Nová témata diskuze

Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Texty Jídlo, strava Piniové ořechy, oříšky - výroba piniového másla a mléka, namáčení pinií

Sponzorované odkazy:

  • Luštitelské časopisy

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7307
Piniové ořechy, oříšky - výroba piniového másla a mléka, namáčení pinií Email
Úterý, 28. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1319x

piniove-orechy-orisky-vyroba-pinioveho-masla-a-mleka-namaceni-piniiDrobounká semínka jsou schována v šiškách borovice pinie a u některých odrůd trvá až tři roky, než semínko dozraje. Pinie jsou měkké a krémové (obsah tuku je tu skoro stejně vysoký jako u makadamových ořechů), proto jsou ideální volbou, když je potřeba semínka ručně nadrtit, tedy např. při výrobě pesta (podobnou měkkost a krémovost mají také konopná semínka).

___

___

Pinie jsou hodně bohaté na minerály, hlavně hořčík, zinek, železo.

  • Namáčení pinových oříšků: 2 hodiny, namočené pinie jsou měkké a krémové.
  • Mléko z píniových oříšků: má neutrální chuť, trochu se podobá domácímu kešu mléku.
  • Máslo z píniových oříšků: másla a krémy se dají vytvořit velmi snadno, ale vysoká cena pinií asi bude odrazující faktor. 

 


 

 

 

 
Share on Myspace
Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
CHORVATSKO - dovolená za neuvěřitelné ceny
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny