Náhodné stránky webu
- (30.06.2014) Máta peprná - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití
- (17.04.2011) Jak si zlepšit paměť - rady, tipy a doporučení
- (21.12.2014) Dohoda o pracovní činnosti lékaře a nemocnice - vzor, na co si dávat pozor?
- (15.07.2012) Anýz - účinky na lidské zdraví, nežádoucí vedlejší účinky
- (06.01.2008) Žádost o úpravu styku s dítětem - vzor zdarma ke stažení
Sponzorované odkazy:
Slovník - hledej:
Předpověď počasí



Další dny...
Počet stránek v systému
Překyselení organismu - příznaky, detoxikace, strava, kyselinotvorné potraviny měnící pH krve |
![]() |
Neděle, 23. srpen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3861x |
___ ___ Jak poznáme kyselost.Podle hodnoty pH, která se udává ve stupnici od 0 do 14. Neutrální pH má například čistá voda. Hodnoty nad 7 jsou zásadité, pod 7 jsou kyselé. V lékárnách jsou k dostání lakmusové papírky na kontrolu moči, které během chvilky ukážou, jak na tom jsme. Pokud si udržíme správnou rovnováhu pH, je menší šance, že onemocníme.
Vyžeňte jedy z tělaNáš organizmus musí udržet krev ve správném pH, a k tomu využívá všechny dostupné prostředky. To znamená, že čerpá zásoby z jiných orgánů, protože krev je na prvním místě. Jestliže tělo překyselujeme, odebírá z kostí, tkání a zubů vápník, z ostatních orgánů sodík, hořčík, minerály, vitaminy a stopové prvky. Postupně zásoby docházejí a tělo onemocní. Přitom stačí docela málo. Začněme jednoduše. Víc se smějme, chvalme sebe i ostatní, dělejme si často radost. Teprve když jsme v psychické pohodě, je i tělo připraveno na další léčbu a lépe využije vitaminy, minerály a léčiva. Myslete na lidi v dobrém, přejte jim to nejlepší, občas si poseďte v klidu a tichu. Ano i to se počítá. A velmi!
Myslete pozitivněNejen jídlo, ale i emoce umí v těle vytvořit kyselost. Je to převážně: stres, nenávist, strach, zloba, dlouhodobá duševní zátěž, povrchní
Uzdravte se jídlemNěkolikrát denně se snažte zpomalit, zastavit se a vnímat, jak dýcháte. Dýchejte zhluboka, zklidněte se, dodržujte pitný režim, a jestli jíte rádi uzeniny, změňte jídelníček. To je základní rada pro uzdravení. Z naší tabulky poznáte, které potraviny způsobují v těle kyselost a které naopak působí zásaditě, měli byste je jíst v poměru 1:4. Důležitý je také postup přípravy, nejvhodnější je konzumovat co nejvíce syrového jídla. Kvalitním jídelníčkem si můžete hodně pomoci. Kyselotvorné potraviny Maso a vejce, mléčné výrobky, luštěniny, bílá mouka, ořechy, cukr a umělá sladidla, alkohol a káva, černý čaj, léky Zásadotvorné potraviny Brambory, ovoce a zelenina, žitná mouka, sója, tofu, dýňová a slunečnicová semínka, bylinný a zelený čaj
Jste překyselení?Zakyselený organismus je tou nejlepší půdou pro chronické potíže a různá onemocnění. V takovém případě hrozí: alergie, únava, osteoporóza, rakovina, infarkt, mrtvice, bolesti kloubů, artróza.
Levná radaPotřebujeme-li rychle snížit kyselost v těle, jednorázově pomůže jedlá soda, zelený ječmen, voda s citronem, šťáva z brambor, rychle účinkuje meloun, jablka nebo papája.
Citron ANONenechte se oklamat chutí. Kyselý citron působí zásadotvorně. Naopak bílkoviny mléčných výrobků v těle oxidují - jsou kyselinotvorné. |
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------