Náhodné stránky webu
- (20.10.2015) Bolesti zad v sedě a skolióza - léčba
- (31.01.2008) Veřejný proslov, projev, řeč - vzor k různým příležitostem
- (09.06.2013) Jak se projevuje periferní vestibulární vertigo - příznaky, projevy, symptomy
- (12.01.2020) Ortopedie a traumatologie - kmen, kmenová příprava, test - podmínky 2020
- (10.02.2012) Co znamená, co je to fibriliace síní FIS - definice, vysvětlení
Sponzorované odkazy:
Slovník - hledej:
Předpověď počasí



Další dny...
Počet stránek v systému
Jak odhalit zfalšovaný, padělaný, pančovaný med - 10 tipů jak rozlišit pravý med od padělaného |
![]() |
Úterý, 15. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4918x |
___ ___ Jak rozlišit pravý med od pančovaného medu - 10 tipů1. Přečtěte si složení na obaluToto je první, nejjednodušší krok, jak zjistit, jestli je med přírodní nebo jestli obsahuje další přísady. Výrobce prostě musí (tedy měl by podle českých i evropských předpisů) uvádět přesné složení výrobku.
2. Přírodní med není lepkavýTření malého množství medu mezi prsty je dalším výborným způsobem, jak med otestovat na jeho pravost. Přírodní med se vpije do pokožky. V případě, že vám po chvilce zůstanou lepkavé prsty, znamená to, že med obsahuje umělá sladidla nebo cukr.
3. KaramelizaceDejte pár lžic medu do misky a tu na chviličku do mikrovlnné trouby. Přírodní med by měl zkaramelizovat, zatímco med, který byl během výroby upravován, se v mikrovlnce naplní spoustou bublinek.
4. Test s papíremPokapejte čistý papír pár kapkami medu. Pokud papír nezačne med propouštět, znamená to, že je pravý. Med, který je padělán, začne po krátké chvíli pronikat papírem, protože mimo jiné obsahuje i vodu.
5. Včelí trikMravenci se vyhýbají přírodnímu, včelami vyrobenému medu. Dejte tedy trochu medu na zem a uvidíte – pokud přiláká mravence, určitě nebude přírodní.
6. Med a vodaToto je asi nejjednodušší způsob jak zjistit, zda je med pravý nebo ne. Pokud dáte do vody přírodní med, ztvrdne. Falešný med se ve vodě snadno rozpustí.
7. Bodání v ústechPřírodní med může po chvíli způsobit na jazyku mírný zánět a / nebo bodavý pocit. Falešný med tyto vlastnosti nemá.
8. Med na krajíci chlebaRozetřete trochu medu na krajíc chleba. Pokud med ztvrdne, je přírodní. Falešný med povrch chleba pouze zvlhčí, protože obsahuje vodu.
9. Vaječné žloutkySmíchejte syrové vaječné žloutky s malým množství medu. Pokud je med přírodní, žloutky budou vypadat jako když jsou uvařené.
10. KrystalizacePřírodní med po jisté době zkrystalizuje. Falešný med zůstane stále v tekuté formě podobně, jakož i sirup po delším čase.
|