Dobrý večer, dnes je pondělí 6.5.2024, svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav.

slide 1

 

zdravotni-sestricky-22-veci-ve-kterych-jsou-lepsi-nez-jine-zenyLeckdo by mířil rovnou na doktorky, ale ten pravý domácí poklad, který si zaslouží každý chlap, je zdravotní sestřička. Přečtěte si 22 důvodů proč je super alespoň jednu :-) mít doma. 

___

___

19 důvodů proč je super mít doma alespoň jednu :-) zdravotní sestřičku

  • Je krásná. Málokdo to ví, ale sestřičky podle toho vybírají už na školu :-) :-) :-)
  • Je přirozená. Žádná umělohmotná cuchta z diskotéky. Sestřička umí bejt krásná, i když je unavená po noční.
  • Je sexy. Už jen kvůli tomu, že nosí kostýmek :-)
  • Je odolná. I to nejhorší, co ze sebe případně dokážete dostat, totiž nejspíš někdy viděla.
  • Je přísná. A nebudeme si nic nalhávat, každý chlap potřebuje ordnung, jinak zdivočí.
  • Je chladnokrevná. Pokud to nedostane, určitě nezpanikaří, protože ví, co, jak a kdy udělat.
  • Je to hrdinka. Když se nachomejtnete k nehodě, rozhodně nebude stát a jen čučet. A vy můžete být pyšní.
  • Nestydí se. Když si zlomíte obě ruce a budete potřebovat na záchod. Pomůže vám a nebude kolem toho dělat tyjátr. Prostě je to potřeba. Tečka.
  • Má skvělé kontakty. Když to bude potřeba, najde vám toho nejlepšího doktora a u ní v nemocnici budete mít vždycky trochu protekci.
  • Umí léčit. Nikdo neví, co funguje na kocovinu, tak dobře jako právě zdravotní sestřička.
  • Je čistotná. Bodejť, sestřička nemůže být nějaká špindíra, takže se můžete spolehnout, že i kvartýr budete mít jako klícku.
  • Je u zdroje. Vždycky má po ruce škrtidlo, ať je potřeba na cokoliv, navíc se snadno dostane k zajímavejm látkám. Teoreticky. No asi spíš ne, ale je to lákavá představa.
  • Je pracovitá. Šichty v nemocnici jsou dřina, o které se kancelářským krysám ani nezdá. Čiže taková sestřička je zvyklá za to pořádně vzít.
  • Je hodná. Už jen z principu se s ní budete mít jako v bavlnce. Sestřička to má totiž v popisu práce. A při kolonoskopii vám jistě mázne trochu navíc.
  • Umí kdeco a především věci, který normální chlap nebo ženská neumí. Třeba ustlat jako bohyně. Nakrmit vás. Píchnout. Odebrat vzorky. Nebo uklidnit při běžném záchvatu hypochondrie.
  • Je zvyklá (se) dezinfikovat. Čili se nejspíš nebude štítit chlastu. Už jen kvůli tomu, aby si trochu vyčistila hlavu.
  • Je na směny. Máte ji jen občas, čiže vám zbyde dost času na volnočasový režim s kamarády.
  • Je to fantazie. Jen si přiznejte, který chlap někdy nesnil o tom, že zůstane sám v pokojíčku se zdravotní sestřičkou… 
  • ... a hlavně, nikdo neumí tak fantasticky říct „odložte si…“

 

Medicína - náhodné články

Bolest zad, příčiny vzniku bolestí zad, anatomie a funkce páteře

bolesti_patere_anatomie_patere.jpg Bolesti páteře se staly jednou z nejčastějších příčin, které v ekonomicky rozvinutých zemích přivádějí pacienta k lékaři. Zhruba 80% dospělé populace nejméně 1x za život trpí bolestmi zad. S léčbou se potýkají zdravotní systémy všech rozvinutých ekonomik. Podle statistik „Evropské společnosti pro výzkum páteře“ se počet prostonaných dní pro bolesti zad v evropských zemích zvyšuje každé desetiletí o 100%!
___
___
___

Zvýšení počtu mediků na lékařských fakultách - cesta správným směrem?

 

zvyseni-poctu-mediku-na-lekarskych-fakultach-cesta-spravnym-smerem

zvyseni-poctu-mediku-na-lekarskych-fakultach-cesta-spravnym-smerem
V recentních diskusích na téma řešení nedostatku lékařů v ČRoscilují dva zdánlivě protichůdné názory. Jeden názor prezentuje statisticko-mechanicistický požadavek na navýšení počtu studentů lékařských fakult až o 25 % (tedy šup sto prváků navíc sem, šup dvě stě prváků navíc tam, problém vyřešen!).

___

___

EDSS a roztroušená skleróza mozkomíšní (RS), Kurtzkeho škála

edss-a-roztrousena-skleroza-mozkomisni-rs-kurtzkeho-skala

edss-a-roztrousena-skleroza-mozkomisni-rs-kurtzkeho-skala
Kurtzkeho stupnice postižení, známá také jako rozšířená stupnice stavu invalidity (anglicky: Expanded Disability Status Scale, EDSS), či také jako Kurtzkeho škála, je metoda kvantifikace zdravotního postižení u pacientů s roztroušenou sklerózou mozkomíšní (RS). Stupnice kvantifikuje postižení u sedmi funkčních systémů. Podle MUDr. Dany Horákové se jedná o zrak, motoriku, kmenové a mozečkové funkce, sfinktery (svěrače), senzitivní obtíže a orientační hodnocení kognitivního postižení a únavy.

___
___

Zamyšlení - náhodné články

Lamborghini je zpět ze servisu aneb zase budu lenošit za volantem

lamborghini.jpgNo berte to trošku s rezervou – to mé autíčko není až tak úplně toho typu, jaký zmiňuji. Má nepatrně nižší cenu, no – asi tak 2000x levnější než je pravé Lamborghini. Každopádně ať je to jak je to, tak jsem si zase na nějakou dobu vyzkoušel jaké to je, být bez auta.

 

 

 

Plat lékaře absolventa - zedník se nám směje!

plat_lekare_absolventa.jpg

Sedím v malé místnosti, všechny technické letáčky už mám prostudované, takže přecházím očima na další tiskoviny. Připadá mi trošku potupné v čekárně u automechaniků číst ženské časopisy, kterých je na stolku skutečná přehršel. Ale než koukat do bílé zdi, raději se zakusuji do článků. Článek o česneku – no klasika, nic nového, snižuje cholesterol, likviduje parazity bla bla bla - to jsem četl už mockrát. A je tu další článek. O osudu jednoho mladého lékaře hledajícího štěstí v zahraničí.


Craving a slovo bažení pohledem psychiatra Karla Nešpora

bazeni-craving-alkohol-priznaky-projevy
bazeni-craving-alkohol-priznaky-projevy
Před nějakou dobou jsem řešil problém. Anglické slovo craving označuje chorobné nutkání, což je typický příznak návykových nemocí. K návykovým nemocem patří závislost na alkoholu, tabáku a drogách, dokonce i patologické hráčství.
___
___

Vztahy - náhodné články

Rak - žena - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-rak_z.jpg Nedělejte si iluze. Ze začátku vám bude dělat potíže se rozhodnout, jestli je vaše dívka Rak něžná měsíční víla nebo potřeštěná holka. A nakonec to stejně nebudete vědět.v deštivé sezóně vás utopí ve svém smutku. Když se slunce opět vynoří zpoza mraků, odrovná vás smíchem a dojme vás svou něhou. Její nálady se podobají starým němým filmům, kde se prolíná hysterický humor s krvákem a celý příběh doprovází živá hra na piano.

Vánoční rodinná návštěva na několik dní - proč to nemusí být dobrý nápad

 

vanocni-rodinna-navsteva-na-nekolik-dni-proc-to-nemusi-byt-dobry-napad

vanocni-rodinna-navsteva-na-nekolik-dni-proc-to-nemusi-byt-dobry-napad
V práci jsem se zeptala kolegyně: "těšíš se na Vánoce?" Čekala jsem odpověď typu ale jo, akorát zas přiberu nebo možná nějakou zdvořilostní. Dostalo se mi upřímného zamyšlení: "Nic moc. Víš, na Štědrý den jako každý rok přijede brácha manžela s rodinou z Německa a odjedou až druhého ledna." Nechávám ji povídat.

___

___

Když je čas na rozchod aneb neudržujte neudržitelné a nebojte se odejít

kdyz-je-cas-na-rozchod-ve-vztahu-aneb-neudrzujte-neudrzitelne-a-nebojte-se

kdyz-je-cas-na-rozchod-ve-vztahu-aneb-neudrzujte-neudrzitelne-a-nebojte-se
Ve vztahu si rádi idealizujeme toho druhého, nechce se nám ze vztahu vystupovat a uznat, že je to ztráta času. Koukáme zasněně na ty měsíce/roky snahy, kreslíme si do růžova drobné úspěchy a nechceme si přiznat, že toho vrcholu nikdy nedosáhneme. Na rozdíl od horolezců ale nehrozí přímo smrt, takže to táhneme, táhneme a zabíjíme to nejdražší co máme – čas.

___

___

Texty - náhodné články

Erysipel kůže, nemoc růže (rosacea) - byliny, bylinky, babské rady

Čerstvě nasbírané listy podbělu se umyjí, rozválejí na kaši a přiloží na zapálené místo. Listy je také možné drobně nakrájet, spařit vřelou vodou, krátce vyluhovat a z vychladlého čaje dávat obklady. Stejně tak je možné použít zelí a kapustu, které se umyjí a rozmělní. Odstraní každý zánět růže. Velmi mírně a dobře účinkuje i šťáva z masitých listů netřesku střešního.

___

___

Právní (advokátní) poradna zdarma - stovky témat + diskuze

pravnicka_poradna.jpgStránka obsahuje celou řadu odkazů v právnické poradně zdarma na serveru pravnik.cz. Pokud nemáte právě moc peněz nebo se jen tak chcete informovat o nějaké právní záležitosti, zkuste vyhledat odkaz, který se vašeho tématu týká.

Bezplatná právní (advokátní) poradna

Co je to slaměný vdovec, kdo nebo co je slaměná vdova

co_je_to_slameny_vdovec_slamena_vdova.jpg Kdo je slaměný vdovec - co je to znamená. A hlavně co má společného se slámou, že? Musím se přiznat, že jsem dodneška vůbec netušil do to je a už vůbec jsem nevěděl, že slaměný vdovec není vůbec vdovcem!

 

Slamněný vdovec , slaměná vdova

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz