Dobré dopoledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

10-duvodu-proc-chodit-se-zdravotni-sestrickou

10-duvodu-proc-chodit-se-zdravotni-sestrickou

Pánové - sexuální fantazie stranou, opravdu byste si měli najít zdravotní sestru. Jsou to totiž superhrdinky mezi ženami, teď zjistíte proč. Hodně vydrží, zná anatomii, není líná, neřeší jak vypadáte, má sexy uniformu, vypadá dobře s minimem snahy, je od rány, pomůže vám s opicí a má i mnoho dalších výhod. Tak co? :-)

___

___

1. Není z cukru

To, co zdravotní sestra zažije každý druhý den v práci, by vydalo na slušný horor. Krev a jiné tělní tekutiny, zlobiví pacienti, občas smrt. Nebude vás peskovat nebo štvát kvůli pitomostem. A umí mluvit klidným hlasem, i když je naštvaná. Což se jen tak nevidí.

 

2. Zná lidskou anatomii

Což se hodí, když přijdete s blbým nápadem v posteli, který z vás udělá invalidu na celý týden. Rozmluví vám to. A když už, dá vás do kupy. A mimochodem, pokud jste na to oba zaměření, ví, kde je prostata. Že ano…

 

3. Není líná

Je zvyklá kmitat při denních i nočních službách. I když je v našich nemocnicích podle Česká asociace sester málo těchto laskavých andělů, lenost se v tomto oboru na pracovišti netoleruje. Je zvyklá starat se o ostatní, ale nedělejte z ní služku, to si vážně nezaslouží.

 

4. Moc neřeší, jak vypadáte

Protože v práci viděla lidská těla všech tvarů, velikostí i stáří. Povrchnost v tomto směru od sestřičky v naprosté většině případů nehrozí. A také podle informací od naší plzeňské sesterské informátorky viděly všechny myslitelné penisy, takže ji vážně nic nepřekvapí. V dobrém i špatném slova směru.

 

5. Pošle vás k těm nejlepším doktorům

Protože má kontakty, reference, zkušenosti. A zvlášť když spolu chodíte/žijete, nepošle vás k nějakému řezníkovi.

 

6. Má sexy uniformu

Jo. Pohled na sestřičku, které pod uniformou prosvítá spodní prádlo, dokáže chlapa omráčit asi jako rána do hlavy bouracím kladivem. Pokud není divný a není třeba na letušky…

 

7. Dbá na prevenci

Říznete se a říkáte si, že je to v pohodě? Máte nějaký pupínek nebo skrvnu na kůži? Bolí vás zuby a myslíte si, že je to tlakem? Sestřička-partnerka vás prohlédne a šupem odešle k lékaři. Protože ví, jak mohou dopadnout lékařské problémy, které zanedbáváte a na které muži tak často a rádi kašlou. Také ví, co a jak a nehoní vás na vyšetření zbytečně.

 

8. Pomůže vám s opicí

Když se ožerete jako dobytek a je vám blbě, ví, co skutečně zabere. Případně vám může odborně dát zavodňovací infuzi, abyste neleželi dva dny v deliriu.

 

9. Je od rány

Pokud hledáte sebevědomou a dospělou partnerku, která se nenechá komandovat povely „sedni“ nebo „lehni“, jste na správné adrese. Nenechá si kálet na hlavu, protože tak by nepřežila ani praxi, natož ostré nasazení.

 

10. Je upravená s minimem snahy

Pořád má čisté ruce a vkusně upravené neštětkózní nehty. Ví, jak vypadat dobře i bez malování, takže pořád víte, co máte doma. Poklad.

 

Medicína - náhodné články

Léčba artrózy krevními destičkami z krve pacienta

lecba_artrozy_krevnimi_destickami_krvi_pacienta.jpgNaději pro desetitisíce lidí představuje nová léčba artrózy, postavená na zázračných schopnostech lidské krve. Právě ta spojuje dvě nové metody, které začali aplikovat u pacientů lékaři ve Znojmě a v Ostravě. Zatímco znojemský způsob, využívající vlastní krve pacienta, je pro postižené prakticky bezplatný, druhý – aplikovaný v Ostravě a využívající německý patent – přijde pacienta zhruba na 30 tisíc korun.

 

___

Plat a mzda lékaře - rozdíl mezi pojmy, vysvětlení (v souvislosti se zdravotnictvím)

plat-a-mzda-lekare-rozdil-mezi-pojmy-vysvetleni-v-souvislosti-se-zdravotnictvim

plat-a-mzda-lekare-rozdil-mezi-pojmy-vysvetleni-v-souvislosti-se-zdravotnictvim
Lékařům není  vždy zcela zřejmý rozdíl mezi odměňováním  v režimu platu (jenž je vyplácen zaměstnavateli,   kteří jsou státními, resp. příspěvkovými,   organizacemi) a mzdy (která naopak náleží  za práci u zaměstnavatelů v soukromém sektoru).   Tyto dva instituty bývají v praxi často  nesprávně zaměňovány, a to i v závažných  situacích, kdy si lékař potřebuje ověřit, zda  je jeho odměna u zaměstnavatele stanovena  v souladu se zákonnými podmínkami.

___

___

 

Soudní znalecký posudek zdravotnictví, kdo může dělat soudního znalce pro oblast zdravotnictví - pohled České lékařské komory

kdo-muze-delat-soudniho-znalce-pro-oblast-zdravotnictvi-pohled-ceske-lekarske-komory

kdo-muze-delat-soudniho-znalce-pro-oblast-zdravotnictvi-pohled-ceske-lekarske-komory
Již kongres České lékařské komory konaný dne 19. června 2009 k problematice znaleckých posudků ve zdravotnictví a postupu lege artis – konsenzem přítomných odborníků z Ministerstva spravedlnosti ČR, Ministerstva zdravotnictví ČR, Nejvyššího soudu ČR, Nejvyššího státního zastupitelství a České lékařské komory – konstatoval, že posuzovat správnost či nesprávnost postupu lékaře určité odbornosti může jen lékař, který má potřebnou kvalifikaci a zkušenosti ve stejné odbornosti jako posuzovaný lékař.

___
___

Zamyšlení - náhodné články

Co dělat o víkendu - rodina, NEuklízení, NEinternetování, těšení se, cvičení

co-delat-o-vikendu-rodina-neuklizeni-neinternetovani-teseni-se-cviceni

co-delat-o-vikendu-rodina-neuklizeni-neinternetovani-teseni-se-cviceni
Úspěšní lidé mají většinou jednu jedinou zásadu, co se jejich víkendů týče – nepracují o nich. Moc dobře si totiž uvědomují, jak je důležité o víkendu vypnout a místo práci se věnovat tomu, co vás zrelaxuje a nabije energií pro další týden. To se samozřejmě snadno řekne, ale už o něco hůř dělá, víme to moc dobře všichni. Tohle je 9 věcí, které byste měli o víkendu vyzkoušet, abyste našli tu správnou rovnováhu a v pondělí byli na nový týden připraveni na 110 procent.

___

___

Životní priority - co skutečně je důležité a co se jako důležité jen tváří

zamyslete_se_nad_svym_zivotem.jpg Musím se přiznat, že k těmto článkům, jako je ten níže pod úvodem, mám docela blízko. Často zapomínám na opravdové krásy života a zbytečně často podléhám nedůležitostem a materiálnu. Možná jste na tom stejně jako já ... a třeba si některé zvláštní detaily vašeho života ani neuvědomujete.
___
___

Zajímavé psaní o životu aneb jak žít šťastný a úspěšný život

zivot_a_jeho_specifika.jpgŽivot je velmi vděčné téma. Především pro filozofy. V mém článku se zamýšlím nad jeho 10ti specifiky od narození přes práci, automatismy, délky, způsobu prožití až po jeho konec - smrt.

___

___

Vztahy - náhodné články

Kdy nemá vztah partnerů šanci na úspěch

rozchod_partneru.jpg Uvědomujete si, že váš partner není ten pravý. Máte na vybranou, můžete udělat dvě věci, buď s ním zůstat, a nebo ho opustit. Začátek každého vztahu je krásný. Dva zamilovaní lidé se snaží trávit spolu každou volnou minutu, vyznávají si lásku a myslí si, že bez sebe prostě nemohou žít. Čím víc se ale poznávají, zjišťují, že věci nejsou tak růžové, jak se zdály být. Jste na tom podobně a právě přemýšlíte, jestli se snažit o změnu, smířit se se situací, a nebo partnera opustit? Pokud se najdete v některé z následujících situacích, je nejlepší zvolit to poslední.
___

Horoskop na celý rok 2018 - ŠTÍR (láska, práce, peníze, zdraví, rodina)

horoskop-na-cely-rok-2018-stir-laska-prace-penize-zdravi-rodina

horoskop-na-cely-rok-2018-stir-laska-prace-penize-zdravi-rodina
Jupiter, planeta štěstí a rozmachu, se přesunula na podzim 2017 do vlastního znamení Štíra a zde bude rok působit. Díky Jupiteru zažijete zásadní životní změny, které povedou k jejich posunu. Zkvalitní se Vám život. Jupiter odebere veškeré situace, díky kterým byste se nemohli rozvinout. Nevhodná práce, partner nebo bydlení. Jaro očekávejte nejprve ukončení některých situací a poté začnete cítit přiliv energie Jupiteru. Zde se opakují životní posuny jako v roce 2006.

__

__

Sexualita a práce - neslušné návrhy od šéfa nebo naopak návrhy ženy kvůli získání dobré práce

sexualni-haraseni-v-praci.jpgCo dělat, když dá ženě šéf neslušný návrh a žea má pak strach, co bude následovat? Riskuje žena, když použije fyzické krásy svého těla k získání nové práce? Je využívání těla k vlastnímu prospěchu normální nebo jde o druh prostituce? Informace a názory na toto téma si můžete přečíst na této stránce.

___
___

Texty - náhodné články

Glykemický index u některých potravin - pečivo, sladkosti, ovoce, přílohy

glykemicky_index_potravin_a_hubnuti_snizovani_hmotnosti.jpgGI určuje, jak dalece daná potravina vychyluje po její konzumaci hladinu cukru v krvi. Hodnoty GI se zjišťují experimentálně, přičemž hodnota GI = 100 je přiřazena glukóze (základní krevní cukr). Čím vyšší hodnotu glykemického indexu potravina má, tím více se po jejím požití  zvýší hladina cukru v krvi, a tím hůře pro hubnutí.  Obecně lze říci, že pokud budou dva lidé držet dietu o stejné energetické hodnotě, je pravděpodobné, že zhubne více ten, který bude jíst převážně potraviny s nižším glykemickým indexem.
___
___

Co znamená kód lékařské diagnózy nebo kódy diagnóz - MKN klasifikace

kody_diagnoz_mkn_klasifikace.jpgK tomu, aby se lékaři mezi sebou dobře dorozuměli a také aby se na potvrzení o pracovní neschopnosti (neschopenky) nemusely psát diagnózy slovy slouží velmi užitečný seznam neboli klasifikace nemocí, který má označení MKN a následně číslo, které určuje verzi. MKN znamená "mezinárodní klasifikace nemocí".
___
___ 

Syndrom vyhoření, burnout syndrom - příznaky, prevence, léčba

syndrom-vyhoreni-burnout-syndrom-priznaky-prevence-lecba

syndrom-vyhoreni-burnout-syndrom-priznaky-prevence-lecba
Spálená duše - právě takový pocit mívá dlouhodobě ten, kdo si toho na sebe nabral víc, než je v jeho silách unést. Podstatou syndromu vyhoření (někdy se také užívá výraz „vyhasnutí“ - jde o překlad anglického výrazu burn-out) je emoční vyčerpání. Začíná plíživě a nenápadně drobnými projevy, jimž většina lidí nepřikládá důležitost a považuje je za běžnou únavu.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz