Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Poradna Otázky a odpovědi Útvar, bulka, lipom v podkolenní jamce - nechat nebo vyoperovat?

Sponzorované odkazy:

  • Luštitelské časopisy

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7307
Útvar, bulka, lipom v podkolenní jamce - nechat nebo vyoperovat? Email
Čtvrtek, 29. březen 2012 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4964x
Pod pravým kolenem vzadu na noze mám už přes dva roky hmatatelnou bulku, která mě poslední dobou i bolí. Ortoped mi řekl, že trpím nezhoubným Iipomatózním novotvarem kůže (lipomem), a doporučil mi jednoduchou kožní operaci. Je u tohoto onemocnění vůbec nutná? A pokud ano, neměla bych kvůli šetrnosti místo klasického chirurga vyhledat spíš chirurga plastického? Marie
___
___


ODPOVĚĎ:
Spíše bych se přikláněla k radě vašeho ortopeda, který operaci doporučil, zejména když bulka překáží a bolí či způsobuje dyskomfort. Navíc by se bulka mohla zvětšovat. Plastického chirurga jistě vyhledat můžete - hlavně v případě, že bezvadný vzhled a minimální stopa po zákroku jsou pro vás velmi důležité. Poradit se o výkonu můžete samozřejmě i s klasickým dermatologem (kožním lékařem) nebo chirurgem.
 
Share on Myspace
Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
CHORVATSKO - dovolená za neuvěřitelné ceny
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny