Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Texty

Sponzorované odkazy:

  • Luštitelské časopisy

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7306

Texty

Jarní únava - příčina a léčba - bylinky, strava, tipy jak se zbavit jarní únavy

Email
Neděle, 19. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1062x   

jarni-unava-pricina-a-lecba-bylinky-strava-tipy-jak-se-zbavit-jarni-unavyI když jarní únava není nemoc, ale spíše sezónní stav organismu, v některých případech může mít příznaky typické pro skutečné nemoci. Co si s nimi počít? Už to nebude dlouho trvat a sluníčko nás potěší teplem, stromy květem a travička svou zářivou zelení. Že místo toho, abyste se těšili a tryskali energií, máte pocit únavy a fyzické slabosti? Nic zvláštního.

___

___

Celý článek...
 

Vlašáky, vlašské ořechy - výroba mléka, oleje z vlašských ořechů, namáčení vlašáků

Email
Čtvrtek, 16. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1681x   

vlasaky-vlasske-orechy-vyroba-mleka-oleje-z-vlasskych-orechu-namaceni-vlasakuVlašské ořechy vnímáme jako naše místní, ořešáky se tu totiž zabydlely už před tisíciletími, ale původ mají v Íránu. V celosvětové spotřebě jsou mezi ořechy na druhém místě hned po mandlích. Vlašské ořechy jsou jedny z nejzdravějších ořechů vůbec, mají totiž jedno specifikum – jsou bohaté na důležité omega 3 mastné kyseliny, tak důležité pro fungování mozku, kvůli svým protizánětlivým účinkům a schopnosti snižovat škodlivý LDL cholesterol.

___

Celý článek...
 

Kešu ořechy - výroba mléka, másla z kešu ořechů, namáčení

Email
Středa, 15. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1344x   

kesu-orechy-vyroba-mleka-masla-z-kesu-orechu-namaceniKdo nikdy neviděl, jak vypadá kešu na stromě, bude asi dost překvapen. Na stromě zvaném ledvinovník západní rostou plody, kterým se říká „kešu jablka“ (tvarem se však podobají spíše paprice), zespodu jablka je pak přirostlé cosi, co vypadá jako velká fazole. Ve skutečnosti jde o kešu oříšek uzavřený v tvrdé dvouvrstvé skořápce.

 

___

___

Celý článek...
 

Měkké slupky ořechů - loupat nebo ne? Vliv na zdraví, postup loupání. (mandle, vlašské a lískové ořechy)

Email
Úterý, 14. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4368x   

mekke-slupky-orechu-loupat-nebo-ne-vliv-na-zdravi-postup-loupaniTmavá hnědá slupka, kterou některé ořechy mají, je dobrá a špatná věc podle toho, z jaké strany se na to díváte. Většinou je hořká a leckomu tak kazí chuťový prožitek z ořechů, pro někoho také můžou být ořechy se slupkou hůř stravitelné. Na druhou stranu slupka dodává ořechům charakteristickou plnou chuť, navíc se právě v ní koncentruje hodně prospěšných látek, konkrétně různé fenolové látky, které působí jako antioxidanty.

___

Celý článek...
 

Jarní detoxikace - nejčastější chyby, vhodné potraviny

Email
Úterý, 14. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1114x   

jarni-detoxikace-nejcastejsi-chyby-vhodne-potravinyJarní očista je populární od nepaměti. Doporučují ji jogíni, ale i tradiční čínská medicína. Jenže který detox si vybrat? Na Internetu je řada "zaručených" tipů, ale i v případě očisty je lepší se poradit s odborníky, abyste svému tělu spíš neubližovali. Ti pro vás sestavili nejčastější mýty a chyby, kterých se při jarním detoxu dopouštíme.

___

___

Celý článek...
 

Kouřový bod rostlinných olejů, bod přepálení - při jaké teplotě se olej přepálí a je nezdravý? (slunečnicový, řepkový, olivový, rýžový, kokosový)

Email
Úterý, 14. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1657x   

 

kourovy-bod-rostlinnych-oleju-bod-prepaleni-pri-jake-teplote-se-olej-prepali-a-je-nezdravy-slunecnicovy-repkovy-olivovy-ryzovy-kokosovy-2Už jste slyšeli pojmy jako kouřový bod oleje nebo bod přepálení oleje? Značí to chvíli, kdy se olej začne přeměňovat na zdraví poškozující působky. Nad tuto teplotu by se olej neměl nikdy dostat. Jaké jsou teploty u různých olejů?

___

___

Celý článek...
 

Nejlepší káva do práce? PŘEKAPÁVANÁ z čerstvě pomleté kávy. Na instantní a kapsle zapomeňte.

Email
Úterý, 14. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1447x   

nejlepsi-kava-do-prace-prekapavana-z-cerstve-pomlete-kavy-na-instantni-a-kapsle-zapomentePřekapávač do kanceláře. Je to geniální vynález – pokud samozřejmě koupíte kvalitní, který udrží po celou dobu přípravy kávy správnou teplotu a nemá tu spodní ploténku, kvůli které káva v klasických překapávačích rychle ztrácí na své kvalitě. Příprava kávy je jednoduchá a tuhle technologii totiž zvládne ovládat úplně každý

___

___

Celý článek...
 

Použití a využití ořechů - mlsání, moučníky, pomazánky, pesto, raw pudinky, ořechové máslo a mléko

Email
Sobota, 11. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1244x   

poziti-a-vyuziti-orechu-mlsani-moucniky-pomazanky-pesto-raw-pudinky-orechove-maslo-a-mlekoOříšky můžete využít na mnoho způsobů. Jen tak na mlsání nebo na náplně, sypání, drobenku či na cheescake. Dále třeba do smoothie, do pomazánek, sladkých krémů, na pečení, do palačinek, burgery, do sekané, do pesta, na raw pudink, granolu, na zahuštění nebo na ořechová másla a mléka. 

___

___

Celý článek...
 

Zpracování ořechů - ořechová mouka, mléko, máslo, pražení ořechů

Email
Pátek, 10. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2576x   

zpracovani-orechu-orechova-mouka-mleko-maslo-prazeni-orechu-prazeni-orechuOřechy se dají zpracovávat nejrůznějšími způsobem - namáčení, ořechové mléko, máslo, oříšková mouka nebo pražením. Jak na to? Většinou na tom není nic složitého, takže nehledat vědu a zkusit to. Postupy jsou uvedené v této stránce. 

___

___

Celý článek...
 

Vše o Itálii www.vseoitalii.cz - web o Itálii a Italech (zajímavosti, cestování, jídlo, pití, vlastnosti Italů)

Email
Úterý, 07. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1600x   

italie-www.vseoitalii.czVe druhé polovině roku 2016 postupně vznikal web, který se pokuší zachytit vše o Itálii. Ve webu se dozvíte jak cestovat do Itálie a po Itálii, jaké vlsastnosti mají Italové, dále co Italové jedí a pijí a mnoho dalších zajímavých informací. Seznam stránek níže. Web patří do portfolia www.zmwh.cz 

___

___

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 9 z 178
Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
CHORVATSKO - dovolená za neuvěřitelné ceny
--------------------------------------- BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny