Nová témata diskuze

Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Poradna Otázky a odpovědi Na kterých olejích se nesmí smažit protože se rychle pálí

Sponzorované odkazy:

  • Luštitelské časopisy

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7307
Na kterých olejích se nesmí smažit protože se rychle pálí Email
Pondělí, 07. leden 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1796x

Je pravda, že některé oleje je lepši neohřivat a nedá se na nich smažit? Nedávno jsem četla, že některé druhy olejů nejsou vhodné na smaženi. Je to pravda? A které konkrétně? Děkuji, Ivana

___
___


ODPOVĚĎ:

Ano, je to pravda. Oleje s vysokým obsahem vícenásobně nenasycených kyselin jsou sice velmi zdravé, ale na pánvi se rychle spálí. V důsledku toho mohou vznikat škodlivé látky. K těmto olejům patří např. za studena lisovaný (panenský) bodlákový, sezamový nebo ořechový olej. Proto tyto oleje používejte nejlépe jenom ve studené kuchyni, třeba do salátového dresinku, nebo když jídlo dusíte při nízké teplotě.
Na smažení používejte raději stolní oleje, které dobře snášejí vysoké teploty a tak snadno se nepřepalují. Jsou to zejména arašídový, sójový, slunečnicový, olivový a řepkový olej.

 
Share on Myspace
Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
CHORVATSKO - dovolená za neuvěřitelné ceny
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny