Náhodné stránky webu
- (08.09.2009) Hrubé porušení pracovní kázně - kdy může dát zaměstnavatel výpověď z tohoto důvodu
- (12.02.2009) Léčba zácpy - které potraviny způsobují zácpu a které působí projímavě
- (26.03.2011) Odstoupení od kupní smlouvy Aukro - vzor zdarma
- (22.04.2018) Mingle (married but single) vztah - spolu, přitom každý zvlášť, výhody a nevýhody mingle vztahu
- (27.11.2014) Medvědice - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití
Sponzorované odkazy:
Slovník - hledej:
Předpověď počasí



Další dny...
Počet stránek v systému
Použití pánve WOK - na co se dá pánev použít |
![]() |
Pátek, 11. leden 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3109x |
Moje kolegyně je přímo nadšená svou novou pánví wok a pobízí mě, abych si ji také koupila. Ale k čemu by mi vlastně byla? Je to přece jen obyčejná pánev, nebo snad ne? Dana ______ ODPOVĚĎ: Ano i ne. Wok se používá jako pánev. Dno se rychle silně ohřeje a jídlo se na něm zprudka opeče. Na dodělání je můžete odsunout k vyšším bočním stranám. Zejména zelenina tak zůstane hezky křupavá. Kromě toho potřebujete i méně tuku. Při přípravě jídel ve woku se používá několik technik: smažení s mícháním (přísady nakrájené na plátky se upravují na malém množství tuku při vysoké teplotě), dále je to tzv. hluboké smažení, kdy se používá tuku o něco více (účelem je zachovat křehkost zeleniny). Při úpravě ryb a drůbeže lze do woku vložit pařák, pánev přikrýt poklicí a vařit v páře. |