Náhodné stránky webu
- (01.02.2008) Kalendář 2017 online ke stažení, tisku, nahlédnutí
- (10.04.2008) Manželské a předrozvodové poradny v ČR, emailové adresy, telefony
- (05.01.2014) Účinky antimonu - příznaky, projevy, symptomy, obrázek, fotografie
- (07.01.2008) Stereotyp v manželství očima Dr. Plzáka
- (12.08.2015) Eutanázie - myšlenka možnosti zneužití by neměla být důvodem zákazu
Sponzorované odkazy:
Slovník - hledej:
Předpověď počasí



Další dny...
Počet stránek v systému
Proč je snídaně nejdůležitější jídlo dne? Kdo snídá, netloustne a lépe se soustředí! |
![]() |
Středa, 17. září 2008 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8797x |
![]() ___
Snídejte a děláte něco pro své zdravíZdravá snídaně patří k šampiónům dobrého zdraví. Výzkumy ukazují, že lidé dopřávající si snídani konzumují více vitaminů a minerálů, méně tuků a cholesterolu. Výsledkem je štíhlejší linie, méně přejídání.
Start metabolismu, dobrá nálada, méně obezity, lepší pozornost a soustředěníSnídaně zažene pocit hladu, brzký příjem kalorií nastartuje metabolismus, tělo se udrží v rovnováze až do oběda. Prospěšnost snídaně potvrzují například i údaje Americké asociace pro výzkum srdečních onemocnění, které ukazují, že mezi snídajícími je méně obézních lidí, stejně jako pacientů nemocných diabetes. Stejný dopad uvádí například odborný časopis Journal of Food Science and Nutrition. Snídaně navozuje pozitivní náladu, připravuje vás k fyzické aktivitě. U dětí zvyšuje snídaně pozornost, soustředění.
Různorodá s malým obsahem tukuK maximálnímu využití pozitivních efektů snídaně doporučují odborníci z Mayo kliniky snídani obsahující sacharidy, proteiny s nízkým obsahem tuku. Podle jejich názoru je klíčem komplexní strava s optimálním rozložením jednotlivých složek. Různorodost nikoli jedno zaměřené jídlo.
Nemám čas - opravdu? Co se nasnídat v práci?Bez ohledu na zmíněné a dokázané pozitivní účinky snídaně, mnoho lidí první jídlo dne zanedbává. S odkazem na nedostatek času raději hladoví. Pro takové případy doporučují odborníci vzít si snídani sebou do práce a zkonzumovat ji během první hodiny vašeho pobytu v zaměstnání. |