Náhodné stránky webu
- (07.09.2015) Víno a zdraví člověka - účinky vína na organismus, víno v těhotenství, vliv na srdce, tlak krve, frekvence pití, alkoholismus
- (02.02.2014) Smlouva o zániku věcného břemene (služebnosti) - vzor ke stažení zdarma - nový občanský zákoník 2014
- (02.09.2015) Odběr a darování pupečníkové krve - otázky a odpovědi, informace
- (27.02.2010) Hodgkinova choroba, maligní lymfogranulom - příznaky, projevy, symptomy
- (20.01.2016) Když štítná žláza zlobí - hypotyreóza, hypertyreóza, jejich příznaky a rizika, potraviny obsahující jód
Sponzorované odkazy:
Slovník - hledej:
Předpověď počasí



Další dny...
Počet stránek v systému
Které oleje jsou vhodné na smažení a nepálí se |
![]() |
Středa, 23. leden 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2155x |
Je pravda, že některé oleje je lepši neohřivat a nedá se na nich smažit? Nedávno jsem četla, že některé druhy olejů nejsou vhodné na smaženi. Je to pravda? A které konkrétně? Děkuji, Ivana ___
Ano, je to pravda. Oleje s vysokým obsahem vícenásobně nenasycených kyselin jsou sice velmi zdravé, ale na pánvi se rychle spálí. V důsledku toho mohou vznikat škodlivé látky. K těmto olejům patří např. za studena lisovaný (panenský) bodlákový, sezamový nebo ořechový olej. Proto tyto oleje používejte nejlépe jenom ve studené kuchyni, třeba do salátového dresinku, nebo když jídlo dusíte při nízké teplotě. |
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------