Příjemnou noc, dnes je úterý 7.5.2024, svátek slaví Stanislav, zítra Statní svátek.

slide 1

zacalo-to-ananasovou-stavou-kterou-mi-bylo-lito-vilit-Rozhodla jsem se udělat k večeři trochu salátu, takový s kuřecím masem. Rodina to má ráda a stejně trochu pečeného kuřete zbylo, to už by se nesnědlo. Do tohohle salátu patří ananas. Otevřela jsem tedy konzervu, nakrájela ananas na kousky a vmíchala do salátu. Zůstala plná plechovka šťávy. Vypít? Neměla jsem chuť. Vylít? To mi přišlo líto.

___

___

Až jsem si vzpomněla na jeden recept – takové lehké řezy, do nich je třeba právě ananasová šťáva. Tak jsem je udělala. Akorát že do nich se dávají jen žloutky, takže bílky mi zbyly. A co s nima? Když je nechám v lednici, nakonec je stejně vyliju…

Ale kápla jsem na to! Udělám bezé. Je to snadné a rychlé. Potřebovala jsem k tomu citronovou kůru, takže jeden citron jsem pořádně odrbala… jenže co teď s citronem? Jak ho takhle napůl oloupnete-neoloupnete, hrozně snadno se zkazí. Krom toho vysychá. Tak jsem šťávu použila na dresink do salátu. Bylo to moc dobré, ale do salátu jsem kvůli tomu mohla dát jen půlku cibule, aby to nebylo moc štiplavé …

Druhá půlka ležela lince. Co s ní?
Napadlo mě udělat na ráno drožďovou pomazánku. Tu mají všichni rádi, děti ji mohou mít na chleba ke svačině. Droždí mám a půlka cibulky je do pomazánky zrovna tak akorát. Jenomže mi samozřejmě zbyl kus droždí. Tak co teď s ním? Drožďovou polívku! Nebude jí moc, akorát k večeři, což je dobře, protože toho salátu se zase tak moc nenajedí… Pokrájela jsem cibulku a dala na ni rozpustit droždí. Jdu si do ledničky pro vajíčka na kapání do polívky – a nebylo tam ani jedno! Neuvědomila jsem si, že jsem je vyplácala na to pečení.
To už jsem skřípěla zubama, ale vypla jsem plyn a šla si obléct bundu. Zaběhnu do obchodu na rohu. Koupila jsem vajíčka, zubní pastu, několikery papírové kapesníky a kuchyňské utěrky (měli je v akci), několik mýdel a všem zubní kartáčky (taky akce). Pak jsem zašla naproti do pekařského stánku pro celozrnný chleba, aby měly děti pod tu pomazánku. No a když už jsem byla venku, stavila jsem se pro opravené boty a vyzvedla zimní věci v čistírně. Sotva jsem to všechno dotáhla domů. Pak jsem dodělala polévku.

Padla jsem na židli, záda mě bolí, ruce vytahané, nohy necítím…

Říkám si: jsem úplně pitomá! Proč jsem vlastně tu ananasovou šťávu nevylila?

 

Medicína - náhodné články

Alimentární nákazy a infekce způsobené potravinami

alimentarni-nakazy-infekce-zpusobene-potravinami

alimentarni-nakazy-infekce-zpusobene-potravinami
V našem životním prostředí se přirozeně vyskyt tisíce  Jsou pro člověka užitečné a přinášejí mu prospěch - např. takové, které využ me pi'i výrobě zakysaných mléčných výrobků, chleba a pečiva, piva, vína a dalších potravin. Některé jsou natolik prospěšné pro život, že jsou označovány jako probiotické organizmy (vyskytují se např. v některých jogurtech).

___
___

Vyšetření stoje a hybnoti trupu a páteře v neurologii, ortopedii, fyziatrii

vysetreni_stoje_postoje_hybnosti_trupu_patere.jpgStránka popisuje základní vyšetření trupu a páteře - především základní postoj a páteřní křivky - tedy bederní lordózu, hrudní kyfózu a krční lordózu.

 

___

___

Cirkulace mozkomíšního moku - anatomie, informace

cirkulace-mozkomistniho-moku-anatomie-informace

cirkulace-mozkomistniho-moku-anatomie-informace
Mozkomíšní mok je nepřetržitě produkován choroidálními plexy v mozkových komorách (postranní (A), třetí (8), čtvrté komoře (C)). Vyprodukovaný mok cirkuluje systémem komor, mozkových foramin a uvnitř subarachnoideálního prostoru, který obklopuje mozek a míchu. Mok je následně vstřebáván do venózní krve cestou arachnoidálních granulací lokalizovaných v dura mater nad mozkem (O). Šipky ukazují směr cirkulace likvoru. 

___

Zamyšlení - náhodné články

Bazén Karlova Studánka - ceník, teplota vody, termoterapie, perličková koupel, vířivka

bazen_karlova_studanka_cenik_teplota_vody_procedury_virivka_termoterapie_sauna_para.jpegNa doporučení mé známé jsem navštívil bazénový komplex v letních lázních v Karlově Studánce, kde jsem byl na dovolené. A nelitoval jsem.

sauna

Štěstí dítěte a štěstí dospělého se liší - v čem?

stesti-ditete-a-stesti-dospeleho-se-lisi-v-cem

stesti-ditete-a-stesti-dospeleho-se-lisi-v-cem
Štěstí se děje tehdy, jste-li v harmonii se svým životem, žijete-li s ním v takové harmonii, že vše, co děláte, vám působí radost. Pokud tomu tak je, jste v pohodě. Milujete-li svou práci a způsob svého života, jste meditativní. Nic vás nerozptyluje. Jestliže vás něco rozptyluje, ukazuje to jen na to, že vás to ve skutečnosti příliš nezajímá.

___

___

Krádež v obchodě Billa v mém podání - hlavně nenápadně!

kradez_v_obchode.jpgNo jo, je to tak. Já vím, krást se nemá, ale tentokrát jsem opravdu neodolal. Včera jsem byl v obchodě Billa v Prostějově a způsobil jsem prodejně nemalou škodu. Tak nevím, snad se s tím srovnám že jsem zloděj, ale asi jooo.

___

___

Vztahy - náhodné články

Komunikace s dítětem o rozvodu, úmrtí babičky, dědečka aj. krizových situacích

komunikace_s_ditetem_o_rozvodu_umrti_babicky_dedecka_jak_na_to.jpgDěti do dvou let ještě nechápou, co znamená rozvod, rozchod, smrt. Vnímají především citovost, emoční ladění celé rodiny. Přesněji řečeno to, jak se lidé chovají a jakým způsobem mezi sebou komunikují. Dostaneme-li se do krizové situace a nebudeme se cítit v pohodě, neměli bychom vůči dítěti sejít z emoční úrovně, na které jsme byli předtím, než krizová situace nastala.

___

Jak zaujmout ostatní lidi při povídání - 5 tipů

 

jak-zaujmout-ostatni-lidi-pri-povidani-5-tipu

jak-zaujmout-ostatni-lidi-pri-povidani-5-tipu
Tipnete si, jak rychle ztrácí člověk pozornost? Možná vás udiví, že jsme na tom skoro stejně jako karas zlatý, který je známý svou mimořádně špatnou orientací. Zatímco tahle ryba se přestane koncentrovat po 9 vteřinách, nejsou lidé o nic lepší. A byť vám to zní jako vtip, úplně nesmyslné to není. Na tenhle neslavný výsledek jsme si totiž zřejmě zadělali i používáním mobilních zařízení.

___

___

Sex, milování - mýty a fakta o masturbaci, sexu při menstruaci (menzes), velikosti penisu ad.

sex-milovani-myty-a-fakta

sex-milovani-myty-a-fakta
Pravda, nebo mýtus? Při defloraci dívka krvácí. Když žena nemá orgazmus při pohlavním styku, musí se léčit. Sex je vždy o vniknutí penisu do pochvy. To všechno jsou velké nepravdy! Kamarádka má nový objev a vypráví vám své jedinečné zážitky. "Měli jsme deset orgazmů a milovali se celou noc!" říká nadšeně. "Byli jsme vždy hotoví oba najednou!" pokračuje a líčí ještě další pikantnosti.

___

___

Texty - náhodné články

Typy, druhy patic, závitů žárovek na 220V - obrázky (E27, E14, GU10, GU5,3, G4, G9)

typy_druhy_patic_zavitu_zarovek_obrazky.jpgNa našem trhu jsou různé druhy žárovek na 220 voltů. Vcelku důležité jsou ale jejich typy nebo druhy patic (běžně rozlišujeme tyto základní typy: E27, E14, GU10, GU5,3, G4, G9). Např. nízkospotřebové žárovky kolem 8W nedostanete do klasického závitu. Ale už už přicházejí LED svítidla a vše se mění.

 

___

___

Statistika porodnosti v ČR dle Českého statistického úřadu

statistiky_porodnosti_v_cr_ceske_republice.jpgPtáte se na to, jakým způsobem se vyvíjí porodnost v České republice a kolik se rodí dětí? Zajímá vás, jaká je míra plodnosti, zda se děti rodí spíše provdaným (vdaným) nebo svobodným matkám a jaký je průměrný věk matek rodiček kolik je vícečetných porodů (dvojčata, trojčata, ...)? Potom pokračujte ve čtení této stránky.

statistiky porodnosti v České republice

Proč ČEZ a RWE Transgas nabádá k šetření elekřinou a plynem

proc_rwe_a_cez_chce_aby_lidi_setrili_plyn_elektrinu.jpgRWE Transgas a ČEZ nabádají už od roku 2007 k tomu, aby lidé zacházeli s energií hospodárně a ušetřili tak zemní plyn, uhlí či uran. V podstatě tím lidem říkají: „Nekupujte to, co vyrábíme.“ Položili jste si otázku, proč to dělají? Mají k tomu své důvody.

 

___
___
___
Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz