Dobrý podvečer, dnes je pondělí 6.5.2024, svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav.

slide 1

 

16-duvodu-proc-musi-zena-na-materske-zakonite-zesilet-2Lidská bytost na mateřské dovolené automaticky zblbne. Má pro to logické a zákonité důvody. Patří mezi ně spánková stíha, brek, žehlení, roztomilost, nemožnost pít alkohol, tchýně, peníze, svěrače dětí a další důvody. Ostatně přečtěte si sami :-)

___

___

1. SPÁNKOVÁ STÍHA
Můžete si lehnout kdykoliv, ale ani hodinu se nevyspíte v kuse.

 

2. BREK
Dítě řve kvůli všemu. Že je moc mokro. Že je moc sucho. Že je moc teplo. Že je moc zima. Že má hlad. Že bolí bříško. Že vy brečíte s ním.

 

3. ŽEHLENÍ
Pračka chrlí víc věcí, než stihnete přejet napařovačkou. Všude se tvořej kupičky voňavýho stresoru.

 

4. ROZTOMILOST
Máte v rukou nejkrásnější mláďátko na světě, ale nejradši byste mu občas urvala hlavu. Ale to by vás zavřeli.

 

5. ALCOHOL FREE
Dokud kojíte, tak si prostě toho panáka nedovolíte. Takže víte, že jakmile se přejde na sunar, bude z vás notor.

 

6. TCHÝNĚ
Jedno dítě, který bylo tomu vašemu děsivě podobný už vychovala, takže by to ráda vzala do ruky zas. Teda ideově, odmakáte to vy.

 

7. ŽEHLENÍ
Pračka pořád chrlí a chrlí.

 

8. PRACHY
Berete pár stovek a ještě si připadáte jako socka, protože jsou od státu. A plenky zdražujou, takže si je brzo budete šít z igelitu sama.

 

16-duvodu-proc-musi-zena-na-materske-zakonite-zesilet9. SVĚRAČE
Když už jsme u těch plínek – kdo by chtěl mít permanentně v odpadkáči bobky?

 

10. ČTENÍ, FILMY, KONCERTY
Dřív vás bavila spousta věcí. Teď už si ani nepamatujete, které to byly.

 

11. ŽEHLENÍ
Fusekle, pyžama a věci na doma se žehlit nemusej, ne? Jo musej, říká babička.

 

12. MANŽEL
Chodí z práce, kde se realizuje, a když přijde domů, tak místo aby převzal zodpovědnost, tvrdí, že si chce odpočinout. Od čeho???

 

13. KÁMOŠKY
Všechny to zvládají desetkrát líp než vy, a tak musíte předstírat, že to zvládáte taky.

 

14. PÍSKOVIŠTĚ
Větší děcka jsou na to vaše zlý, menší děcka řvou, sotva si půjčí bábovičku a ostatní mámy vám permanentně kradou hračky, mrchy.

 

15. ŽEHLENÍ
Kde se u nás sakra bere tolik kapesníků???

 

16. RELOAD
Když už se zdá, že jste z toho venku, dostanete další dítě.

 

Medicína - náhodné články

Syndrom spánkové apnoe - video, příčina

syndrom-spankove-apnoe-video-animace-pricina
syndrom-spankove-apnoe-video-animace-pricina
Syndrom spánkové apnoe neboli spánkový apnoický syndrom (zkratka SAS, anglicky sleep apnea) je porucha spánku, kdy ve spánku dochází k delším časovým výpadkům dýchání (i v řádu desítek sekund) - apnoím. V této chvíli nejsou přítomné dýchací pohyby a dochází k nedokrvení organismu a  samozřejmě mozku (který má obrovskou spotřebu energie a kyslíku). Stav je spojen s nápadným chrápáním.
___
___

Proč chybí zdravotní sestry, lékaři a zdravotnický personál - důvody, zamyšlení

proc-chybi-zdravotni-sestry-lekari-ad-zdravotnici-duvody

proc-chybi-zdravotni-sestry-lekari-ad-zdravotnici-duvody
I přes letité a stále se prohlubující problémy v systému zdravotnictví a sociální péče dospěl stav do bodu VARU. Varovaly jsme my sestry, varoval odborový svaz zdravotnictví a sociální péče, varovala lékařská komora a varovaly i další profesní organizace.

___

___

Bolest zad, příčiny vzniku bolestí zad, anatomie a funkce páteře

bolesti_patere_anatomie_patere.jpg Bolesti páteře se staly jednou z nejčastějších příčin, které v ekonomicky rozvinutých zemích přivádějí pacienta k lékaři. Zhruba 80% dospělé populace nejméně 1x za život trpí bolestmi zad. S léčbou se potýkají zdravotní systémy všech rozvinutých ekonomik. Podle statistik „Evropské společnosti pro výzkum páteře“ se počet prostonaných dní pro bolesti zad v evropských zemích zvyšuje každé desetiletí o 100%!
___
___
___

Zamyšlení - náhodné články

Prostorová paměť je lepší než paměť na jména

prostorova_pamet.jpgČas od času dostanu nějaký mejlík od mladé slečny nebo klučiny a ti se ptají, jak si trénovat mozek a hlavně že mají problém s paměti . Vždy si u těchto mladých lidí pomyslím něco o soustředění a protože se ode mě čeká něco věcného, doporučím výtažky z ginko /správně gingko/ biloby, tedy jinanu dvoulaločného.
 
 
 

Plat lékaře absolventa - zedník se nám směje!

plat_lekare_absolventa.jpg

Sedím v malé místnosti, všechny technické letáčky už mám prostudované, takže přecházím očima na další tiskoviny. Připadá mi trošku potupné v čekárně u automechaniků číst ženské časopisy, kterých je na stolku skutečná přehršel. Ale než koukat do bílé zdi, raději se zakusuji do článků. Článek o česneku – no klasika, nic nového, snižuje cholesterol, likviduje parazity bla bla bla - to jsem četl už mockrát. A je tu další článek. O osudu jednoho mladého lékaře hledajícího štěstí v zahraničí.


Když je zle, není to možná až tak zlé aneb životní lži kterým věříme

kdyz-je-zle-neni-to-mozna-az-tak-zle-aneb-zivotni-lzi-kterym-verime

kdyz-je-zle-neni-to-mozna-az-tak-zle-aneb-zivotni-lzi-kterym-verime
Zapomeňte na 10 lží, které jste pokládali za pravdu. Třeba o tom, že být bez partnera znamená vždy osamělost, že štěstí znamená že máte vše co chcete, že život musí jít přesně určeným způsobem, že skvělý život mají jen vyvolení lidé nebo že těžké časy jsou čistě negativní věc. Nemusí to tak být. 

___

___

Vztahy - náhodné články

Vzor návrhu na střídavou péči o dítě rozvedených (střídavá výchova)

zadost_o_stridavou_peci_o_dite.jpgJsou rodiče, a není jich málo, kteří mají zájem o střídavou péči o své dítě. Pokud mezi nimi nevládnou pokojné vztahy a nedokáží se domluvit bez soudního rozhodnutí, potom musí podat níže uvedený vzor o změnu výchovy nezletilého dítěte.

Střídavá péče o dítě rozvedených manželů - vzor

___

Feminismus aneb chlapi v sukních - nejčastější myšlenkové omyly žen

feminismus-aneb-chlapi-v-suknich-nejcastejsi-chybne-postoje-zen

feminismus-aneb-chlapi-v-suknich-nejcastejsi-chybne-postoje-zen
Když se nám přestalo líbit ctít ve svém muži bytost vyšší, pustily jsme se my, ženy, do boje. Ale asi jsme si to představovaly jinak. Všichni diktátoři dobře vědí, že pokud si skutečně chtějí udržet svoji moc, je dobré zabránit ostatním lidem v přístupu k informacím. Nevzdělaným a neinformovaným se totiž podstatně snáz vládne.

___

___

Rozchod ve vztahu - jak se s ním vyrovnat a nezbláznit se přitom?

rozchod-ve-vztahu-jak-se-s-nim-vyrovnat-a-nezblaznit-se-pritom

rozchod-ve-vztahu-jak-se-s-nim-vyrovnat-a-nezblaznit-se-pritom
Jak se přestat trápit a dokázat se vypořádat s bolestí po rozchodu s milovaným člověkem? Vztahy mezi lidmi jsou tím nejjemnějším a zároveň nejzamotanějším schématem vývoje lidského bytí. Každé schéma má svůj scénář, své pořadí událostí, v něčem třeba s podobnými prvky, celkově však s individuálními zvláštnostmi. V kritických situacích se chováme různě.

___

___

Texty - náhodné články

Nejčastější důvody proč ženy tloustnou - 8 příčin

nejcastejsi-duvody-proc-zeny-tloustnou-8-pricin

nejcastejsi-duvody-proc-zeny-tloustnou-8-pricin
Vědci už dlouho naznačovali, že problémy s váhou a hubnutím nejsou jenom otázkou stravovacích návyků. Nejnovější výzkumy jejich domněnky konečně potvrdily! Roky jsme všichni věřili jednoduchému vzorci: přemíra jídla + nedostatek pohybu = nadváha. Daleko jsme s tím ale nedošli a v současnosti patří už 68 procent žen a 72 procent mužů v Čechách k populaci tlouštíků. Samozřejmě že příčínou bývá nadbytečný příjem kalorií, který tělo nedokáže zpracovat, jenomže masové tloustnutí není zaviněno jen tímhle jediným faktorem.

___
___

Nabytí nemovitého a movitého majetku nezletilou osobou (dítětem) - informace

darovani_nemovitosti_movitosti_diteti_nezletile_osobe_nezletilci.jpgDarování nemovitosti nebo movitého majetku vyšší finanční hodnoty dítěti nebo nezletilé osobě není tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Poměrně vyčerpávající informace o této skutečnosti podává tento článek i s příklady z praxe.
___
___

Turistická GPS navigace - jak a podle čeho vybrat GPSku, využití GPS navigace

 turisticka-gps-navigace-jak-a-podle-ceho-vybrat-gpsku-vyuziti-gps-navigace

turisticka-gps-navigace-jak-a-podle-ceho-vybrat-gpsku-vyuziti-gps-navigace
Jarní toulky přírodou, ať už pěšky, nebo na kole, přinášejí kouzelné zážitky. Abyste nezabloudili, přibalte si outdoorovou navigaci. Nebojte se, že byste s ní neuměli zacházet. Její ovládání je tak snadné jako ovládání průměrného mobilního telefonu. Nejčastěji turistickou navigaci používají příznivci dobrodružné hry zvané geocaching. Prostřednictvím souřadnic v navigaci hledají v přírodě skrýše s poklady.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz