Dobré dopoledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

zdravotni-sestra-2011.jpgJsou pracoviště, kde mají zdravotní sestřičky docela klid. Jsou ale i místa, kde o stres, napětí a nedostatek času není nouze. Na této stránce si můžete přečíst poněkud humorný pohled na to, co se zdravotním sestřičkám honí hlavou při práci a po práci.
___
___

Nová a zkušená zdravotní sestra - rozdílné pohledy na práci

Nová sestra založí oš. diagnozu: porucha vyprazdňování.
Zkušená sestra založí glycerinový čípek do dutiny k tomu určené a nepíše nic.

Nová sestra chodí s úsměvem do práce.
Zkušená sestra chodí s úsměvem, když z práce odchází.

Nová sestra chce problém vyřešit aktivně a efektivně.
Zkušená sestra ví, že to nějak dopadne.

Nová sestra volá lékaře v případě, že zvrací pacient.
Zkušená sestra shání Torecan v okamžiku, kdy má pacient nauzeu, aby to nemusela uklízet.

Nová sestra půjčuje lékařům svoji propisku s úsměvem.
Zkušená sestra půjčuje lékařům svoji propisku s upozorněnín, aby ji koukali vrátit.

Nová sestra se bojí, že pacient v terminálním stadiu zemře.
Zkušená sestra se bojí, že pacient v terminálním stadiu nezemře.

Nová sestra zvedá okamžitě všechny telefony.
Zkušená sestra si před každým zvednutím sluchátka bleskově přepočítá volná místa.



Správná zdravotní sestra jste, až když:

  • Vaše představa o dobrém obědě se kryje s představou jakéhokoliv místa, kde můžete v relativním klidu posedět pět minut.
  • Víte, že čokoláda je sice nezdravá, ale je to jediná dostupná strava, která je energeticky bohatá a může se rychle sníst.
  • Dokážete plánovat nedělní oběd během výplachu žaludku přiotráveného pacienta a přitom doufáte, že jednou osvěta dospěje tak daleko, že v mega-nákladu vyjde příručka: SEBEVRAŽDA – JAK JI PROVÉST NAPOPRVÉ A BEZCHYBNĚ :-)
  • Při obědě považujete řeči o amputacích za standardní konverzaci.
  • I v klidné restauraci máte tendenci zhltnout vše během pěti minut.
  • Kapacita vašeho močového měchýře je ekvivalentní kapacitě pěti dospělých osob.
  • Volné neděle plánujete na rok dopředu.
  • Víte, že časem bude nutné žádat vládu o povolení k otěhotnění.
  • Víte, že nejstrašnější situace vyvolává nahlas pronesená věta: „Teď je tady bohudíky klid.“
  • Nevěříte 90 % toho, co jste slyšela a 75 % toho, co jste viděla.
  • Při pohledu na předloktí naprosto cizího člověka v autobuse  si pomyslíte: „To jsou úžasné žíly.“
  • Vaše oblíbená taneční droga je nikoli extáze, ale EXHAUSCE
  • Myslíte, že káva by se mohla podávat intravenózně a v inspekční místnosti by měla téct fontánka s roztokem Lexaurinu.
  • Občas někoho uvážete k posteli a nejde přitom o sexuální hrátky.
  • Umíte najít humornou stránku na blbosti druhých.
Zdroj: Radkin Honzák.

Medicína - náhodné články

Lidské srdce, srdce člověka - obrázky, anatomie, popis funkce, fyziologie

lidske_srdce_cloveka_obrazky_anatomie.jpgSrdce funguje jako pumpa. Pravidelnými stahy (cca 60 za minutu) přečerpává krev v cévách. Udržuje tak krevní oběh; zajišťuje, že se krev dostane do plic, kde se okysličí, a odtud ke všem buňkám.

___

___

___

Léčba bolestí páteře - různé metody používané při léčbě bolestí zad

lecba_bolesti_patere_zad.jpgOdstranit zádové potíže je poměrně obtížné. Vždy je nutné zjistit příčinu a tuto, pokud je to možné, léčit. Vždy je nutná spoluúčast pacienta, který nesmí přistupovat jako pasivní prvek a čekat "která tabletka zabere." Významný podíl má totiž rehabilitace, fyzioterapie a cvičení páteře.
___
___

Mozkové komory - anatomie, obrázek, popis, struktury

komory-mozkove-anatomie

komory-mozkove-anatomie
Mozkové komory představují systém vzájemně propojených prostorů, které vznikly rozšířením centrálního kanálu embryonální neurální trubice. V hemisférách koncového mozku jsou uloženy postranní komory, v mezimozku třetí mozková komora a v mozkovém kmeni čtvrtá mozková komora.

___
___

Zamyšlení - náhodné články

Příběh věcí aneb proč se necítíme být šťastní a máme toxické mateřské mléko

pribeh-veci.jpgMilí návštěvníci webu, dnes jsem se díval na jedno video, které mne velmi zaujalo. Dozvíte se v něm nejen mnoho zajímavých informací o tom, jak vznikají věci a jak složitý a náročný (na lidi a přírodu) je výrobní proces, jak si ničíme přírodu, ale také proč mají ženy jedovaté mateřské mléko (chudáčci mrňousci, že?) a jak naprosto zásadně nás ovlivňuje reklama (mimochodem věděli jste, že člověk dnešní doby vidí za 1 rok více reklam než člověk v roce 1950 za celý život?). Video má 20 minut, ale pomůže vám vysvětlit mnoho zajímavých otázek, kdy jste odpovědi jen tušili. Užijte si to.
___
___

Po 10 letech v divadle ... už jsem zapomněl na to kouzlo skutečných lidí na představení.

divadlo.jpg
Před několika dny jsem dostal ke svátku jako dárek mimo jiné i vstupenku do divadla. Přiznávám, že v rámci toho, zažívat co možná nejvíce zajímavého a nového ve svém životě jsem byl rád a maximálně jsem tento nápad uvítal.
___
___ 

 

Zajímavé psaní o životu aneb jak žít šťastný a úspěšný život

zivot_a_jeho_specifika.jpgŽivot je velmi vděčné téma. Především pro filozofy. V mém článku se zamýšlím nad jeho 10ti specifiky od narození přes práci, automatismy, délky, způsobu prožití až po jeho konec - smrt.

___

___

Vztahy - náhodné články

Společné spaní rodičů a dětí v jedné posteli - ano nebo ne?

spolecne_spani_rodicu_a_deti_v_jedne_posteli_ano_nebo_ne.jpgS příchodem dítěte na svět novopečení rodiče akceptují četné změny ve způsobu bydlení. Domácnost je zapotřebí přizpůsobit přítomnosti malého lidského tvora, který svou nemohoucností a závislostí na dospělých výrazně zasahuje do jejich života. Jedním z nejvýznamnějších otazníků, které je zapotřebí vyřešit, je i způsob spaní.

co-sleeping

Jak dobře vycházet s ostatními - 14 zlatých pravidel

jak_ziskavat_pratele_a_pusobit_na_lidi.jpgVe škole nás všechny učili, kolik obyvatel má Brazílie, z čeho se vyrábí papír, proč netopýři používají ultrazvuk a že je diamant nejtvrdším kamenem, ale zapomněli nám říct aspoň pár základních psychologických pravidel chování k ostatním. Každý den přicházíme do kontaktu s lidmi ať už ve sféře pracovní či osobní. Přesto, že existuje mnoho rad jak vytvářet příjemné vztahy, mnozí z nás se na veřejnosti chovají neurvale, jsou na sebe nepříjemní a místo pochvaly a empatie rozdávají nadávky a posměšky.

___

Rozvod manželství krok za krokem

krize_rozvod_mindsoft_ikona.jpg Rozvod je nejen jednou z nejtíživějších situací v lidském životě, ale také situací dosti komplikovanou. Člověk by se měl alespoň trochu orientovat v právní problematice, vědět, na koho se má v případě rozvodu obrátit, jaké dokumenty potřebuje a kam je má doručit. Možná jste se i vy rozhodli učinit tento důležitý životní krok, ale nevíte, jak ho realizovat a co všechno tato životní situace obnáší.
___
___

Texty - náhodné články

Nárok na podporu v nezaměstnanosti u absolventů středních a vysokých škol

narok_na_podporu_v_nezamestnanosti_u_absolventu_strednich_vysokych_skol.jpgNěkteří studenti, kteří ukončili studium na vysoké nebo střední škole marně hledají pracovní uplatnění, a rozšíří tak řady nezaměstnaných. Mají takoví bývalí studenti a žáci nárok na podporu v nezaměstnanosti?
___
___

Otoky - byliny, bylinky, babské rady

Na noc se dají do šálku studené vody dvě plné čajové lžičky nadrobno pokrájeného kořene jehlice trnité (Ononis spinosa), ráno se tekutina trochu ohřeje a scedí. Polovina šálku se vypije půl hodiny před snídaní a druhá polovina půl hodiny po snídani. Otoků je možné se zbavit i pomocí kůry z kmene černého bezu.

___

___

Majetek získaný za manželství - co do něj patří (spadá) a naopak nepatří?

majetek_ziskany_v_dobe_manzelstvi_a_co_do_nej_spada_nespada_patri_nepatri.jpgSpolečné jmění manželů (SJM) je institut, který nahradil v našem právním řádu „bezpodílové spoluvlastnictví manželů“. SJ může vzniknout pouze a výlučně jen mezi manžely. Nelze uzavřít manželství bez toho, aby alespoň v některém okamžiku jeho trvání nevznikl společný majetek.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz