Nová témata diskuze

Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Poradna Otázky a odpovědi Suroviny vhodné pro přípravu dětských jídel

Sponzorované odkazy:

  • Luštitelské časopisy

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7307
Suroviny vhodné pro přípravu dětských jídel Email
Středa, 04. červen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1263x

Které suroviny jsou nejvhodnější k přípravě jídla pro malé děti? Laura___

___

ODPOVĚĎ:

Vhodnými surovinami pro přípravu dětských jídel jsou: zelenina a ovoce, z tuku olivový olej, celozrnná rýže, jáhly, pohanka, celozrnný kuskus nebo ovesné vločky, pečivo (nejlépe celozrnný kváskový chleba bez přídavku kypřidel a ochucovadel), luštěniny, mléčné výrobky, jako jsou kysané neslazené mléčné produkty, kozí produkty, žervé, ricotta apod., vejce v biokvalitě. Maso stačí dětem jednou až dvakrát týdně (bio: kuřecí, krutí, králičí, rybí).
V dětském jídelníčku je nutné se vyvarovat obzvlášť potravin obsahujících rafinovaný bílý cukr, ztužených rostlinných tuku, polotovarů a průmyslově zpracovaných potravin s vysokým obsahem aditiv, barviva prodlouženou trvanlivostí.
Není vhodné nadměrné používání bílé mouky obsahující proti celozrnné jen minimum živin ani kravského mléka, které je velmi těžko stravitelné.

 

 
Share on Myspace
Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
CHORVATSKO - dovolená za neuvěřitelné ceny
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny