Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Medicína Neurologie - nemoci a vyšetření Potraviny a migréna

Sponzorované odkazy:

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7308
Potraviny a migréna Email
Pondělí, 24. říjen 2011 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5176x

ktere-potraviny-mohou-vyvolat-migrenuMigrenici ví, že je mnoho věcí, které mohou vyvolat migrénu. Může to být počasí, slunění, hluk, světlo, ale také strava. Které jídlo a které potraviny mohou vyvolat migrénu, tedy silnou ataku bolestí hlavy uvádí následující stránka. Obsahuje seznam potravin, kterým by se pacienti měli vyhýbat.

___
___


Které potraviny mohou vyvolat migrénu

Přibližně jedna čtvrtina pacientů mívá záchvaty po požití určitých potravin. Těchto potravin je celá řada, nejčastěji jsou uváděny

  • sýry, zejména aromatické a uleželé (parmezán, camembert, pivní sýry aj.),
  • čokoláda,
  • mléko a mléčné výrobky (jogurty),
  • ořechy,
  • konzervovaná a nakládaná masa, salámy a párky.
Podezírají se též
  • tučné pokrmy,
  • citrusové plody,
  • rajčata (rajská jablíčka)
  • nápoje obsahující kofein, jako je káva nebo Coca-cola, a všechny
  • nápoje s obsahem alkoholu, z nichž největší schopnost vyvolání záchvatu má prý červené a portské víno.

 

 
Share on Myspace
Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny