Dobré dopoledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

autonehoda_telefonat.jpgAutonehoda ... to se může stát určitě každému. Tento web ale přináší unikátní záznam telefonického rozhovoru velmi sympatické a šikovné blonďaté řidičky s jejím partnerem. Doporučuji určitě přečíst, protože to stojí za to Pohodový Minimálně budete vědět, jak říci o autonehodě svému partnerovi.

 

___

authohavarie.jpgMiláčku jsi to ty? Jak kdo volá? Já! Přece tvoje prdelka.

Miláčku, stal se problém.... Ne, nejsem v tom. Miláčku, s tím tvým novým stříbrným Mičubiči bude něco v nepořádku.

Neee, cédéčko už nepřeskakuje. Tos opravil moc pěkně. Víš trochu se odřelo. Ne cédéčko. Autíčko.

Ne, rám i elektrony jsou v pořádku. Ale Mičubiči je jako ohnutej. Jen trošku. Ze strany. Jak z který strany? Z obou stran přece.

Promáčknutý? A ty se ani nezeptáš, jestli se mi něco nestalo? Ty už mě nemiluješ? Ne, nic se mi nestalo. Jsi tak pozorný, že se ptáš. Miluju tě.

Já vůbec nevím, jak se to stalo. To oni. Oni se na mně domluvili a schválně na mě začali najíždět. Viděli ženskou za volantem a ... Prasáci.

No jako řidiči. Jako řidiči od tramvají. Jsou tak bezohlední. No já jí chtěla předjet a v tom se v protisměru objevila druhá... Oni jezdí jak prasata. Jako u Karláku víš. Kousek před tím butikem.

Já myslela, že ta tramvaj někam uhne. Jasně že vím, že tramvaj jezdí po kolejích.

Neříkej mi krávo. Včera večer jsi mi říkal úplně jinak,……....

Jakto, že tramvaj neuhne? Vždyť si mi říkal, že když je vpředu ten ochranný rám, tak že každej ještě rád uhne.

Tys mi to špatně vysvětlil.....

Já nevím, jestli je to prohnuté. Určitě asi ano, ne?

Nemluv tak nahlas, já tě slyším dobře.

Bohužel se nemohu dojít podívat. Já nemůžu ven.

Ani přes centrál. Ano zavolala jsem policajty.

Nic neříkají. Jen se blbě smějou, devianti.

Budeš si na ně stěžovat? Miláčku dostaň mě odsud. Prosím. K tobě do pelíšku...

Jasně že vím, kolik stojí třívrstvá metalýza.

Já vím že je Mičubiču na lízink. Ty to s tou pojišťovnou nějak uděláš. Jsi nejlepší.

Jasně že se těším, až mě dostaneš do ruky.

Pa zlato. Pa.

Medicína - náhodné články

Příčina vzniku plicní embolie - video, animace

plicni-embolie-video-priznaky-projevy-pricina-lecba
plicni-embolie-video-priznaky-projevy-pricina-lecba
Plicní embolie (embolizace) je velmi závažný, přímo život ohrožující stav, kdy se z žilního řečiště dostane embolie (vmetek) do pulmonální arterie (tedy cévy, která přivádí odkysličnou krev do plic k okyslyčení). Situace ohrožuje osobu na životě a to proto, že srdce nedokáže "přetlačit" odkysličenou krev přes plíce a tím může dojít k arytmii a následně srdeční zástavě. Bohužel i já jsem ve své pětileté praxi již vypsal několik úmrtních listů pacientům s plicní embolizací. Jde většinou o úmrtí náhlá, rychlá a často neočekávaná, kdy okamžitá kardiopulmonální resuscitace nemusí vést k úspěšnému oživení.
___
___

Atraumatická lumbální punkce - foto, výhody, provedení, typ a cena jehly

lumbalni_punkce_ikona.jpgLumbální punkce je vyšetření, při kterém se z dolní části zad odebírá malý vzorek mozkomíšní tekutiny. Vyšetření pomáhá diagnostikovat různé chorobné nemoci mozku a míchy a je obávaným zákrokem každého pacienta. Jakékoliv obavy jsou však většinou zbytečné. Vlevo zobrazené schéma ukazuje polohu pacienta při samotném výkonu. Pacient leží v poloze v klubíčku na lůžku, lékař provádí punkci a sestra asistuje a věnuje se pacientovi. Vzácněji se lumbální punkce provádí v sedu.
___
___

Vliv nesteroidních antirevmatika na žaludek, žaludeční sliznici

vliv-nesteroidnich-antirevmatika-na-zaludek-zaludecni-sliznici

vliv-nesteroidnich-antirevmatika-na-zaludek-zaludecni-sliznici
Nesteroidní antirevmatika (NSA) jsou heterogenní skupinou léčiv, která poskytuje nepochybný a jasný profit při léčbě bolesti a inflamace pro svůj analgetický, antipyretický a antiinflamatorní efekt. Z tohoto důvodu patří mezi nejčastěji předepisovaná léčiva, zvláště ve vyšších věkových skupinách, a podávání je často dlouhodobé.

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Věty které vám mohou usnadnit život a překonávání překážek

vety-ktere-vam-mohou-usnadnit-zivot-a-prekonavani-prekazek

vety-ktere-vam-mohou-usnadnit-zivot-a-prekonavani-prekazek
Někdy v životě dochází k situacím, kdy je ze všeho nejdůležitější neztratit hlavu a mít sílu jít dál. Přečtěte si dvacet motivujících vět, které mohou pomoci při překonávání nejrůznějších překážek.

___

___

Jak je důležité říct druhému ho máme rádi

mam_te_rad_protoze.jpgČlánek v jádru pojedává o tom, jak je důležité našim blízkým nějakým způsobem sdělit, jak je máme moc rádi a proč. Neumíme si zřejmě ani představit, jak moc je to pro ně důležité. Nestyďme se a svěřme se se sympatiemi, které k druhému chováme ve své duši.
___
___

Kvalita brambor aneb proč chutnají bramobry ze supermarketu jako bláto

brambory_obchodak.jpgTaky jste si toho všimli? Koupíte krásně vypadající zeleninu v supermarketu. Říkáte si: Joooo, to jsem udělal skvělou koupi. Zelenina ve slevě a ještě tak nádherná! Jenže ono to co vidíte, není tak jednoduché. Když si doma „umělou“ zeleninu rozkrojíte, stále to ještě není tak zlé. Když přičichnete, je to trošku horší. A když ochutnáte, máte v puse něco, co je z 80% zelenina, ale zbytek něco umělého.
 
 

Vztahy - náhodné články

Čínský horoskop KRYSA, čínské znamení - KRYSA - charakteristika, vlastnosti, povaha

cinsky_horoskop_krysa.gifKrysa má šarm, neobyčejnou útočnost a bojechtivost. Na první pohled se přitom zdá být klidná, vyrovnaná a veselá, zdání ovšem klame. Za tím vším se skrývá neustálý vnitřní pohyb a záměrně pěstovaná agresivita. Většina krys vytváří trvale zmatky a chaos, v maličkostech jsou tvrdohlavé.

___

Výpočet výživného dle platu a zisků otce, průměrné výživné, alimenty na dítě, potomka

vypocet_vyzivneho_dle_zisku_platu_expartnera_exmanzela_otce_deti_vypocet_faktory.jpgVyšší alimenty. Toto spojení vyvolává v mnoha mužích hrůzu! Každému muži, který je otcem, nebezpečí alimentů potencionálně hrozí. Jak vysoké alimenty mohou muži zaplatit?

___

___

Beran - žena - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-beran_z.jpg Takže jste se zamiloval do dívky ve znamení Berana. Nevím, jestli vám mám blahopřát, nebo vás litovat.Když Byron napsal, že "Láska je oddělená od života muže, ale je celou existencí ženy," zapomněl na ženu Berana. Třeba si myslí, že láska je celá její existence, ale je příliš zaujatá světem kolem sebe, nemluvě o sobě samé, aby pro ni láska byla začátek i konec života.

Texty - náhodné články

Nespavost, nevyspání a desatero spánková hygieny, léčba nespavosti

 

nespavost-nevyspani-a-desatero-spankova-hygieny

nespavost-nevyspani-a-desatero-spankova-hygieny
Spánek nám zabere přibližně třetinu života. Člověk potřebuje denně spát 5-11 hodin, potřeba je individuální. Co ale dělat, když nespíme? Pravděpodobně v souvislosti se změnou životního stylu roste i u nás počet lidí, pro něž je klidný a plnohodnotný spánek jen nenaplněnou představou. Nedostatek spánku přitom může mít výrazný vliv na zdraví.

___

___

Houba Shiitake a lidské zdraví

houba-shiitake-obrazek-fotografie-caj-recepty-zdravi

houba-shiitake-obrazek-fotografie-caj-recepty-zdravi
Používání léčebných bylin má v našich zemích staletou tradici. V Asii k těmto účelům běžně používají také léčivé houby. Jednou z nejuznávanějších je houževnatec jedlý (Lentinus edodes), po celém světě známý pod japonským jménem shiitake.  V asijské medicíně jsou léčivé účinky těchto hub známé již tisíce let. Shiitake byly ceněné pro své posilující a povzbuzující účinky.

___
___

Žrádlo pro kočky a psy - výhody a nevýhody granule, konzervy, vařená a syrová strava

zradlo-pro-kocky-psy-vyhody-nevyhody-granule-konzervy-domaci-varena-syrova-strava.jpgNa tom, jaké stravování je pro zvířata ideální,se shodne málokdo. Většina (odbomíci odhadují, že 80% chovatelů) sázína kupované krmivo. Ale je čím dál víc těch, kteří hledají jiný způsob, jak svého mazlíčka krmit a při tom mu dodat to nejlepší pro jeho vývoj.Podívejtese na výhody a nevýhody jednotlivých možností.
___
___
Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz