Dobré dopoledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

nejcastejsi-vety-pred-smrti-vtipyWeb byl v poslední době poměrně vážný, takže je na místě, abychom trošku zrelaxovali a zvolnili nótu. Stránka uvádí 18 vtipných vět, které možná opravdu zazněly z úst některých "šikovných" či "chytrých" lidí. Tak si počtěte.
___
___


Nejčastější věty před smrtí

  • Tady je tlustý led, tady to přejdeme.
  • Hele užovka.
  • Pejsku, pojď sem.
  • Mohl bych si ještě přidat té výtečné houbové omáčky?
  • Žádný strach, chlapi, to je nulák.
  •  Ty že jsi mafián? Nevěřím!
  • Zbijeme ho, vždyť je sám.
  • A teď mě vyfoť na té skále.
  • Hoď mi sem to kladivo!
  • Neboj, není nabitá.
  • Tak brzdy jsou hotové, jdu je vyzkoušet.
  • Miláčku nechceš řídit?
  • Tady brzdit nemusíš, tady žádné zatáčky nejsou.
  • Divné, cítím plyn, rozsviť!
  • Zprava dobrý!
  • Neee, ten žebřík mně nemušíš držet.
  • Tenhle starý granát už dávno nemůže být funkční.
  • Pepo, mě žádný mistrovství světa ve fotbale nezajímá! Tu televizi prostě vypnu!

Medicína - náhodné články

Záněty močových cest - příčina, léčba, komplikace, těhotenství, informace

zanety-mocovych-cest-pricina-lecba-komplikace-tehotenstvi-informace

zanety-mocovych-cest-pricina-lecba-komplikace-tehotenstvi-informace
Mezi nejčastější infekční onemocnění v lidské populaci patří záněty močových cest. Ženy jimi v produktivním věku trpí padesátkrát častěji než muži. Co je způsobuje a jaká nebezpečí hrozí z jejich zanedbání? Příznaky akutního zánětu močových cest se svou intenzitou liší, ale pro akutní fázi je typické silné řezání a pálení při močenÍ. Je to asi takový pocit, jako kdybychom z těla vylučovali žiletky. Takový stav nás většinou velmi rychle přivede k lékaři. Jindy vsadíme na samoléčbu. Co bychom však v takových případech měli o zánětech močových cest vědět?

___

___

Léčba neuropatické bolesti a pregabalin, srovnání a rozdíl gabapentinu a pregabalinu

pregabalin-lecba-neuropaticke-bolesti
pregabalin-lecba-neuropaticke-bolesti
Pregabalin je v České republice schválen k užití v indikacích periferní či centrální neuropatické bolesti, u generalizované úzkostné poruchy ajako přídatná léčba u dospělých s parciálními záchvaty. Jedná se o látku příbuznou gabapentinu (zastřešující termín: gabapentinoidy).
___
___

Kuří oko - léčba, příčina, foto, fotografie, obrázek

kuri-oko-lecba-naplast-pricina.jpg

kuri-oko-lecba-naplast-pricina.jpg - kuri-oko-lecba-naplast-pricina.jpg
Někteří lidé si pletou bradavice s kuřími oky. Na rozdíl od bradavic se kuří oka vyskytují jenom na prstech nohou nebo chodidlech a nejsou přenosná. Projevují se zesílenou kůží žlutošedivé barvy, která má kruhovitý, hladký tvar. Dalším důležitým ukazatelem je i to, že na rozdíl od bradavic po odstranění nekrvácejí. Nejběžnější příčinou jejich vzniku je špatně padnoucí obuv, která tlačí na kůži. Jakmile si obstaráte pohodlnou obuv, která netlačí a nedře, všechna již utvořená kuří oka by měla zmizet.

___
___

Zamyšlení - náhodné články

Pořad JSTE TO CO JÍTE - názor MUDr. Zbyňka Mlčocha

jste-to-co-jite-nazor-mudr.-zbynek-mlcoch.jpgPracuji bez několika týdnů celkem 5 let na lůžkovém neurologickém oddělení. Setkal jsem se ve své praxi s obrovským počtem obézních lidí. Především pak u pacientů s bolestmi páteře, kdy jsou jejich záda chronicky přetěžována nadváhou či obezitou. Když se jich zeptám, co doma jí, slyším stále stejné odpovědi a zjišťuji, že lidé vůbec nemají ponětí o takových základních věcech jako je glykemický index, ztužené pokrmové tuky, neví jak často mají jíst, co a kolik. Vlastně se ani moc nedivím, že je polovina lidí v ČR s nadváhou nebo obézních a že zhruba 50% úmrtí je způsobených kardiovaskulárními nemocemi (infarkt, mozková mrtvice apod.).
___
___

Pohádka o žabákovi aneb náš život je plný předsudků

predsudky_nas_svazuji.jpgOd narození přebíráme názory ostatních na to, co je dobré, špatné, správné a nesprávné. Už tehdy se rodí předsudky, které budou až do smrti zkreslovat náš pohled na svět.

 


___

___

Lidé, věci a skutečnosti které vás připravují o životní čas

 

lide-veci-a-skutecnosti-ktere-vas-pripravuji-o-zivotni-cas-2

lide-veci-a-skutecnosti-ktere-vas-pripravuji-o-zivotni-cas-2
Kým se chtěli v dětství stát? A splnilo se vám vaše přání? Jak poznat, že možná marníte čas a váš život vám utíká pod rukama? Přečtěte si seznam, který vás možná posune abyste čas marnit přestali. 

___

___

Vztahy - náhodné články

Hádky v partnerství a manželství - nejčastější témata

partnerske_hadky.jpgHádky většiny párů se omezují na několik stále stejných námětů. Naštěstí se všechny páry nehádají o všech z nich! Každý pár má svůj vlastní systém. Jsou určité problémy, u kterých je předem jasné, že dojde ke střetu, naopak u jiných konflikt nikdy nevznikne.
___
___

Lev - muž - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-lev_m.jpg Když Gray psal verše o květině "zrozené, aby se rděla neviděna, a jejíž líbeznost přijde vniveč v pouštním vzduchu", rozhodně nepopisoval Lva. Můžete tohoto muže spatřit, jak se vyhřívá v jasném slunečním světle nebo pronáší květnaté projevy, ale nebude to o samotě v poušti. Nejspíš to bude na jevišti před publikem zbožňujících přátel a příbuzných. Jeho peníze sice možná přijdou vniveč, ale jeho líbeznost určitě ne, protože bude mít vždy diváky.

Jak nebýt ve stresu, úzkosti, obavách a strachu - jak to sakra vypnout???

jak-nebyt-ve-stresu-uzkosti-obavach-a-strachu-jak-to-sakra-vypnout

jak-nebyt-ve-stresu-uzkosti-obavach-a-strachu-jak-to-sakra-vypnout
"Jak se přestat strachovat?" Moje upřímná odpověď zní – "nevím." Neznám žádný návod, jak stres a obavy účinně vypnout. Ale jako zasloužilý stresař a letitý strašpytel jsem už přišel na pár způsobů, jak zbytečné strachování alespoň částečně zahnat do kouta.

___

___

Texty - náhodné články

Čím nahradit kalorické potraviny - majonéza, máslo, cukr, strouhanka

cim-nahradit-kaloricke-potraviny-majoneza-maslo-cukr-strouhanka

cim-nahradit-kaloricke-potraviny-majoneza-maslo-cukr-strouhanka
Bez nich to prostě nejde. Majonéza, cukr, hory másla nebo poctivá strouhanka... Taky se vám sbíhají sliny, ale přitom máte výčitky, když si tyhle dobroty v pokrmech dopřáváte? Poradíme vám, čím je zdravě a chutně nahradit. Ve výsledku to téměř nepoznáte... 

___

___

Brutnák - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití

 

brutnak-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti

brutnak-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti
Brutnák lékařský (borago officinalís, lidový název borač). Používají se semena a celá kvetoucí rostlina bez kořene. Rostlina brutnáku obsahuje silici a kyselinu křemičitou. Čerstvý brutnákje bohatý na vitamin C. Semeno obsahuje mnoho kyseliny garnalinolenové. Silice má vliv na vylučování hormonů a na nervový systém.

___

___

Zazimování zahrady - postup, návod, tipy, rady, zkušenosti

 

zazimovani-zahrady-postup-navod-tipy-rady-zkusenosti

zazimovani-zahrady-postup-navod-tipy-rady-zkusenosti
Připravit zahradu na zimu není těžké. Ušetříte si tak jarní starosti i zklamání.   Příprava zahrady na zimu se nedá načasovat podle kal áře. Zatímco v Polabí ještě slunce prohřívá barevné listy, pod horami padá sníh. V každém   případě platí: se zimním zakrýváním se nevyplatí spěchat, protože rostlinám je nejlépe na světle a vzduchu.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz