Náhodné stránky webu
- (31.12.2017) Jak se projevuje Adams-Oliverova nemoc - příznaky, projevy, fotografie, léčba, příčina
- (30.04.2011) Pořad JSTE TO CO JÍTE - názor MUDr. Zbyňka Mlčocha
- (05.01.2014) Hemochromatóza - příznaky, projevy, symptomy, obrázek, fotografie
- (16.11.2013) Heroin - závislost, účinky - příznaky, projevy, symptomy, obrázek, fotografie
- (22.10.2009) Ztracený balík na poště, reklamace ztraceného balíku - jak postupovat
Nacházíte se:
Sponzorované odkazy:
Slovník - hledej:
lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český
Předpověď počasí



Další dny...
Počet stránek v systému
7308
Jak prodloužit trvanlivost jogurtu a tvarohu - otočení kelímku dnem vzhůru je nesmysl!
Dotazy z oblasti právní problematiky prosím vkládejte
do Bezplatné právní poradny online. Děkuji za pochopení.
Jak prodloužit trvanlivost jogurtu a tvarohu - otočení kelímku dnem vzhůru je nesmysl!
Pondělí, 27. říjen 2014 (14:39) Otevřeno: 648x
Vážený pane doktore,
náhodou jsem narazil na Vaši radu, jak prodloužit trvanlivost jogurtu a tvarohu. Otočením kelímku dnem vzůru samozřejmě žádné vakuum vzniknout nemůže, takže rada je zcela nesmyslná. S pozdravem
L. Čurda
náhodou jsem narazil na Vaši radu, jak prodloužit trvanlivost jogurtu a tvarohu. Otočením kelímku dnem vzůru samozřejmě žádné vakuum vzniknout nemůže, takže rada je zcela nesmyslná. S pozdravem
L. Čurda
Dobrý den.
Velmi děkuji za podnětnou poznámku. Přemýšlel jsem nad tím a máte pravdu. Pokud je v kelímku vzduch, tak tam bude i kdyby se kelímek přetočil 100x :-)
Přiznám se ale, že "metodiku" otáčení používám u marmelád a mám s tím obrovské úspěchy. V podstatě od té doby co otáčím marmelády mi u nich nevznikla plíseň. Domnívám se, že důvodem je skutečnost, že v místech, kde by mohly být zárodky plísní, dojde ke kontaktu s marmeládou - marmeláda okraje sklenice zalije a tím pádem se plíseň nemůže rozvinout (potřebuje prostor a vzduch). Takže to funguje, ale pravdu přesto máte Vy. Vakuum nevzniká, jen místo, kde se plísně ad. infekce hůře tvoří a množí.
Pravdou je i to, že v jogurtech a tvarohu díky ušlechtilým mléčným kulturám plísně příliš často nevznikají (a pokud ano, je to chybou v technologickém zpracování mléčného výrobku).
Ještě jednou děkuji.