Náhodné stránky webu
- (12.01.2020) Epidemiologie - kmen, kmenová příprava, test - podmínky 2020
- (31.03.2016) Rozdíl v kávě piccolo, ristretto, macchiato, espresso, latté, cappuccino, americano, mocaccino, doppio, corretto
- (10.02.2015) Neurologická poradna - otázky pacientů a odpovědi neurologa
- (31.03.2012) Plicní embolie - příznaky, projevy, symptomy
- (06.04.2009) Hádka ve vztahu, manželství, partnerství - jak se pohádat bez vážných následků?
Sponzorované odkazy:
Slovník - hledej:
Předpověď počasí



Další dny...
Počet stránek v systému
Cukr = bílý jed - platí to doopravdy? Potřebujeme cukr k životu? |
![]() |
Úterý, 25. září 2012 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7150x |
___ Proč člověk "hubne" když nejí cukry - důvodVe snaze zbavit se přebytečných kil lidé drží diety, které fungují na principu maximálního omezení sacharidů ve stravě. Tyto diety jsou velmi oblíbené a rozšířené zejména proto, že se brzy dostaví pokles hmotnosti. Ale pozor. Ten je způsoben zejména ztrátou tekutin nikoliv tuků. Svalový glykogen, což je sacharidová zásobárna energie, na sebe váže i vodu, a pokud odstraníme ze stravy sacharidy včetně cukru, organizmus spotřebuje zásoby svého vlastního glykogenu a pak se zjednodušeně řečeno odvodní. Tím sice dochází k poklesu hmotnosti, ale místo dobrého pocitu z vysněné postavy se mohou ohlásit první zdravotní potíže.
|