Dobré odpoledne, dnes je neděle 12.5.2024, svátek slaví Pankrác, zítra Servác.

slide 1

Aby bříško neviselo

Navrácené sebevědomí,nový šatník a hlavně dobrý pocit ze sebe samé,to vše nabízí operace břicha zvaná Abdominoplastika

Každé noviny a časopisy, televize i rádia, zkrátka snad všechna média, která existují, usilují o co největší přízeň čtenářů, diváků či posluchačů. Způsobů, jak ji nejen získat, ale také si ji udržet, je mnoho a každý sdělovací prostředek vsází na neco jiného. Ovšem nejrůznější typy soutěží jsou společné všem - nebo skoro všem. K jedněm z nejoblíbenějších patří ty,které slibují proměnu - pokud možno k lepšímu. Výherkyně, neboť soutěží se zúčastňují převážně ženy, se pak dostávají do rukou kadeřníků, vizážistů a stylistů, kteří je stříhají, barví, líčí a oblékají. Občas se objeví i soutěž, v níž je ve hře některá z plastických operací. Do jedné takové se přihlásila i Hanka Mikolandová. Nevedla ji k tomu ale touha mít například větší prsa nebo menší zadeček. Její pohnutky nebyly zdaleka jenom estetické.

Kluci jako buci

Hanka, které je 35 let, je maminka tří kluků. Nejstaršímu Dominikovi je 16 let a už od sedmi hraje aktivně fotbal. Také prostřední syn Adam se věnuje sportu; jemu učaroval softball. A protože nejmladšímu chlapečkovi je teprve 14 měsíců, sportovně se zatím neprojevuje, ale vzhledem k tomu, že tatínek je velký fanoušek fotbalu, a dokonce ho hrál i v Anglii, dá se předpokládat, že udělá všechno pro to, aby i Matyášek našel k tomuto sportu kladný vztah. Když se Hance před šestnácti lety narodil Dominik, vážil 4725 gramů a měřil 52 centimetrů! Pořádný cvalík, který dal mamince, která měří pouhých 158 centimetrů, dost zabrat - i proto,že v těhotenství přibrala přes dvacet kilo. To ještě netušila, že ani následující dva kluci nebudou žádní drobečkové a oba budou mít porodní váhu přes čtyři kilogramy a na délku stejně jako jejich nejstarší bratr. Asi nikoho nepřekvapí, že Hanka opět přibrala okolo dvaceti kilogramů, u toho posledního dokonce skoro třicet.

Ani cvičení nepomůže

„Protože jsem aktivní a hodně sportuji, po každém porodu jsem vždycky rychle zhubla," napsala Hanka v dopise. Zdálo by se tedy, že neměla žádný důvod hlásit se do soutěže, která slibovala úpravu zevnějšku. Jenomže z dalších slov vyplývá, že: „Už od narození Dominika mám problém s povislou kůží na břiše. Bohužel nemám tak dobré geny, aby moje kůže byla dostatečně elastická a vrátila se do původní podoby." A tak si tři těhotenství, z nichž se narodila velká miminka, vybrala svou daň nejen v podobě výrazně povislé kůže, ale také vypouklé břišní stěny. To pak může žena cvičit od rána do večera, ale nic moc s tím nenadělá. Takové vytahané bříško je problém nejen estetický ale často přináší i určitou psychickou nepohodu, což potvrzuje i paní Hanka: „Už jsem řekla, že ráda sportuji. Celá rodina miluje plavání, ale ja musím nosit pouze jednodílné plavky, o spodním prádle se snad ani nebudu zmiňovat. Nevím, jaké to je vzít si na sebe upnutou košili nebo tričko, nemohu si dovolit oblečení, které by obepínalo postavu," svěřuje se Hanka, aniž by si ovšem stěžovala - je šťastná, že má tři zdravé kluky, kteří, jak sama říká, za takový handicap rozhodně stojí, ale přesto: „Ráda bych se zbavila té ošklivé povislé kůže, za kterou se obrovsky stydím jak před dětmi, tak před manželem."

A jde se pod nůž!

Hanka Mikolandová měla štěstí a vyhrála nejen v samotné soutěži. Po nezbytné konzultaci s chirurgem se mohla těšit na operaci, kterou si tolik přála. Zákrok provedl MUDr. Pavel Horyna, zkušený plastický chirurg a vedoucí lékař MEDICOM Clinic v Ústí nad Labem. „Paní Hanka byla typická adeptka na plastickou operaci břicha neboli abdominoplastiku, která patří k rozsáhlým výkonům, jež estetická plastická chirurgie nabízí,"říká lékař a vysvěduje, jak zákrok probíhá: „Operace, při níž se odstraní přebytek kůže s podkožím a sešívá se rozestup přímých břišních svalů, trvá přibližně dvě hodiny a provádí se v celkové anestezii. Výsledkem je zpevněné břicho, odstraněný val z podbřišku a ploché bříško zepředu i z profilu." A jaké byly pocity paní Hanky před operací? Bála se? „Já jsem se bála hlavně toho, aby rekonvalescence netrvala příliš dlouho, tedy toho, jak dlouho nebudu moci fungovat. Ale po operaci mě nic nebolelo a už po deseti dnech jsem se zase normálně a naplno mohla starat o rodinu." MUDr. Pavel Horyna z MEDICOM Clinic konstatuje, že „jizva po operaci je jemná, přetrvává pouze drobné zarudnutí. Ve spolupráci s našimi dermatoložkami pracujeme na dalším zjemnění a doladění jizvy."

Nové starosti paní Hanky

Ty jsou velmi příjemné. Za své tělo už se nestydí a vrátilo se jí i před mnoha lety ztracené sebevědomí. Lidé z jejího okolí změnu pochopitelně zaznamenali, protože Hanka přestala nosit vytahané oblečení a teď se rozhlíží po nějakých pěkných dvoudílných plavkách. „Těším se, až si po sedmnácti letech poprvé zase opálím pupík," směje se a vzkazuje všem ženám, které mají stejný problém jako ona: „Ničeho se nebojte a rozhodně jděte na operaci. Nebolí to a změna rozhodně stojí za to.

Co si pamatovat - Abdominoplastika, všeobecně známá jako plastická operace břicha, je rozsáhlý chirurgický zákrok, který vede ke zploštění břicha odstraněním přebytečného tuku a kůže a zpevnění svalů břišní stěny. Zákrok může významně upravit vzhled povislého či vyčnívajícího břicha, jehož příčinou může být těhotenství, výrazná redukce hmotnosti s rozestupem přímých břišních svalů a povolením břišní stěny. Operace není určena pouze ženám, ale abdominoplastika (Tumma Tuck) je alternativou pro muže, kteří v některém životním období byli obézní, a po úbytku váhy jim zůstala přebytečná kůže v oblasti břicha. Ale pozor! U pánů často dochází k ukládání tuku do břišní dutiny a nikoliv do podkoží, což je problém, který abdominoplastika nevyřeší. Více informací nejen o plastické operaci břicha, ale i o dalších zákrocích se dozvíte na www.medicomvip.cz.

Medicína - náhodné články

Střední mozek - anatomie, obrázek, popis, struktury

stredni-mozek-mesencephalonStřední mozek, mesencephalon je vývojově velmi starý, vlastně nejmenší část mozku. Je uložen mezi mostem a mezimozkem. Je průchodem vzestupných a sestupných drah – tzv. stonky středního mozku. Mohutně vyvinut u obratlovců s převážně optickou orientací (např. ptáci), obsahuje několik jader, která mají klíčovou roli pro funkci mozkových nervů.

__
__

Nemoci pohybového systému, fyzioterapie a její metody léčby

nemoci-pohyboveho-systemu-fyzioterapie-a-jeji-metody-lecby
nemoci-pohyboveho-systemu-fyzioterapie-a-jeji-metody-lecby
Problémy s pohybovým aparátem, které si způsobujeme nedostatečným nebo naopak přehnaným zatížením, řeší medicínský obor zvaný fyzioterapie. Co všechno dokáže?
Umí pomoci při dislokaci (vykloubení), poranění vazů, zánětu šlach či podvrtnutí (natažení vazů). Fyzioterapie má několik osvědčených metod - cvičení (léčebný tělocvik), magnetoterapii, rázovou vlnu, kryoterapii, elektroléčbu ad.
___
___

Úlevová a dlouhodobá moderní léčba astmatu - léčiva, trendy

ulevova-dlouhodoba-moderni-lecba-astmatu-trendy-leciva

ulevova-dlouhodoba-moderni-lecba-astmatu-trendy-leciva
Současná doporučení pro léčbu asthma bronchiale vycházejí z poznání etiopatogenetického podkladu tohoto onemocnění - chronického zánětlivého postižení bronchiální sliznice. Dlouhodobě neléčený zánět má za následek přestavbu bronchiální stěny s ireverzibilní poruchou průchodnosti bronchů. Jaké jsou moderní trendy léčby astmatu v roce 2012?

___
___

Zamyšlení - náhodné články

Zdravotní sestra jako osobnost, které si ostatní váží i neváží - fejeton

zdravotni_sestra_jako_osobnost.jpgSestřičky v nemocnici jsou osoby, bez kterých by byl chod špitálu téměř nemožný. I proto jsem snad dal prostor k zajímavému textu, který jedna ze sester vytvořila. Určitě se řadím mezi lékaře, které ač občas některé hubaté sestřičky štvou, uvědomuje si, že jsou velmi důležitou součástí procesu péče o pacienta a leckdy svou radou (týká se hlavně starších sestřiček) notně pomohou nebo obohatí mé znalosti.

 

 

Květná a zámecká zahrada Kroměříž - fotografie, fotogalerie

zamecka-zahrada-kvetna-zahrada-kromeriz-fotografie-fotogalerie
zamecka-zahrada-kvetna-zahrada-kromeriz-fotografie-fotogalerie
V rámci jarních toulek po ČR jsem se byl po třech letech podívat v Kroměříži, kde jsem navštívil květnou a zámeckou, resp. podzámeckou zahradu. Jsou to jedny z nejkrásnějších míst v naší zemičce vůbec. Při toulkách po zahradách a Kroměříži jsem udělal několik docela pěkných fotografií, které bych všem rád ukázal. Kliknutím na odkazy dole se dostanete do jednotlivých fotogalerií.
___
___

Zamyšlení záchranáře - masírujeme srdce tam kde se na plotně vaří oběd, pak už jen otevřeme okno aby duše mohla odejít

zamysleni-zachranare-masirujeme-srdce-tam-kde-se-na-plotne-vari-obed-pak-uz-jen-otevreme-okno-aby-duse-mohla-odejit

zamysleni-zachranare-masirujeme-srdce-tam-kde-se-na-plotne-vari-obed-pak-uz-jen-otevreme-okno-aby-duse-mohla-odejit
Víte, kde je hranice mezi životem a smrtí? Tak to Vám povím úplně přesně. Zazvoní výjezd, nejvyšší naléhavost a vy míříte do rodiny, která ještě dnes ráno netušila, že se jim změní život a pohne duše. Přijdete do domácnosti, kde na plotně klokotá hrnec, voní oběd a v tomto kontrastu se odehrává scéna, kdy se pokoušíme oživit nejbližšího člena rodiny. Všichni pracují, jak nejlépe umí, pot z nás kape...

__

__

Vztahy - náhodné články

Vymáhání výživného exekučně (exekučním řízením)

neplatic_vyzivneho.jpgUdělat si dítě a nezaopatřit ho je jednoduché. Ale pro otce. Pro matku, která se musí o dítě starat a i zvládat ekonomickou situaci to už tak jednoduché. O to je to pak složitější, že otec to co soud stanovil neplní. A tatínků neplatičů je mnoho. Jenže pokud nemají trvalé bydliště a oficiálně nepracují, těžko si na ně "došlápnout."
___
___

Horoskop na celý rok 2015 - beran, býk, blíženci, rak

horoskop-na-cely-rok-2015-beran-byk-blizenci-rak

horoskop-na-cely-rok-2015-beran-byk-blizenci-rak
Stránka obsahuje horoskop na celý rok 2015 pro znamení beran, býk, blíženci, rak. Pokud vás tedy zajímá co vás čeká a zřejmě nemine, začtěte se do našeho textu.

___

___

___

Jak vychovat samostatné dítě, jak vést dítě k samostatnosti - tipy

jak-vychovat-samostatne-dite-jak-vest-dite-k-samostatnosti-tipy

jak-vychovat-samostatne-dite-jak-vest-dite-k-samostatnosti-tipy
Kromě řady jiných je v Bibli toto velmi moudré naučení: „Dej člověku rybu a nasytíš ho na jeden den. Nauč ho ryby chytat a nasytíš ho na celý život“. Můj manžel vždycky vzpomínal na to, jak jeho tatínek, když se ho jako děti s bratrem ptali na význam nějakého slova, vzal vždycky naučný slovník a dotyčné slovo si vysvětlovali společně.

___

___

Texty - náhodné články

Bylinky vhodné a nevhodné v těhotenství, potraviny nevhodné v těhotenství - seznam

bylinky-vhodne-a-nevhodne-v-tehotenstvi-potraviny-nevhodne-v-tehotenstvi-seznam

bylinky-vhodne-a-nevhodne-v-tehotenstvi-potraviny-nevhodne-v-tehotenstvi-seznam
Bylinky a těhotenství. I když máme většinou pocit, že bylinkami nic nezkazíme a zdraví jen prospívají. Oblíbená máta může zhoršovat krevní obraz. A heřmánek zase v některých případech vyvolat vznik budoucí alergie u dítěte. Bylinky máme rádi ve formě čajů, koření do jídla nebo upravené rostlinné extrakty.

___

___

Oblečení a zdraví ženy - tanga, bokovky, krátká sukně, těsné džíny, vysoké podpatky, těžká kabelka

 

obleceni-a-zdravi-zeny-tanga-bokovky-kratka-sukne-tesne-dziny-vysoke-podpatky-tezka-kabelka

obleceni-a-zdravi-zeny-tanga-bokovky-kratka-sukne-tesne-dziny-vysoke-podpatky-tezka-kabelka
Také rády nosíte kalhoty s nízkým sedlem bez ohledu na to, že vám táhne na záda? A ve vysokých podpatcích chodíte, i když jdete jen vynést koš? Správně, žena má být krásná. Tak jen pár rad, jak nosit parádu, aby nám neuškodila.

___

___

Topolovka - účinky na zdraví, použití, užívání, využití, co léčí

topolovka-ucinky-na-zdravi-pouziti-uzivani-vyuziti-co-leci

topolovka-ucinky-na-zdravi-pouziti-uzivani-vyuziti-co-leci
Topolovka růžová (latinsky althea rosea) léčí sliznice, kašel, zažívací potíže, menstruační problémy. Topolovka je trvalka, vysoká i 2,5 metru. První rok vyhání z rozvětveného oddenku pouze přízemní růžici listů. Listy jsou velké (průměr až 25 cm), rapíkaté, okrouhle srdčité s 5-7 laloky. Druhý rok vyrůstá vysoká, přímá, mírně chlupatá lodyha. 

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz