Dobré odpoledne, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

vtipne_vyroky_pacientu.jpgMedicína je převážně o vážných věcech. Ale my lékaři a také zdravotní sestry víme, že ne vždy. Někdy se s pacienty, jejich výroky a jejich chováním docela dobře pobavíme. Na každé práci se musí hledat klady, že?
___
___

Vtipné výroky z nemocničního prostředí

  • Klinická smrt je taková, při které pacient umře na klinice.
  • Panu doktorovi ani tatínkovi se nelíbí maminka.
  • Paní doktorka se mne ptala, co si u ní přeji, jestli injekci.
  • Nerad chodím k zubaři, protože mi jde na nervy.
  • Lékaře dělíme na internisty, specialisty, dentisty a recidivisty.
  • Znám zdravotní sestry a zdravotní bráchy.
  • Zubař mi vrtal stoličku až na kořen bolesti.
  • Šel jsem k lékaři s neposlušnýma ušima.
  • Můj talent zpěváka objevil zubař.
  • Doktor nemůže být jedináček, protože má sestru.
  • Otec se odřel tolik, že mu sestřička musela píchnout protitonikovou injekci.
  • Pan doktor utěšoval dědečka, že za týden po operaci bude z nemocnice venku tak jako tak.
  • Zlomeninu neošetřujeme. Jen ji utáhneme, aby se ani nehnula a utíkáme s ní k lékaři.
  • Nemocný člověk má ležet a jenom užívat lékařský recept.

Medicína - náhodné články

Neepileptické záchvaty psychogenní příčiny – psychogenic non-epileptic seizures, PNES

neepilepticke_zachvaty_psychogenni_etiologie_psychogenic_non-epileptic_seizures_pnes.jpegNe každý záchvat, který vypadá jako epileptický, skutečně epileptickou aktivitou mozku musí být. Nezřídka se setkáváme obzvláště u mladších lidí s účelovým chováním, které ale lze dobře odlišit od klasické epilepsie videoEEG monitoringem.

___

___

Kostra člověka - s popisem, obrázek, anatomie, anatomické údaje a počet kostí

lidska_kostra_cloveka_obrazek_s_popisy_popisem_anatomie_anatomicky.jpgLidská kostra představuje soubor kostí, chrupavek, a vaziv, které dohromady vytváří pevnou, pasivně pohyblivou oporu těla, na niž se upínají svaly. Lidská kostra, dospělého člověka se skládá přibližně z 206 kostí, přičemž například novorozeňata jich mají kolem 300. Tento fakt je dán tím že mají novorozeňata v těle spoustu malých kostí, které během růstu srostou.
___

Plíseň nohou - léčba, příčina, příznaky, fotografie, obrázek

plisen_na_nohou_lecba_pricina.jpgKdo měl někdy plísňové onemocnění, ať už kůže nebo nehtů, potvrdí, že se léčí dlouho, jsou nevzhledná a dokáží se podepsat i na psychice pacienta. Proto čím dříve se začne s jejich účinnou léčbou, tím větší je naděje, že se onemocnění brzy zbavíme.

 

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Ubytování, penzion Čtyřlístek v Adršpašských skalách, Teplicích nad Metují - recenze

penzion_ubytovani_ctyrlistek_skaly.jpgV rámci pobytu v adršpašských skalách jsem využil pobytu v lůžkovém zařízení jménem Čtyřlístek. Rád bych stručně poreferoval o tomto ubytovacím zařízení. Dnes si tak trošku zahraju na hodnotitele ubytování a rád bych se zaměřil na ubytovací zařízení Čtyřlístek v Teplici nad MetujíJedná se o dobře lokalizované místo, které je od adršpašských skal asi 5-6 kilometrů. Je zde velké parkoviště, takže zaparkovat kde máte.

___

Autobusy Ikarus 280 - staré kloubáky a nostalgická vzpomínka

ikarus_ikona.jpg"Pojedeme kloubákem," slýchával jsem kdysi otráveně na zastávkách autobusů, když to jedna osoba sdělovala druhé, stojící zády k přijíždějící "čabajce." A v duchu jsem vzpomínal na má mladší léta, když jsem tehdy celý promrzlý čekal na tohoto dlouhatananánského krasavce.
 
 

Rychlá doba - jak se zklidnit, přestat spěchat a být přesto spokojení?

rychla-doba-jak-se-zklidnit-prestat-spechat-a-byt-presto-spokojeni-3

rychla-doba-jak-se-zklidnit-prestat-spechat-a-byt-presto-spokojeni-3
Jednou jsem si jako tak mnoho jiných lidí náhle uvědomila, že od jisté doby se můj život podobá honu – nekonečnému, nesmyslnému a nelítostnému. Každý můj den začíná zimničným pocitem „Hlavně to všechno stihnout!“ a končí zklamaným „Já jsem zas nic nestihla…“. Taky jste si všimli, jak neúprosně se v posledních letech zrychluje životní tempo?

___

___

Vztahy - náhodné články

Co se líbí mužům na ženách? 5 P a 3M :)

co_se_libi_muzum_na_zenach.jpg Říká se, že ideální žena má mít pět „P“: Pohledná, Poctivá, Pracovitá, Pořádná a Prachatá. Nebo že by měla mít tři „B“: Bourák, Barák a Babičku na hlídání. Jiné úsloví praví, že má mít tři „D“: ve společnosti být Dáma, v domácnosti Dříč a v posteli Děvka. Ideálem muže je prý panna se zkušenostmi; ideální žena se vteřinu po souloži změní v partu kamarádů a basu piv. :)

Znamení zvěrokruhu namalovaná na ženském těle

malovani_na_kuzi.jpgMáte rádi kresby na lidském těle? Potom si rozhodně přijdete na své na této stránce. Je zde 12 kreseb na ženském těle s vyobrazením jednotlivých znamení zvěrokruhu - skvostná podívaná nejen pro muže.

__

__

 

Pracujte na vztahu s partnerem, nenechte ho uvadat

pracujte_na_vzahu_s_partnerem.jpgČas léčí bolesti a staré rány. Avšak nejenom to. Čas rovněž zevšedňuje. To se projevuje i (nebo především) na partnerských vztazích. Dá se s tím něco dělat? Samozřejmě, musíte se ale smířit s tím, že červená knihovna u vás doma asi nebude. Podle odborníků, kteří se zabývají mezilidskými vztahy, byste rozhodně neměli rezignovat. S partnerskými vztahy a se vztahy obecně se dá vždycky něco dělat.
___
___

Texty - náhodné články

Jitrocel kopinatý - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití

jitrocel-kopinaty-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani

jitrocel-kopinaty-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani
Jitrocel se kdysi nazýval králem cest a již v dávných dobách rostl k užitku lidí. V rukopise z 11. století se zachovala anglosaská óda, která opěvuje devět rostlin a jitrocel oslovuje takto: „I ty, jitroceli, matko rostlin, otevřená k východu, mocná v nitru, přes tebe hrkotají vody, přes tebe jezdí ženy, přes tebe jezdí ženiši, nad tebou odfukují býčkové.

___

___

Zálohování počítačových dat - deset tipů, rad a postupů od odborníka

zalohovani-pocitacovych-dat-deset-tipu-rad-a-postupu-od-odbornika

zalohovani-pocitacovych-dat-deset-tipu-rad-a-postupu-od-odbornika
Záloha dat je užitečná pouze v případě, že z ní můžete v případě potřeby snadno (a kdykoliv) obnovit potřebné soubory. Data by měla být vždy uložena na dvou nosičích. S větším počtem záloh je menší šance, že o data tzv. "totálně" přijdete. Dva nosiče znamená např. PC + externí harddisk, dva externí harddisky či PC+NSA či PC+cloud apod. Pokud budete zálohovat data doma na dvou nosičích, pro případ požáru by nosiče měly být v jiné části domu nebo pokud máte byt, tak jedno (ideálně zašifrovanou) zálohu nechte např. u rodičů či sourozence a min. jednou za čtvrt roku data aktualizujte.
___
___

Jaké předměty si lidé strkají do tělních otvorů - penis, vagina, konečník, nos, krk, ucho

jake-predmety-si-lide-strkaji-do-telnich-otvoru-penis-vagina-konecnik-nos-krk-ucho

jake-predmety-si-lide-strkaji-do-telnich-otvoru-penis-vagina-konecnik-nos-krk-ucho
Americká Komise pro bezpečnost spotřebního zboží vypustila do světa letošní databázi důvodů návštěv lékařských pohotovostí. Nejpikantnějšími z nich jsou pochopitelně ty nejméně pravděpodobné předměty uvízlé na těch nejméně pravděpodobných místech.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz