Příjemnou noc, dnes je sobota 21.9.2024, svátek slaví Matouš, zítra Darina.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem lékař pracující na neurologii a zabývám se výrobou webu o kouření cigaret (kurakovaplice.cz) a alkoholismu (alkoholik.cz).

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu věciček, které vás zaujmou. Navíc od 1.4.2008 zaručuji každý den přesně o půlnoci minimálně 2 nové články.

Už nebudu zdržovat - klikejte jak o život a užijte si to. ;)


 

Medicína - náhodné články

Rentgen pánve, pánevních kostí, kyčle, kyčelního kloubu - anatomie, RTG snímek

rtg_kycle_kycelniho_kloubu_panve_panevnich_kosti.jpgKostěnou pánev tvoří několik pánevních kostí kyčelní, sedací, stydká spojených s kostí křížovou. Vzniká tak chráněný prostor, v němž je uložena řada významných orgánů, zejm. močového, pohlavního a zažívacího systému. Rozdělujeme ji na malou va velkou pánev. Kyčle, kyčel, kyčelní kloub - kloub mezi stehenní kostí - femurem a pánví. K. kloub latinky articulatio coxae. Bývá postižen artrózou koxartrózou, lze jej nahradit totální endoprotézou.
___
___

Panická porucha - příznaky, projevy, léčba, příběhy lidí

panicka_porucha_priznaky_projevy_lecba_pribehy_lidi.jpg

panicka_porucha_priznaky_projevy_lecba_pribehy_lidi.jpg - panicka_porucha_priznaky_projevy_lecba_pribehy_lidi.jpg
Panika je název odvozený od řeckého boha Pana. Pan číhal v lese na poutníky a děsil je. Panický záchvat se projevuje silnou úzkostí až hrůzou, která vzniká náhle, většinou bez zjevné příčiny. Je doprovázena výraznými tělesnými příznaky a má vliv na následné chování.

 

___

___

Hipokratova přísaha - kompletní text

hippokratova přísahaV tomto článku je kompletní znění Hippokratovy přísahy, kterou skládají všichni lékaři před převzetím lékařského diplomu a stvrzují slovním slibem.

 

Hippokratova přísaha, Hypokratova přísaha, Hyppokratova přísaha

Zamyšlení - náhodné články

Čím (si) zadarmo udělat radost - tipy

 

cim-si-zadarmo-udelat-radost-tipy

cim-si-zadarmo-udelat-radost-tipy
Často nám největší uspokojení přináší to, co můžeme ochutnat, ohmatat nebo vdechnout s oblíbenou vůní. Pro ty, kdo jsou vnímaví a umějí nacházet štěstí v maličkostech, přinášíme následující seznam. Někdy ke zvednutí nálady opravdu stačí. 

___

___

Co dělat o víkendu - rodina, NEuklízení, NEinternetování, těšení se, cvičení

co-delat-o-vikendu-rodina-neuklizeni-neinternetovani-teseni-se-cviceni

co-delat-o-vikendu-rodina-neuklizeni-neinternetovani-teseni-se-cviceni
Úspěšní lidé mají většinou jednu jedinou zásadu, co se jejich víkendů týče – nepracují o nich. Moc dobře si totiž uvědomují, jak je důležité o víkendu vypnout a místo práci se věnovat tomu, co vás zrelaxuje a nabije energií pro další týden. To se samozřejmě snadno řekne, ale už o něco hůř dělá, víme to moc dobře všichni. Tohle je 9 věcí, které byste měli o víkendu vyzkoušet, abyste našli tu správnou rovnováhu a v pondělí byli na nový týden připraveni na 110 procent.

___

___

Zamyšlení o lásce - fyzické i duševní

zamysleni-o-lasce-fyzicke-i-dusevni

zamysleni-o-lasce-fyzicke-i-dusevni
Žít bez lásky znamená citově strádat. Slovo láska je jedno z nejvíce zneužívaných slov, protože je velmi často založeno na pouhém zájmu o sebe a nikoli na zájmu milované bytosti. Láska, která je omezená na malý okruh partnera, rodiny nebo přátel, je nefilosofická a měla by být rozšířena do univerzálního soucítění s celým lidstvem.

 

___

 

___

Vztahy - náhodné články

Jak nebýt ve stresu, úzkosti, obavách a strachu - jak to sakra vypnout???

jak-nebyt-ve-stresu-uzkosti-obavach-a-strachu-jak-to-sakra-vypnout

jak-nebyt-ve-stresu-uzkosti-obavach-a-strachu-jak-to-sakra-vypnout
"Jak se přestat strachovat?" Moje upřímná odpověď zní – "nevím." Neznám žádný návod, jak stres a obavy účinně vypnout. Ale jako zasloužilý stresař a letitý strašpytel jsem už přišel na pár způsobů, jak zbytečné strachování alespoň částečně zahnat do kouta.

___

___

Vzor návrhu na střídavou péči o dítě rozvedených (střídavá výchova)

zadost_o_stridavou_peci_o_dite.jpgJsou rodiče, a není jich málo, kteří mají zájem o střídavou péči o své dítě. Pokud mezi nimi nevládnou pokojné vztahy a nedokáží se domluvit bez soudního rozhodnutí, potom musí podat níže uvedený vzor o změnu výchovy nezletilého dítěte.

Střídavá péče o dítě rozvedených manželů - vzor

___

Ascendent ve lvu, lev - muž, žena - charakter osobnosti, vlastnosti

ascendent_ve_lvu_lev_muz_zena_charakteristika_vlastnosti_osobnosti.jpgAscendent ve Lvu představuje tvořivý princip života. Máte sílu i vůli, potřebné k vyjádření zářivé krásy, kterou v sobě cítíte. Víte, jak využít vzácné příležitosti tak, aby váš vnitřní potenciál prozařoval vaši osobnost. Máte mnohem více naděje a optimizmu než kterýkoliv jiný ascendent. Výsledkem je, že jste schopni úspěšně dosáhnout všeho, po čem toužíte.

___

___

Texty - náhodné články

Věci z doby komunismu - fotografie, zavzpomínejte si

komunismus-retro-obrazky-fotografieV době komunismu byl minimální výběr zboží. Stejné věci jste našli ve stovkách a tisících domácností. A mohlo jít o potraviny, hračky, hygienické potřeby, časoisy, papírenské zboží, elektroniku apod. Stránka obsahuje desítky obrázků z dob komunismu. Mimo jiné i mocnáře Gustava husáka, penzíze z té doby ad.
___
___

Jak psát názvy bylin, bylinek, rostlin - velká a malá písmena, co znamenají latinské zkratky bylinek

jak-psat-nazvy-bylin-bylinek-rostlin-velka-a-mala-pismena-latinske-zkratky-bylinek

jak-psat-nazvy-bylin-bylinek-rostlin-velka-a-mala-pismena-latinske-zkratky-bylinek
Psaní českých a latinských názvů rostlin má spoustu svých specifických pravidel. Bohužel, spousta lidí je nezná nebo se jimi neřídí. Jiní pak akorát kroutí hlavou, jak někdo může napsat, že „má problém se svou Mucholapkou Podivnou“. To je důvod, proč jsem zde sepsal několik nejčastěji používaných pravidel.

___

___

Oční vady dětí - krátkozrakost, dalekozrakost, tupozrakost, šilhavost

ocni-vady-deti-kratkozrakost-dalekozrakost-tupozrakost-silhavost

ocni-vady-deti-kratkozrakost-dalekozrakost-tupozrakost-silhavost
Začal nový školní rok a tisíce dětí se poprvé vypraví do škol a školek. A právě tady se může zjistit, že dítě špatně vidí. Jak se vlastně dají zjistit oční vady u dětí a jak se dají nejlépe řešit? Pokud získáte podezření, že dítě špatně vidí a něco není v pořádku, vše konzultujte s pediatrem.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz