Dobré dopoledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

bezny-den-pracujiciho-70letecho-duchodce-rok-2045-CRJsou dvě hodiny v noci. Budí mě ta proklatá prostata. Snad zase nezakopnu o práh, jako včera. Ve 4.00 už nemůžu zabrat a tak vstávám, holt biorytmus sedmdesátiletého je fakt už někde jinde. Česká republika – rok 2045: Běžný pracovní den 70 letého zaměstnance. Naštěstí jsem si v 6.15 vzpomněl, že musím do práce, beru berle a belhám se na vlak.

___
___

Má zpoždění, protože stařičkého strojvedoucího na invalidním vozíku nemohou ani tři chlapi vyndat z lokomotivy. Jdu tedy na autobus. Mladá šedesátiletá řidička žádá cestující, aby jí řekli, kde má zastavit, neboť má těžkou sklerózu. V 7.15 jsem v kolbence, sice pozdě, ale přece.

Ani jsem si nestačil uvařit kávičku a v 7.30 si beru platební kartu a odjíždím k lékaři. Je statisticky dokázáno, že na jednoho seniora nad 65 let věku připadá v průměru pět chronických onemocnění. Není to pravda. Jen dnes jdu na kontrolu s Alzheimerem a Bechtěrevem, bércovými vředy, bronchitidou, epilepsií, kolabující ledvinou, hypofunkcí štítné žlázy, šedým zákalem, zbytnělou prostatou, Parkinsonem a jelikož mám sklerózu, tak jsem po cestě k lékaři na zbytek svých zdravotních neduhů zapomněl.

V 11.00 hodin jsem zpět v práci; právě včas. Začíná firemní seminář personálního úseku STRATEGICKÉ CÍLE snížení průměrného věku zaměstnanců pod 60 let. Ještě, že mě kolega na konci semináře vzbudil, mohu se chystat na oběd.

Dnes mi oběd trvá déle než stanovenou půlhodinu, ale bohužel jsem včera někde zapomněl zuby. Jen tak tak stíhám zvuk sirén vyhlašujících polední klid. Dvouhodinový spánek byl schválen zaměstnavatelem na nátlak odborové organizace již v roce 2040. Ve 14.00 hodin uklízím skládací lehátko a jdu konečně makat.

Bohužel se mi klepou ruce takovým způsobem, že nejsem schopen trefit na správnou ikonu na svém již zastaralém dotykovém qbe počítači, tak raději sahám po elektronických novinách, kde na titulní straně píšou, že vláda schválila posunutí odchodu do důchodu na 80 let.

V 15.00 naprosto vyčerpán čipuju na vrátnici svůj odchod a jdu se svým dědou na jedno točené k Sůrům. Dlouho se tady ale nezdržuji, ještě musím do kvadromarketu, už mi docházejí pleny. K večeři si máčím včerejší chleba do bílé kávy, bohužel zuby stále nemohu najít, a po očku sleduji na svém 8D holografickém megatabletu hlavní pořad stanice TV-SENIOR akční thriller Zrušení domova důchodců v Čimelicích.

Jelikož ve 21.00 končí všechny stanice vysílání, jdu spát. Bohužel o dvě hodiny později mě zase budí ta prostata. Po cestě na WC jsem na něco šlápl. Vida! Našly se moje zuby.

 

bezny-den-pracujiciho-70letecho-duchodce-rok-2045-CR

 

Medicína - náhodné články

Léčba kocoviny, jak na kocovinu, prevence, příznaky

lecba_kocoviny_prevence_priznaky.jpgZapomeňte na kafe a raději i na polykání léků proti bolesti, spíše věřte polévce, dostatku tekutin a pohybu. Takhle se dají obecně shrnout rady lékařů, pokud jde o to, čím by se měla zahnat kocovina.

 

___

___

Vyhlazení vrásek, botox, injekční výplň - video, animace, průběh, provedení, ukázka

vyhlazeni_vrasek_botox_kyselina_hyaluronova_video_animace_prubeh_provedeni_ukazka_informace.jpgTak jako mnoho nedostatků na těle, je možné už řešit i vrásky. Pokud vás trápí, můžete použít více metod, mezi něž patří botoxová výplň nebo ošetření kyselinou hyaluronovou. Nahrávka velmi dobře vysvětluje rozdíl mezi botoxem a kyselinou hyaluronovou a jejich použití. Prostor je dán i sdělení pocitů pacientky.

___

Jak správně sedět, jakou si pořídit židli? Jak správně zatěžovat páteř u stolu?

jak_spravne_sedet_jakou_si_poridit_zidli.jpgU stolu při sezení na židli trávíme obrovské množství času. Ti co pracují v kanceláři i 40 hodin týdně! A právě proto, že tolik času trávíme v této vynucené poloze, měli bychom vědět něco o tom jak se u stolu chovat, aby nás páteř nebolela, dále také jakou židli si pořídit a jak mít vysoko tělo a také něco o bederní podpěrce.
___
___

Zamyšlení - náhodné články

Pošta Milostín, adresa - Valentýn - postup odesílání valentýnských pohledů a dopisů

posta_milostin_valentyn_postup_odesilani_valentynskych___pohledu_a_dopisu_adresa_posty.jpegNevíte čím potěšit svého vyvoleného či vyvolenou? Rádi byste tento rok milovanou osobu něčím překvapili? A co takhle Valentýnské přáníčko s originálním razítkem z Milostína? Ten se stane již po šesté sídlem Valentýnské pošty.
___
___

Postřehy obyčejných lidí o životě

postrehy-obycejnych-lidi-o-zivote-2

postrehy-obycejnych-lidi-o-zivote-2
Zvykli jsme si, že všelijaké moudré myšlenky vyslovují pouze uznávaní spisovatelé, vědci, významní politikové nebo umělci. Právo na své vlastní poznání mají ovšem všichni lidé, nezávisle na sociálním statutu a postavení. V hlavě obyčejného dělníka je kolikrát mnohem víc moudrosti než v hlavách hvězd či úspěšných osobností byznysu.

___

___

Hotel Slunce Rýmařov - reference, recenze, zkušenosti, názory, fotografie

hotel-slunce-rymarov-reference-recenze-zkusenosti-nazory
hotel-slunce-rymarov-reference-recenze-zkusenosti-nazory
V červnu 2012 jsem se byl podívat ve městě Rýmařově a ubytovaný jsem byl v hotelu Slunce. Zatímco některá města se mi nelíbila (např. Teplice nad Metují), město Rýmařov je členité (tu potok, tam kopeček, hodně zeleně) a je v něm celkem ruch (což mám rád). Na městský ruch asi měl vliv ten fakt, že jsem v Rýmařově byl v pracovní dny.
Líbilo se mi také, že je ve městě vše potřebné dostupné (spousta obchůdků).
___
___

Vztahy - náhodné články

Manžel nebo partner je mamánek neboli MAMA BOY - jak to zvládnout, nezbláznit se a převychovat ho?

manzel-nebo-partner-je-mamanek-neboli-mama-boy-jak-to-zvladnout-nezblaznit-se-a-prevychovat-ho-3

manzel-nebo-partner-je-mamanek-neboli-mama-boy-jak-to-zvladnout-nezblaznit-se-a-prevychovat-ho-3
Máte partnera, který i ve svých čtyřiceti letech jezdí neustále za maminkou, chodí se s ní radit, telefonuje jí každý den a sděluje jí, co prožil, a neustále vás s ní srovnává? Zřejmě jste si vzala za muže mamánka. A s takovým život opravdu není lehký. Fixace na maminku je totiž problém ... a bohužel ne tak vzácný.

__

__

Co se líbí mužům na ženách? 5 P a 3M :)

co_se_libi_muzum_na_zenach.jpg Říká se, že ideální žena má mít pět „P“: Pohledná, Poctivá, Pracovitá, Pořádná a Prachatá. Nebo že by měla mít tři „B“: Bourák, Barák a Babičku na hlídání. Jiné úsloví praví, že má mít tři „D“: ve společnosti být Dáma, v domácnosti Dříč a v posteli Děvka. Ideálem muže je prý panna se zkušenostmi; ideální žena se vteřinu po souloži změní v partu kamarádů a basu piv. :)

Štír - muž - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-stir_m.jpg Jste-li zamilovaná do muže ve znamení Štíra a slovo vášeň vás leká, nazujte si tretry a utíkejte, jako kdyby vás pronásledoval King Kong. Protože vás pronásleduje.Nemluvím jenom o samotné milostné vášni, i když ta může být na předním místě. Mám na mysli také vášnivou intenzitu ve věcech politiky, práce, přátelství, náboženství, jídla, příbuzných, dětí, oblečení, života, smrti a všech dalších kategorií, jaké vás napadnou.

Texty - náhodné články

Jak kvalitní jsou hrnce z předváděcích akcí za 30.000 Kč - video

peklo-na-taliri-test-hrncu-panvicek-z-predvadecich-akci-video
peklo-na-taliri-test-hrncu-panvicek-z-predvadecich-akci-video
Kulinář Petr Vaněk se tentokrát ve svém videu Peklo na talíři zaměřil na kvalitu hrnců prodávaných za obrovské peníze na předváděcích akcích firmy Beck a Royal home. Hrnce a pánve byly otestovány v nezávislé laboratoři a zjistilo se, že vůbec nemají vlastnosti uváděné prodejci a hlavně že jsou neskutečně předražené. Takže důchodci pozor, nebrat a nejlépe vůbec na předváděcí akce nejezdit.
Video mimo jiné hezky zachycuje nátlak prodejců na nebohé důchodce.
___
___

Kouření cigaret - historie, statistiky, zajímavosti, výdaje, náklady státu na léčbu

koureni_cigaret_historie_statistiky_zajimavosti_vydaje_naklady_statu_na_lecbu_nemoci_z_koureni.jpgMořeplavec Kryštof Kolumbus objevil roku 1492 pro Evropu Nový svět. Začala nová éra civilizace. Z Evropy domorodcům přivezl křesťanství, domů se vrátil s vysoce návykovou látkou s povzbudivými účinky - tabákem. Kouření se rychle rozšířilo. Tabák se zprvu kouřil z dýmek, v 18. století se hojně šňupal, v 19. století vznikly první manufaktury na stáčení cigaret. Celosvětová tabáková pandemie vypukla.

 

___

Pracovní neschopnost, nemocenská, neschopenky - pravidla, nárok

pracovni_neschopnost_nemocenska_neschopenky_.jpgČlánek specifikuje co je to nemocenská, sociální dávka, dočasná pracovní neschopnost. Upřesňuje kdo nemá a má právo na nemocenské dávky a v jaké procentuelní výši. Uvádí kdo rozhoduje o neschopnosti. 

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz