Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Poradna Otázky a odpovědi Myom, odstranění dělohy (hysterektomie) a předčasný přechod, klimakterium - je operace nutná?

Sponzorované odkazy:

  • Luštitelské časopisy

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7307
Myom, odstranění dělohy (hysterektomie) a předčasný přechod, klimakterium - je operace nutná? Email
Úterý, 01. prosinec 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1696x

 

Je mi 40 let a mám dle ultrazvuku myom o velikosti zhruba 3x4 cm. Můj lékař navrhuje odstranění dělohy. Do toho se mi ale moc nechce, bojím  se předčasného přechodu. Menstruaci mám pravidelnou a žádné jiné potíže nemám. Je tento zákrok opravdu nutný? Katka

___

___

ODPOVĚĎ:

Dnes se kvůli nálezu myomů už většinou děloha neodstraňuje. Pokud nemáte žádné obtíže, tak obvykle stačí myom čas od času sledovat. Někdy začne  růst a může tlačit na močový měchýř či na konečník a zhoršovat vylučování stolice, je potom lepší ho odstranit. Pravděpodobnost, že se zvrhne ve zhoubný nádor, je minimální. Pokud se s dělohou neodstraní i vaječníky, tak předčasný přechod nehrozí, pouze byste již nemenstruovala a nemohla otěhotnět. Doporučuji však vyžádat si takzvaný druhý názor jiného odborníka.


Na dotaz odpověděla MUDr. Hana Fifková - sexuolog, Praha

 

 
Share on Myspace
Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
CHORVATSKO - dovolená za neuvěřitelné ceny
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny