Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Texty

Sponzorované odkazy:

  • Luštitelské časopisy

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7307

Texty

Para ořechy - výroba mléka, másla z para ořechů, namáčení

Email
Středa, 22. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1525x   

para-orechy-vyroba-mleka-masla-z-para-orechu-namaceniTyto ořechy jsou opravdovou minerálovou zásobárnou, například selenu je tu tolik, že se tomu žádná jiná potravina nedokáže ani přiblížit. Světová zdravotnická organizace proto dokonce určila maximální doporučenou dávku para ořechů – 14 g denně. Juvie ztepilá, která para ořechy dává, roste především v povodí Amazonky.

___

___

Celý článek...
 

Pekanové ořechy - výroba mléka, másla z pekanových olejů, namáčení

Email
Úterý, 21. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1587x   

pekanove-orechy-vyroba-mleka-masla-z-pekanovych-oleju-namaceniBlízcí příbuzní vlašských ořechů, kterým se podobají i vzhledově. Jsou však o něco měkčí a nemají tak hořkou slupku, pro mnoho lidí jsou proto chutnější a stravitelnější. I ony obsahují omega 3 mastné kyseliny, ale je jich tu asi jen desetina toho, co ve vlašských ořeších. Přesto je dobré dávat si pozor na skladování, větší množství pekanů skladujte raději v mrazáku.

___

___

Celý článek...
 

Makadamové ořechy - výroba mléka, oleje, másla z makadamových ořechů, namáčení

Email
Pondělí, 20. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1852x   

makadamove-orechy-vyroba-mleka-oleje-masla-z-makadamovych-orechu-namaceniTyhle ořechy pocházejí z Austrálie, kde se nazývaly gyndl. Zbytku světa jsou od poloviny 19. století známy pod jménem, které získaly po skotském chemikovi Johnu Macadamovi. Dnes se tito nováčci na světové ořechové scéně pěstují i v jiných koutech světa, hlavně na Havaji a v jižní Africe. Objemy produkce však zůstávají malé, a ořechy jsou proto vzácné a drahé.

___

___

Celý článek...
 

Jarní únava - příčina a léčba - bylinky, strava, tipy jak se zbavit jarní únavy

Email
Neděle, 19. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1152x   

jarni-unava-pricina-a-lecba-bylinky-strava-tipy-jak-se-zbavit-jarni-unavyI když jarní únava není nemoc, ale spíše sezónní stav organismu, v některých případech může mít příznaky typické pro skutečné nemoci. Co si s nimi počít? Už to nebude dlouho trvat a sluníčko nás potěší teplem, stromy květem a travička svou zářivou zelení. Že místo toho, abyste se těšili a tryskali energií, máte pocit únavy a fyzické slabosti? Nic zvláštního.

___

___

Celý článek...
 

Vlašáky, vlašské ořechy - výroba mléka, oleje z vlašských ořechů, namáčení vlašáků

Email
Čtvrtek, 16. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2095x   

vlasaky-vlasske-orechy-vyroba-mleka-oleje-z-vlasskych-orechu-namaceni-vlasakuVlašské ořechy vnímáme jako naše místní, ořešáky se tu totiž zabydlely už před tisíciletími, ale původ mají v Íránu. V celosvětové spotřebě jsou mezi ořechy na druhém místě hned po mandlích. Vlašské ořechy jsou jedny z nejzdravějších ořechů vůbec, mají totiž jedno specifikum – jsou bohaté na důležité omega 3 mastné kyseliny, tak důležité pro fungování mozku, kvůli svým protizánětlivým účinkům a schopnosti snižovat škodlivý LDL cholesterol.

___

Celý článek...
 

Kešu ořechy - výroba mléka, másla z kešu ořechů, namáčení

Email
Středa, 15. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1522x   

kesu-orechy-vyroba-mleka-masla-z-kesu-orechu-namaceniKdo nikdy neviděl, jak vypadá kešu na stromě, bude asi dost překvapen. Na stromě zvaném ledvinovník západní rostou plody, kterým se říká „kešu jablka“ (tvarem se však podobají spíše paprice), zespodu jablka je pak přirostlé cosi, co vypadá jako velká fazole. Ve skutečnosti jde o kešu oříšek uzavřený v tvrdé dvouvrstvé skořápce.

 

___

___

Celý článek...
 

Měkké slupky ořechů - loupat nebo ne? Vliv na zdraví, postup loupání. (mandle, vlašské a lískové ořechy)

Email
Úterý, 14. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5806x   

mekke-slupky-orechu-loupat-nebo-ne-vliv-na-zdravi-postup-loupaniTmavá hnědá slupka, kterou některé ořechy mají, je dobrá a špatná věc podle toho, z jaké strany se na to díváte. Většinou je hořká a leckomu tak kazí chuťový prožitek z ořechů, pro někoho také můžou být ořechy se slupkou hůř stravitelné. Na druhou stranu slupka dodává ořechům charakteristickou plnou chuť, navíc se právě v ní koncentruje hodně prospěšných látek, konkrétně různé fenolové látky, které působí jako antioxidanty.

___

Celý článek...
 

Jarní detoxikace - nejčastější chyby, vhodné potraviny

Email
Úterý, 14. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1210x   

jarni-detoxikace-nejcastejsi-chyby-vhodne-potravinyJarní očista je populární od nepaměti. Doporučují ji jogíni, ale i tradiční čínská medicína. Jenže který detox si vybrat? Na Internetu je řada "zaručených" tipů, ale i v případě očisty je lepší se poradit s odborníky, abyste svému tělu spíš neubližovali. Ti pro vás sestavili nejčastější mýty a chyby, kterých se při jarním detoxu dopouštíme.

___

___

Celý článek...
 

Kouřový bod rostlinných olejů, bod přepálení - při jaké teplotě se olej přepálí a je nezdravý? (slunečnicový, řepkový, olivový, rýžový, kokosový)

Email
Úterý, 14. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1808x   

 

kourovy-bod-rostlinnych-oleju-bod-prepaleni-pri-jake-teplote-se-olej-prepali-a-je-nezdravy-slunecnicovy-repkovy-olivovy-ryzovy-kokosovy-2Už jste slyšeli pojmy jako kouřový bod oleje nebo bod přepálení oleje? Značí to chvíli, kdy se olej začne přeměňovat na zdraví poškozující působky. Nad tuto teplotu by se olej neměl nikdy dostat. Jaké jsou teploty u různých olejů?

___

___

Celý článek...
 

Nejlepší káva do práce? PŘEKAPÁVANÁ z čerstvě pomleté kávy. Na instantní a kapsle zapomeňte.

Email
Úterý, 14. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1643x   

nejlepsi-kava-do-prace-prekapavana-z-cerstve-pomlete-kavy-na-instantni-a-kapsle-zapomentePřekapávač do kanceláře. Je to geniální vynález – pokud samozřejmě koupíte kvalitní, který udrží po celou dobu přípravy kávy správnou teplotu a nemá tu spodní ploténku, kvůli které káva v klasických překapávačích rychle ztrácí na své kvalitě. Příprava kávy je jednoduchá a tuhle technologii totiž zvládne ovládat úplně každý

___

___

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 9 z 178
Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
CHORVATSKO - dovolená za neuvěřitelné ceny
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny