Náhodné stránky webu
- (22.02.2009) Na co jsou ledviny, jak fungují, na co nám slouží, nemoci, dialýza, transplantace
- (15.05.2009) Kardiak a dovolená - jak zvládnout horka bez úhony
- (13.08.2016) Jak se projevuje závislá porucha osobnosti, poraženecká porucha osobnosti - příznaky, projevy, symptomy, léčba, příčina
- (31.12.2017) Jak se projevuje abetalipoproteinémie - příznaky, projevy, fotografie, léčba, příčina
- (07.10.2008) Zlepšení zraku pomocí mrkve, špenátu, co ohrožuje vidění a zrak
Sponzorované odkazy:
Slovník - hledej:
Předpověď počasí



Další dny...
Počet stránek v systému
Potraviny bohaté na chlorofyl, strava obsahující rostlinné barvivo chlorofyl |
![]() |
Pondělí, 20. únor 2012 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 9852x |
___ ___
Zázračná krev rostlinŘíká se, že zelená krev rostlin se mění na červenou krev člověka. Vědec by řekl, že zeleň listová podporuje tvorbu hemoglobinu: červeného krevního barviva.
Účinky chlorofylu na lidské zdraví a organismus
Léčitelé tvrdí, že v chlorofylu se koncentrují sluneční světlo a energie, která nese lásku a moudrost. Tato barva posiluje srdeční čakru. Zelené potraviny jsou navíc zásobárnou enzymů a mají zásadotvorný vliv na organismus. Zatímco obvykle trpíme překyselením z množství sladkostí, kávy nebo bílého pečiva, zelená strava tuto nerovnováhu pomáhá vyrovnávat.
Strava bohatá na chlorofylZelená petrželje bohatá na minerální látky: draslík, vápník, železo, hořčík. Obsahuje nadprůměrné množství vitaminu C. Působí močopudně, je vhodná při onemocnění ledvin a srdce, a dokonce omezuje celulitidu. Chřestpomáhá tělo očistit od škodlivých látek, je bohatý na antioxidanty, vitaminy i minerály. Hrášekmá vysoký obsah vitaminu C, zelené kuličky dodají tělu hodně draslíku a železa. Špenátobsahuje látky, které dokážou zlepšit paměť, a vitaminy skupiny B, jež prospívají vlasům, nehtům a kůži. Také vitamin C, množství minerálů a stopových látek. Olivyobsahují jako jeden z mála plodů až 20 procent oleje. Nenasycené mastné kyseliny pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi, mají vysoký obsah minerálů a jsou zdrojem aminokyselin, které jsou důležité pro stavbu těla. Avokádoobsahuje vitamin E,draslík, hořčík a zdravé tuky. Pomáhá snižovat nadváhu, dodává tělu bílkoviny a zmírňuje menstruační bolesti. Zelené fazolkyobsahují vitamin E, který má antioxidační účinky, dále vitamin C a betakaroten - ten snižuje riziko rakoviny a posiluje obranyschopnost. Kapusta a zelíídíky vysokému obsahu vlákniny povzbudí trávení a přinesou tělu minerály, hlavně draslík - je důležitý pro funkci srdce a céva má přímý vliv na správnou činnost svalů.
Zelená paprikamá vysoký obsah vitaminu C. který neutralizuje volné radikály. Působí protizánětlivě. Mladý ječmenje malý zázrak pro zdraví. Pomáhá při očistě organismu, snižuje riziko rakoviny, podporuje trávení, uplatňuje se v redukčních kúrách a díky vysokému množství chlorofylu příznivě působí na organismus. Brokolicepůsobí proti nádorovým onemocněním a chrání srdce. Nejsilnější účinky má nevařená. Zkuste si ji třeba nasekat najemno do salátů.
Řasa chlorellamá ze všech rostlin nejvyšší obsah chlorofylu, koupíte ji v lékárně. DLOUHÝ VAR ŠKODÍ! Největší ztráty chlorofylu způsobuje dlouhé vaření na mírném ohni. Proto konzumujte potraviny čerstvé a syrové. |