Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Poradna Otázky a odpovědi Použití pánve WOK - na co se dá pánev použít

Sponzorované odkazy:

  • Luštitelské časopisy

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7306
Použití pánve WOK - na co se dá pánev použít Email
Pátek, 11. leden 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2228x

Moje kolegyně je přímo nadšená svou novou pánví wok a pobízí mě, abych si ji také koupila. Ale k čemu by mi vlastně byla? Je to přece jen obyčejná pánev, nebo snad ne? Dana 

___
___


ODPOVĚĎ:

Ano i ne. Wok se používá jako pánev. Dno se rychle silně ohřeje a jídlo se na něm zprudka opeče. Na dodělání je můžete odsunout k vyšším bočním stranám. Zejména zelenina tak zůstane hezky křupavá. Kromě toho potřebujete i méně tuku. Při přípravě jídel ve woku se používá několik technik: smažení s mícháním (přísady nakrájené na plátky se upravují na malém množství tuku při vysoké teplotě), dále je to tzv. hluboké smažení, kdy se používá tuku o něco více (účelem je zachovat křehkost zeleniny).

Při úpravě ryb a drůbeže lze do woku vložit pařák, pánev přikrýt poklicí a vařit v páře.

 
Share on Myspace
Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
CHORVATSKO - dovolená za neuvěřitelné ceny
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny