Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Poradna Otázky a odpovědi Je libovější a méně tučné vepřové nebo hovězí maso?

Sponzorované odkazy:

  • Luštitelské časopisy

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7307
Je libovější a méně tučné vepřové nebo hovězí maso? Email
Neděle, 06. leden 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1838x

Moje kamarádka mi nedávno řekla, že prý přestala jist vepřové, protože je příliš tučné. Mysli si, že hovězí maso je libovějši. Má pravdu? Hanka

___
___


ODPOVĚĎ:

Ne tak úplně. Obsah tuku závisí vždy i na konkrétním druhu masa. Vepřový bok (bůček) a kolínko jsou opravdu hodně tučné kousky (15-25g tuku na 1 porci). Ale existuje i libové vepřové maso: panenka, řízek a kotleta mají najednu porci pouze 2-6g tuku, podobně jako hovězí svíčková nebo závitky. Svou roli hraje i způsob úpravy masa. Když maso pečete jen v malém množství tuku (nebo zcela bez něj, například v nádobí s nepřilnavou vrstou) a nesmažíte je, potom pro své zdraví a postavu děláte opravdu hodně.

 
Share on Myspace
Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
CHORVATSKO - dovolená za neuvěřitelné ceny
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny