Nacházíte se: Zbynekmlcoch.cz Kontakt Veřejná návštěvní kniha / dotazy

Sponzorované odkazy:

Slovník - hledej:

lékařský
cizí slova
česko-anglický
anglicko-český

Předpověď počasí

Počasí dnes Počasí zítra Počasí pozítří
Další dny...

Vyzkoušejte:

SMS ZDARMA

T-mobile
Telefonica O2

Počet stránek v systému

7308

Jak prodloužit trvanlivost jogurtu a tvarohu - otočení kelímku dnem vzhůru je nesmysl!

Dotazy z oblasti právní problematiky prosím vkládejte
do Bezplatné právní poradny online. Děkuji za pochopení.

Jak prodloužit trvanlivost jogurtu a tvarohu - otočení kelímku dnem vzhůru je nesmysl!

Pondělí, 27. říjen 2014 (14:39) Otevřeno: 648x
Vážený pane doktore,
náhodou jsem narazil na Vaši radu, jak prodloužit trvanlivost jogurtu a tvarohu. Otočením kelímku dnem vzůru samozřejmě žádné vakuum vzniknout nemůže, takže rada je zcela nesmyslná. S pozdravem
L. Čurda
Admin Comment:  Reakce Zbyňka Mlčocha:
Dobrý den.
Velmi děkuji za podnětnou poznámku. Přemýšlel jsem nad tím a máte pravdu. Pokud je v kelímku vzduch, tak tam bude i kdyby se kelímek přetočil 100x :-)
Přiznám se ale, že "metodiku" otáčení používám u marmelád a mám s tím obrovské úspěchy. V podstatě od té doby co otáčím marmelády mi u nich nevznikla plíseň. Domnívám se, že důvodem je skutečnost, že v místech, kde by mohly být zárodky plísní, dojde ke kontaktu s marmeládou - marmeláda okraje sklenice zalije a tím pádem se plíseň nemůže rozvinout (potřebuje prostor a vzduch). Takže to funguje, ale pravdu přesto máte Vy. Vakuum nevzniká, jen místo, kde se plísně ad. infekce hůře tvoří a množí.
Pravdou je i to, že v jogurtech a tvarohu díky ušlechtilým mléčným kulturám plísně příliš často nevznikají (a pokud ano, je to chybou v technologickém zpracování mléčného výrobku).
Ještě jednou děkuji.

Chci se zeptat, diskutovat...
Dům bylinek
BIOPOTRAVINY ESHOP
---------------------------------------
Přidat odkaz
Bezplatná právní poradna

Psychotesty online

Alkoholik

Kuřákova plíce

Moje starosti

Příznaky a projevy nemocí

Bylinky pro všechny