Dobrý večer, dnes je čtvrtek 25.4.2024, svátek slaví Marek, zítra Oto.

slide 1

jak-odmitnout-natlak-od-rodice-slusne-a-asertivne

Říká: "Uděláš to pro mě?"  Odpovím: "Ne, děkuji."  Ptá se: "Proč ne?" Já: "Protože nechci. Pokud bych to opravdu chtěla, už bych to dělala. Opravdu nechci." Zkouší to na mě: "Možná jsi o tom nikdy před tím nepřemýšlela a možná by jsi o tom chtěla něco slyšet a pak by jsi možná chtěla."

___

___

jak-vychovat-samostatne-dite-jak-vest-dite-k-samostatnosti-tipyKromě řady jiných je v Bibli toto velmi moudré naučení: „Dej člověku rybu a nasytíš ho na jeden den. Nauč ho ryby chytat a nasytíš ho na celý život“. Můj manžel vždycky vzpomínal na to, jak jeho tatínek, když se ho jako děti s bratrem ptali na význam nějakého slova, vzal vždycky naučný slovník a dotyčné slovo si vysvětlovali společně.

___

___

cas-straveny-s-detmi-je-dulezitejsi-nez-si-myslime-pro-deti-i-pro-vas-rodiceJsme mistry iluzí. Sami se jim oddáváme a navíc se snažíme přesvědčit o nich okolí. Téměř každý, kdo má děti, mluví občas o tom, jak moc pro něj znamenají. Jak důležité pro něj jsou. A že tou nejvyšší hodnotou je rodina. To zní opravdu hezky. Jen moc nechápu, když jsou děti pro každého takový poklad, proč jich je tak málo…

___

___

jak-se-nezblaznit-z-tohoto-sveta-aneb-vztahy-s-ostatnimi-lidmi-a-zvladani-ruznych-zivotnich-situaci

Stránka obsahuje 12 myšelenek, které vám možná pomohou snáze žít a víc si život užívat. Věnují se oblasti vztahů se svým okolím, vztahu sama se sebou a také tomu, jak se vyrovnat s obtížnými životními situacemi, které každý z nás občas zažíváme.

___

___

obycejny-a-moudry-rodic-a-jaky-je-mezi-nimi-rozdil-volny-cas-darky-ponauceni-chovani-ditete-a-laska-k-ditetiVychovávat děti není vždy lehké. Jsou rodiče, kteří mají výchovu tak nějak v krvi a jsou rodiče, kteří jsou nevrlí a dělají chyby. Jak reagovat na chovávní dítěte a jak dítě vychovat, aby z něj byl fajn člověk, kterého budou mít ostatní rádi? 

___

___

Medicína - náhodné články

Vyhlazení vrásek, botox, injekční výplň - video, animace, průběh, provedení, ukázka

vyhlazeni_vrasek_botox_kyselina_hyaluronova_video_animace_prubeh_provedeni_ukazka_informace.jpgTak jako mnoho nedostatků na těle, je možné už řešit i vrásky. Pokud vás trápí, můžete použít více metod, mezi něž patří botoxová výplň nebo ošetření kyselinou hyaluronovou. Nahrávka velmi dobře vysvětluje rozdíl mezi botoxem a kyselinou hyaluronovou a jejich použití. Prostor je dán i sdělení pocitů pacientky.

___

Intravenozní injekce a aplikace infúze - postup podávání i.v. injekcí a infúzí

postup_aplikace_intravenozni_injekce_infuze.jpgIntravenózní aplikace je způsob vpravení tekuté látky přímo do žíly či tepny. Může být jednorázová (injekce) nebo kontinuální (infuze). V porovnání s ostatními způsoby vpravování látek do těla je intravenózní aplikace nejrychlejším způsobem. Některé léky, stejně tak jako krevní transfuze a smrtící injekce mohou být aplikovány pouze intravenózně.

 

návod komplikace

Bělení zubů - poradna lékaře, otázky a odpovědi, informace

 

beleni-zubu-poradna-lekare-otazky-a-odpovedi-informace

beleni-zubu-poradna-lekare-otazky-a-odpovedi-informace
Stránka se obsáhle věnuje bělení zubů. Zmiňuje alternativní (ne vždy zubům prospěšné) metody, věnuje se cenám za bělení zubů, výhodám, nevýhodám,   dálezmiňuje zda je vhodné bělit zuby v období kojení, zda vadí bílé či amalgámové plomby při bělení a stručně třeba uvádí i to, jak vlastní bělení zubů probíhá v domácím prostředí a v ordinaci zubaře.  

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Když je zle, není to možná až tak zlé aneb životní lži kterým věříme

kdyz-je-zle-neni-to-mozna-az-tak-zle-aneb-zivotni-lzi-kterym-verime

kdyz-je-zle-neni-to-mozna-az-tak-zle-aneb-zivotni-lzi-kterym-verime
Zapomeňte na 10 lží, které jste pokládali za pravdu. Třeba o tom, že být bez partnera znamená vždy osamělost, že štěstí znamená že máte vše co chcete, že život musí jít přesně určeným způsobem, že skvělý život mají jen vyvolení lidé nebo že těžké časy jsou čistě negativní věc. Nemusí to tak být. 

___

___

Kapesní zloděj bude v budoucnosti zřejmě prodělečné řemeslo

kapesni_zlodej_prodelecne_remeslo.jpegTento článek nemá ani tolik pojednávat o kapesních zlodějích jako spíš o skutečnosti, že stále méně a méně přicházíme do styku s běžnými penězy a to díky internetovému bankovnictví a platbou platební kartou. Vzniká jakýsi virtuální svět peněz, který se neustále zvětšuje a expanduje.

___

Drobné radosti kolem vás aneb nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř

drobne-radosti-kolem-vas-aneb-nikdy-neni-tak-zle-aby-nemohlo-byt-hur

drobne-radosti-kolem-vas-aneb-nikdy-neni-tak-zle-aby-nemohlo-byt-hur
Šťastný život se skládá z mnoha maličkostí. Mnohé z nich si ve všedním běhu dní ani neuvědomujeme. Měli bychom si jich však považovat. Když se nám nic nedaří a zdá se nám, že všechno je na nic, měli bychom si vybavit podobný seznam, jaký tu uvádíme. Měl by nám dodat sebevědomí a také přivést k vděčnosti za to, co jsme dokázali a čeho se nám v životě dostalo.

___

___

Vztahy - náhodné články

Vodnář - muž - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-vodnar_m.jpg Abychom rovnou kously do kyselého jablka, nečekejte, že se muž Vodnář bude chovat tak, jak se mají chovat zamilovaní lidé. Jestli ano, čeká vás nepříjemné překvapení, možná dokonce série překvapení. Pokud jde o přátelství, nemohla byste si přát lepšího kamaráda nebo důvěrníka. Ale láska? Jak jeden můj známý Vodnář řekl: "Každý může mít dívku. Ale láska je něco docela jiného." To byl výborný postřeh.

Jak se cítit lépe - tipy, rady, návod, nápady

jak-se-citit-lepe-tipy-rady-navod-napady-2

jak-se-citit-lepe-tipy-rady-navod-napady-2
Věřte nebo ne, ale jde to. Chce to jen trochu trpělivosti a chuti zkusit dělat věci jinak, než jste běžně zvyklí. Ten pocit určitě znáte. Prvním signálem toho, že se blíží stres, bývá obvykle napětí v ramenou, jež postupně narůstá. K tomu se přidá zrychlený tep, studené ruce či sucho v ústech. Začínáte být více nervózní a podráždění a přestáváte se soustředit.___

___

Nedostatek komunikace v partneství, manželství - o čem si povídat s manželem, manželkou?

nedostatek_komunikace_v_partnerstvi_manzelstvi.jpgLožnice je jediné místo v domě, kde nemáte pracovat. Má být oázou klidu a relaxace. Nebo také doteků, něhy, důvěry a milování. Ale víte, že postel je jedno z nejvhodnějších míst k důvěrným rozhovorům?
___
___

Texty - náhodné články

Čajovník - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití

 

cajovnik-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti

cajovnik-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti
Čajovník  čínský, latinsky camellia sinensis. Co se týče účinků, stimuluje centrální nervovou soustavu, zlepšuje krevní oběh a stav cév, antibiotické působení. Je to subtropický, stále zelený keř. Dorůstá do výšky až 3 metrů. Má rozsáhlý kořenový systém. Listy jsou tmavozelené, kožovité, na okraji mírně pilovité.

___

___

Půjčka na vánoční dárky - klady a zápory

pujcka-na-vanocni-darky-vyhody-nevyhody

pujcka-na-vanocni-darky-vyhody-nevyhody
Neumíte a nechcete si představit svátky bez tuny dárků a stolu, který by mohl hostit místo běžné čtyřčlenné rovnou desetihtavou domácnost? A to i přesto, že se váš účet už dlouho houpe na pomezí nuly a mínusu?

___
___

Aquaplaning - definice, příčina, jak reagovat, co dělat při aquaplaningu

aquaplaning_definice_pricina_co_delat_jak_reagovat.jpgAquaplaning je ztráta přilnavosti pneumatiky k vozovce vlivem vrstvy vody, která se dostala mezi povrch pneumatiky avozovku. Mezi vozovkou a pneumatikou vznikne vodní klín, takže pneumatiky nepřiléhají k vozovce a po vrstvě vody začnou klouzat.

 

akvaplanink, quaplaning, aquaplaining

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz