Dobré dopoledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

 

16-duvodu-proc-musi-zena-na-materske-zakonite-zesilet-2Lidská bytost na mateřské dovolené automaticky zblbne. Má pro to logické a zákonité důvody. Patří mezi ně spánková stíha, brek, žehlení, roztomilost, nemožnost pít alkohol, tchýně, peníze, svěrače dětí a další důvody. Ostatně přečtěte si sami :-)

___

___

1. SPÁNKOVÁ STÍHA
Můžete si lehnout kdykoliv, ale ani hodinu se nevyspíte v kuse.

 

2. BREK
Dítě řve kvůli všemu. Že je moc mokro. Že je moc sucho. Že je moc teplo. Že je moc zima. Že má hlad. Že bolí bříško. Že vy brečíte s ním.

 

3. ŽEHLENÍ
Pračka chrlí víc věcí, než stihnete přejet napařovačkou. Všude se tvořej kupičky voňavýho stresoru.

 

4. ROZTOMILOST
Máte v rukou nejkrásnější mláďátko na světě, ale nejradši byste mu občas urvala hlavu. Ale to by vás zavřeli.

 

5. ALCOHOL FREE
Dokud kojíte, tak si prostě toho panáka nedovolíte. Takže víte, že jakmile se přejde na sunar, bude z vás notor.

 

6. TCHÝNĚ
Jedno dítě, který bylo tomu vašemu děsivě podobný už vychovala, takže by to ráda vzala do ruky zas. Teda ideově, odmakáte to vy.

 

7. ŽEHLENÍ
Pračka pořád chrlí a chrlí.

 

8. PRACHY
Berete pár stovek a ještě si připadáte jako socka, protože jsou od státu. A plenky zdražujou, takže si je brzo budete šít z igelitu sama.

 

16-duvodu-proc-musi-zena-na-materske-zakonite-zesilet9. SVĚRAČE
Když už jsme u těch plínek – kdo by chtěl mít permanentně v odpadkáči bobky?

 

10. ČTENÍ, FILMY, KONCERTY
Dřív vás bavila spousta věcí. Teď už si ani nepamatujete, které to byly.

 

11. ŽEHLENÍ
Fusekle, pyžama a věci na doma se žehlit nemusej, ne? Jo musej, říká babička.

 

12. MANŽEL
Chodí z práce, kde se realizuje, a když přijde domů, tak místo aby převzal zodpovědnost, tvrdí, že si chce odpočinout. Od čeho???

 

13. KÁMOŠKY
Všechny to zvládají desetkrát líp než vy, a tak musíte předstírat, že to zvládáte taky.

 

14. PÍSKOVIŠTĚ
Větší děcka jsou na to vaše zlý, menší děcka řvou, sotva si půjčí bábovičku a ostatní mámy vám permanentně kradou hračky, mrchy.

 

15. ŽEHLENÍ
Kde se u nás sakra bere tolik kapesníků???

 

16. RELOAD
Když už se zdá, že jste z toho venku, dostanete další dítě.

 

Medicína - náhodné články

Hloubkové obstřiky páteře, PRT pod CT kontrolou - informace

obstriky-patere-prt-ct.jpgV poslední době se v léčbě lumboischiadických bolestí páteře s projekcí do dolních končetin (tedy laicky řečeno "vystřelováním do nohou") uplatnily nové medicínské metody. O těchto metodách a obzvláště pak PRT neboli periradikulární terapii (hloubkové obstřiky páteře pod CT kontrolou) hovoří tento článek.
___
___
___

Jaký je rozdíl mezi tenisovým loktem a oštěpařským, golfovým loktem

rozdil-tenisovy-loket-osteparsky-golfovy-loket-priznaky-projevy

rozdil-tenisovy-loket-osteparsky-golfovy-loket-priznaky-projevy
Tenisový loket je druh tendopatie (poškození šlach) úponových šlach. Příčinou jsou drobná poranění při zátěži (často chronické jednostranné přetěžování) i věkem pokračující degenerace úponů. Oštěpařský, golfový loket je obdobné postižení jako u tenisového loktu, v tomto případě jsou přetíženy flexory (ohybače zápěstí) typické pro baseballisty, golfisty a atlety provádějící různé druhy hodů.

___
___

Alimentární nákazy a infekce způsobené potravinami

alimentarni-nakazy-infekce-zpusobene-potravinami

alimentarni-nakazy-infekce-zpusobene-potravinami
V našem životním prostředí se přirozeně vyskyt tisíce  Jsou pro člověka užitečné a přinášejí mu prospěch - např. takové, které využ me pi'i výrobě zakysaných mléčných výrobků, chleba a pečiva, piva, vína a dalších potravin. Některé jsou natolik prospěšné pro život, že jsou označovány jako probiotické organizmy (vyskytují se např. v některých jogurtech).

___
___

Zamyšlení - náhodné články

Pozitivní myšlení je základ - animované video

Dnespozitivni-mysleni-je-zaklad-animovane-video

pozitivni-mysleni-je-zaklad-animovane-video
vás nebudeme zatěžovat texty a dlouhým přemýšlením. Pro oddech jsme zvolili video, kde je ukázán zásadní rozdíl, jak působením negativních a pozitivních myšlenek na lidský mozek determinujete svůj život. Podívejte se na tenhle krátký animovaný příběh.

___

___

Existuje někde pro nás ten pravý, ta pravá pro náš život - tedy ideální druhá polovička (zamyšlení)

S příchodem na tento svět většinou zapomínáme, s jakým úkolem jsme tady přišli. A týká se to i vztahů. Spousta lidí řekne. "Já mám smůlu na partnery." Otázkou je, zda je to opravdu smůla nebo jen příležitost k duchovnímu rozvoji. Co když si máme s dotyčnými pouze něco dořešit, něčemu se naučit, odpustit si a jít dále.

__

__

Jak to všechno začalo ...

_fejetony_uvod.jpgJak si tak chodím po tom širém světě, řekl jsem si, že čas od času něco zajímavého vidím nebo postřehnu. A proč se o to nepodělit s ostatními. Přemýšlel jsem jak tyto články nazvat. Rozhodně bych nechtěl aby to co tady budu psát někdo považoval za klasický ošuntělý blog. Bude to takové pojednání o různých tématech běžného života jednoho člověka, který chodí mezi vámi.

 

 

 

Vztahy - náhodné články

Protějšek s Tebou je jen dokud s Tebou chce být a nic ho k tomu nedonutí - realita vztahů

protejsek-s-tebou-je-jen-dokud-s-tebou-chce-byt-a-nic-ho-k-tomu-nedonuti-realita-vztahu

protejsek-s-tebou-je-jen-dokud-s-tebou-chce-byt-a-nic-ho-k-tomu-nedonuti-realita-vztahu
Lidé jsou spolu, dokud spolu být chtějí. Žádná povinnost, čest, ani morálka nepřikovají jednoho člověka k jinému. Když někdo chce odejít, odejde z domova, od dětí a třeba i od umírajícího. Pokud odejít nechce, zůstává. Když někdo chce být s tebou, nezabrání mu v tom žádné tvoje nedostatky. A když tě chce opustit, nezadrží ho žádné tvé přednosti.

___

___

Erotický horoskop - sex a znamení zvěrokruhu

eroticky-horoskop-sex-a-znameni-zverokruhu

eroticky-horoskop-sex-a-znameni-zverokruhu
Horoskop nemusí předpovídat jen vaši budoucnost, ale může vám pomoci rozpoznat, na kterých místech těla chce váš partner cítit dotyky a polibky. Zjistěte, jak jste na tom právě vy, prostřednictvím našeho sexuálního horoskopu. Ve stránce se dočtete, jaké psychologické a erotické vlastnosti mají jednotlivá znamení zvěrokruhu.

 

Stalking po rozchodu - co je to stalking a jak se bránit

co_je_to_stalking_pronasledovani_partnerem.jpgSlovo stalking je poměrně novým výrazem. Je chápáno jako zlovolné a úmyslné pronásledování a obtěžování jiné osoby, které pak u oběti snižuje kvalitu jejího života a ohrožuje její bezpečnost. Jinak řečeno, pod anglickým pojmem "stalking" si lze představit různé varianty pronásledování oběti, často expartnera po zhrzené lásce.

___

___

Texty - náhodné články

Co si vzít sebou na dovolenou - zásady, jídlo, pití, oblečení, hygiena, volný čas

co-si-vzit-sebou-na-dovolenou-zasady-jidlo-piti-obleceni-hygiena-volny-cas

co-si-vzit-sebou-na-dovolenou-zasady-jidlo-piti-obleceni-hygiena-volny-cas
Níže uvedený soupis je určen především pro ty z vás, kteří cestují v létě na dovolenou k vodě a budou ubytováni v apartmánu nebo hotelu. Pokud jedete kempovat s malým dítětem nebo vezete za odpočinkem a poznáním i svého psího miláčka, budete muset do kufru ještě pár věcí přidat.

___

Co nebo kdo je to Póv - původ a význam slova póvl

co_nebo_kdo_je_to_povl.jpgCo to znamená slovo póvl? Tušíte? Asi ano, já osobně toto slovo používám málo a musel jsem si pořádně přečíst text o něm, jsou to nějací společnsky různě degradovaní lidé nebo nekvalitní zboží. Více v tomto článku.
___ 
___ 

Rafinovaný cukr a zdraví - proč nám tato forma cukru neprospívá

rafinovany_cukr_a_nase_zdravi.jpgZákon přírody žádá, aby potrava zůstala ve své přirozené podobě neloupaná, nerafinovaná, nekonzervovaná, ušetřená vysokých teplot. Tento zákon je vytrvale porušován při průmyslové výrobě potravin. V cukrovarech, při výrobě řepného bílého cukru v něm zůstávají už jen uhlohydráty.

zdravý

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz