřejmost. A jaké jsou další důvody žít v ČR? Počtěte si. Je jich mnoho a pokud přemýšlíte o emigraci, nemusí to být nutně dobrý nápad.

__

__

Bylinky a nemoci - využití bylinek, které bylinky se využívají pro které nemoci

bylinky-a-nemoci-vyuziti-bylinek-ktere-bylinky-se-vyuzivaji-pro-ktere-nemoci

bylinky-a-nemoci-vyuziti-bylinek-ktere-bylinky-se-vyuzivaji-pro-ktere-nemoci
Tato klasifikace má značný praktický význam. Umožňuje totiž používat zástupně byliny se stejným účinkem a navíc poukazuje na možnost (s ohledem na účinnost léčby velmi žádanou) používat směsi bylin se stejně zaměřeným účinkem. Je totiž nutno vědět, že při stejné dávce nálevu ze směsi dosáhneme lepšího výsledku než z jedné byliny.

___
___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz