Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Texty Jídlo, strava Které koření se používá do kterých jídel - 40 nejpoužívanějších druhů koření

Sponzorované odkazy:

  • Luštitelské časopisy

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7307
Které koření se používá do kterých jídel - 40 nejpoužívanějších druhů koření Email
Úterý, 17. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6284x

ktere-koreni-se-pouziva-do-kterych-jidel-40-nejpouzivanejsich-druhu-koreniKoření je v kuchyni nepostradatelné. Některé druhy používáme donekonečna (např. kmín) a některá pro neznalost vůbec (např. anýz). Ochuzujeme tak nejen sebe, ale i rodinu o nezapomenutelné kulinářské zážitky. V následujícím přehledu jsou uvedena nejpoužívanější a nejznámější koření a jejich použití. 

___

___


  • Bazalka - do polévek, omáček, karbanátků, salátů, i zvěřiny a ryb

  • Badyán - do kompotů, likérů, pečiva a čínské kuchyně

  • Bedrník - do polévek, salátů a omáček

  • Černobýl - na pečenou husu

  • Chilli - do marinád, bylinkového octa a olejů, indické a čínské kuchyně

  • Dobromysl - na telecí a skopové maso

  • Estragon - k pečeným a dušeným masům, do salátů, k nakládání okurek a rajských jablíček

  • Fenykl - k nakládání zeleniny (zvláště okurek) a do dýňových kompotů

  • Hřebíček - do rýže, sladkých pokrmů, punčů a červeného zelí, mletý do masových šťáv a omáček

  • Jalovec - na zvěřinu, zelí, do solných láků a nálevů na maso

  • Kardamom - do dušených mas, černé kávy, ovocných salátů a dortů

  • Kari - na kuře, vepřové maso, do indických rýžových pokrmů

  • Kerblík - do salátů a světlých omáček

  • Kmín - na vepřové maso, do zelí, pečiva, k pečení husy a kachny

  • Kopr - k nakládání okurek a do okurkových salátů

  • Koriandr - k nakládání zeleniny, na krůtu, do pečiva a indické kuchyně

  • Levandule - k přípravě ryb

  • Libeček - k přípravě polévek a omáček

  • Majoránka - do polévek, uzenin, jaternic

  • Máta peprná - do marinád, na jehněčí maso

  • Meduňka - k aromatizování rýže, do salátů, nápojů, želé a bowlí

  • Muškátový květ - do nádivek, polévek a zelí

  • Muškátový oříšek - do polévek, zelí a indické kuchyně

  • Myrta - do sladkých pokrmů a při uzení masa

  • Paprika - do guláše, zeleninových jídel

  • Pepř bílý - univerzální použití

  • Pepř černý - univerzální použití

  • Pepř zelený - na bifteky a paštiky

  • Pomerančová kůra - do zavařenin a želé

  • Puškvorec - do ovocných salátů a kompotů

  • Rozmarýn - na drůbež, ryby a do marinád

  • Řeřicha - do salátu z okurek, hlávkového salátu, salátu z rajských jablíček

  • Saturejka - do omáček,fazolového a bramborového salátu, kapusty, omáček, k nakládání okurek a zelí

  • Sezam - do pečiva

  • Skořice - na sladké pokrmy, do kávy a svařeného vína

  • Šafrán - do polévek a rýžových jídel, dortů a sladkého pečiva

  • Šalvěj - na telecí a skopové maso, ryby a drůbež

  • Tymián - na drůbež a ryby, do míchaných vajec, k nakládání okurek

  • Vanilka - k ovocným pokrmům

  • Zázvor - na maso, do polévek, k sladkým pokrmům

 
Share on Myspace
Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
CHORVATSKO - dovolená za neuvěřitelné ceny
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny