Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Poradna Otázky a odpovědi Vyšší hodnota TSH (tyreotropního hormonu) - příčiny a vhodnost návštěvy endokrinologa

Sponzorované odkazy:

  • Luštitelské časopisy

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7307
Vyšší hodnota TSH (tyreotropního hormonu) - příčiny a vhodnost návštěvy endokrinologa Email
Sobota, 29. srpen 2009 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 31587x
V poslední době jsem hodně přibrala a jsem unavená. Při rozboru se zjistila zvýšená hodnota TSH a to  7,98 a fT4 jsem měla 14,19. Praktický lékař říkal, že to není tak vážné. Co myslíte, je nutné navštívit endokrinologa? Tereza

___ 

ODPOVĚĎ:
Normální hodnoty TSH jsou 0,37-5 a u fT4 je norma 9,8 - 23,1. Mírně zvýšená hladina TSH by mohla znamenat počínající hypofunkci (sníženou funkci) štítné žlázy. TSH je zkratka pro tyreotropní hormon tvořený v adenohypofýze, který řídí činnost štítné žlázy. Laboratorní kontroly v kratším časovém odstupu jsou velmi vhodné, ale tím, že navštívíte endokrinologa určitě nic nezkazíte. Pokud máte i výše uvedené potíže, návstěvu endokrinologa zbytečně neodkládejte a svěřte se do jeho rukou.

zvýšené tsh

 
Share on Myspace
Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
CHORVATSKO - dovolená za neuvěřitelné ceny
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny