Příjemnou noc, dnes je pátek 3.5.2024, svátek slaví Alexej, zítra Květoslav.

slide 1

ČR právě teď:



Dlouhodobá předpověď počasí – Česká republika:

                

 

Aktuální radarové snímky ČR:

K nahlédnutí zde .

 

ČR – sníh, teploty různých lokalit, sjízdnost řek pro raft:

K nahlédnutí zde.



Počasí v zahraničí:

K nahlédnutí zde.

Může se hodit ...

 


Aktuální počasí a dlouhodobá předpověď počasí Amsterodam Atény Balaton Bangkok Barcelona Bělehrad Benátky Berlín Bratislava Brusel Budapešť Bukurešť Drážďany Dubrovník Helsinky Istanbul Káhira Kanárské ostovy Kijev Kodaň Krakow Kreta Kypr Lisabon Londýn Madrid Malaga Mallorca Malta Mnichov Montreal Moskva New York Odessa Oslo Paríž Petrohrad Rujana Řím Sofie Stockholm Sydney Tunis Varna Varšava Vídeň Zurich Atény Bari Benátky Bilbao Bodrum Costa Brava Costa del Sol Dubrovník Faro Francouzská riviéra Chalkidiki Ibiza Istrie Izmir Káhira Kalábrie Kanárské o. Korfu Korsika Kréta Kypr Malaga Mallorca Malta Odessa Rhodos Sardinie Sicílie Tunis Turecká riviera Varna Zadar

Medicína - náhodné články

Lékaři cizinci NESMÍ pracovat v nemocnici bez aprobační zkoušky ani pod dohledem atestovaného lékaře

lekari-cizinci-nesmi-pracovat-v-nemocnici-bez-aprobacni-zkousky-ani-pod-dohledem-atestovaneho-lekare

lekari-cizinci-nesmi-pracovat-v-nemocnici-bez-aprobacni-zkousky-ani-pod-dohledem-atestovaneho-lekare
„Ale lékaři cizinci bez aprobační zkoušky přece pracují pod odborným dohledem atestovaných lékařů.“ Tvrzení, že lékaři cizinci bez aprobační zkoušky pracují u nás pod odborným dohledem atestovaných lékařů, je hlavním argumentem řady politiků včetně představitelky Asociace krajů v diskusích o problematice působení lékařů cizinců bez aprobační zkoušky v českých nemocnicích. K tomu je třeba si jednoznačně ujasnit, že je-li tomu tak, jak někdy mnozí politikové tvrdí a hájí působení lékařů bez aprobační zkoušky z nečlenských států Evropské unie v českých nemocnicích („přece pracují pod odborným dohledem“), jde o protiprávní nezákonný stav.

Pittsburský protokol a odstranění krčních mandlí, tonzilektomie - indikace

pittsbursky-protokol-a-odstraneni-krcnich-mandli-tonzilektomie

pittsbursky-protokol-a-odstraneni-krcnich-mandli-tonzilektomie
Indikace pro odstraňování krčních mandlí jsou opakovaně diskutovány z pohledu řady odborností. Jednoduchá a všeobecně akceptovaná kritéria neexistují. Při postižení vlastní patrové mandle patří k indikacím opakovaný akutní zánět (četnost se řídí většinou kritérii Pittsburského protokolu – hnisavá angína 7krát v jednom roce, 5krát ročně 2 roky po sobě, 3krát ročně 3 roky po sobě). Diagnostika by měla být přesná a neměly by být zahrnovány povšechně záněty faryngu. Podporující moment pro operační řešení je průkaz beta‑hemolytického streptokoka.

___
___

Soudní znalci v oblasti lékařství, medicíny - bez znaleckého posudku nelze žádného lékaře odsoudit

soudni-znalci-v-oblasti-lekarstvi-mediciny-bez-znaleckeho-posudku-nelze-zadneho-lekare-odsoudit-2

soudni-znalci-v-oblasti-lekarstvi-mediciny-bez-znaleckeho-posudku-nelze-zadneho-lekare-odsoudit-2
Jeden významný lékař se pídil po tom, zda lze zjistit, proti kolika lékařům nebo poskytovatelům zdravotních služeb byla podána žaloba o náhradu škody nebo nemajetkové újmy, a současně zda lze zjistit, proti kolika lékařům bylo podáno trestní oznámení, případně zahájeno trestní stíhání v souvislosti s výkonem jejich povolání.

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Máme denně 86.400 sekund - záleží jen na nás, jak je prožijeme a využijeme

mame-denne-86400-sekund-zalezi-jen-na-nas-jak-je-prozijeme-a-vyuzijeme

mame-denne-86400-sekund-zalezi-jen-na-nas-jak-je-prozijeme-a-vyuzijeme
Představte si, že vám každé ráno dá banka na účet osmdesát šest tisíc čtyři sta eur. Musíte jen dodržet dvě podmínky. První je, že co jste přes den neminuli, na konci dne z účtu zmizí. Nemůžete lhát, nemůžete tu částku převést na jiný účet, můžete ji pouze utratit, ale každé ráno, když se vzbudíte, máte otevřený nový účet s dalšími osmdesát šest tisíc čtyři sta eury na nový den.

___

___

Životní priority - co skutečně je důležité a co se jako důležité jen tváří

zamyslete_se_nad_svym_zivotem.jpg Musím se přiznat, že k těmto článkům, jako je ten níže pod úvodem, mám docela blízko. Často zapomínám na opravdové krásy života a zbytečně často podléhám nedůležitostem a materiálnu. Možná jste na tom stejně jako já ... a třeba si některé zvláštní detaily vašeho života ani neuvědomujete.
___
___

Jak to všechno začalo ...

_fejetony_uvod.jpgJak si tak chodím po tom širém světě, řekl jsem si, že čas od času něco zajímavého vidím nebo postřehnu. A proč se o to nepodělit s ostatními. Přemýšlel jsem jak tyto články nazvat. Rozhodně bych nechtěl aby to co tady budu psát někdo považoval za klasický ošuntělý blog. Bude to takové pojednání o různých tématech běžného života jednoho člověka, který chodí mezi vámi.

 

 

 

Vztahy - náhodné články

Proč muži neradi říkají ženám 'miluji Tě' - 3 důvody které je k tomu vedou

proc-muzi-neradi-rikaji-zenam-miluji-te-3-duvody-ktere-je-k-tomu-vedou

proc-muzi-neradi-rikaji-zenam-miluji-te-3-duvody-ktere-je-k-tomu-vedou
Ne všichni muži vyznávají svým ženám lásku tím, že by jim "natvrdo" řekli, že je milují. Raději to dávají najevo různě jinak - svým chováním či dary. Text se zamýšlí nad tím, proč je tomu tak. Důvody mohou být minimálně 3 - stach z odmítnutí, obavy ze závazku a pocit výjimečnosti. Jak to myšleno?

___

___

Ryba - žena - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-ryby_z.jpg Fronta se řadí zprava. A prosím vás, netlačte se. Možná se žena Ryba nedostane na každého, ale to není důvod k neukázněnosti. Musíte čekat, až na vás přijde řada, a doufat, že budete mít štěstí. I bez pomoci astrologie se rozšířily fámy o kouzlu ženy ve znamení Ryb. Samozřejmě má i své záporné stránky, ale na první pohled je školní láskou každého chlapce, nepatrně okořeněná zajíčkem z Playboye. Musíme také přiznat, že moderní emancipované neústupné ženy ještě zvýšily hodnotu dívek Ryb.

Sex a alkohol, vliv na erekci muže a ovlivnění spermatu

sex_a_alkohol.jpgMožná si pokládáte otázku jak ovlivňuje požívání alkoholu sex a zda má pití moku vliv na erekci muže, případně jaká je spojitotst k předčasné ejakulaci. Jaký je sex alkoholika? Na tyto a podobné otázky odpovídá následující krátký článek.
___
___ 

Texty - náhodné články

Blecha, blechy - charakteristika, množení, druhy, anatomie, deratizace a likvidace

blecha_blechy.jpg Blechy jsou v dnešní době spíše raritou a svědčí pro neuspokojivé životní podmínky toho, kdo je mezi normální lidi přenese. Stránka pojednává o těchto tématech: množení a přežívání, délka doskoku blechy, množení a počet vajíček, oblíbená místa kde se schovávají. Odpovídá také na otázku, zda blecha psí saje krev na člověkovi. člověku
___
___

Nový web o bylinkách - www.BylinkyProVsechny.cz

bylinky-web-www.bylinkyprovsechny.czDne 2.3.2015 byl spuštěn nový web o bylinkách. Jde o v pořadí již 10. projekt Zbyňka Mlčocha.     Web v současné době (20.5.2015) obsahuje téměř 1000 stránek a má na Facebook stránce 4150 fanoušků. Stránky se věnují bylinám, keřům, stromům, ovoci, zelenině. Popisuje různé zpracování rostlin a samozřejmě jejich účinky na lidský organismus.  

___

___ 

Jak odhalit zfalšovaný, padělaný, pančovaný med - 10 tipů jak rozlišit pravý med od padělaného

 

jak-zjistit-falsovany-padelany-pancovany-med-10-tipu-jak-rozlisit-pravy-med-od-padelaneho

jak-zjistit-falsovany-padelany-pancovany-med-10-tipu-jak-rozlisit-pravy-med-od-padelaneho
Pokud byste chtěli s určitostí zjistit, jestli med, který jste si sehnali, je opravdu pravý nebo ne, detailní analýza experta by byla nezbytností. Nabízíme vám však pár triků, kterými můžete i vy sami udělat test jeho pravosti.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz