Příjemnou noc, dnes je středa 1.5.2024, svátek slaví Svátek práce, zítra Zikmund.

Základní pravidla etikety - pozdrav, postavení příborů při/po jídle, jedení sushi, svěření kabelky muži, telefonování a mobilování ve společnosti

etiketa-pribory-talirZnáte základní pravidla etikety? Co když vás pozdraví někdo, koho neznáte? Je dobré koukat na mobil, když máte setkání s jinými lidmi? Kdo může používat ruce při sushi místo hůlek? Může žena svěřit svou kabelku muži? Může žena jít k šatně v kabátu? Je slušné ve společnosti zvedat mobilní telefon? Na tyto všechny otázky vám odpoví tato stránka.

__

__

Etiketa a slušné chování - kojení na veřejnosti, kýchnutí, spropitné, sauna

etiketa-a-slusne-chovani-kojeni-na-verejnosti-kychnuti-spropitne-saunaVědět, co se slušf a patřf, nenf nikdy na škodu. Bez pravidel společenského chovánf se neobejdete. Sli jsme s mužem po ulici a on pozdravil mladou dívku. Ptala jsem se, kdo to byl, a on řekl, že jeho podřízená. Tak to ho měla první pozdravit ona". Podle etikety ale její manžel neudělal chybu. Záleží na nadřízeném, jestli ženu bude brát jako svou podřízenou, nebo jen jako ženu - a pak ji pozdraví první.

___

___

Projevy, proslovy, řeči při slavnostních a obchodních příležitostech - vzory

proslov_projev_rec_vzor_obchodni_slavnostni_prilezitost.jpgStránka obsahuje vzory projevů, proslovů a slavnostních řečí nebo v rámci obchodního setkání. Vzory jsou zdarma ke stažení ve formátu souboru PDF.

___
___

Vzor smutečního projevu, proslovu, řeči na pohřbu - text zdarma ke stažení

smutecni_proslov_projev_rec_vzor_zdarma_ke_stazeni.jpgStránka obsahuje odkaz na PDF soubor, který obsahuje vzory smutečních projevů, řečí a proslovů na pohřeb. Soubor je zdarma ke stažení.

 

___

Vzor svatebního proslovu, projevu, svatební řeči otce nevěsty ke stažení zdarma

vzor_proslov_projev_rec_otce_nevesty_zdarma.jpgNevíte si rady jak sepsat proslov otce nevěsty? Stránka nabízí odkaz ke stažení PDF souboru, který obsahuje vzory svateních proslovů nejen tatínka vdavkuchtivé dívky.

 

___