Dobrý večer, dnes je čtvrtek 25.4.2024, svátek slaví Marek, zítra Oto.

Proč ženy milují mizery, frajery a nadsamce - zamyšlení nad nevědomou volbou žen

proc-zeny-miluji-mizery-frajery-a-nadsamce-zamysleni-nad-nevedomou-volbou-zen-2Vybíráme si je prostě podvědomě. Muže silné, lehce arogantní, kteří navenek neprojevují své city. Samce s typicky mužskými tělesnými vlastnostmi, u nichž máme pocit, že nás ochrání a zplodit děti pro ně není problém. Po hodných, usměvavých, kamarádských a bezproblémových neprahneme.

___

___

Láska na první pohled - u žen rozhoduje spíše čich, u mužů zrak a hmat

 

 

laska-na-prvni-pohled-u-zen-rozhoduje-spise-cich-u-muzu-zrak-a-hmatNa prvním dojmu je popravdě řečeno zajímavé jenom to, že je první. A rozhodně to neznamená, že je zároveň také správný. Dokonce je dosti časté, že dva lidé, kteří (jak se později ukáže) „jsou si souzeni“, na sebe napoprvé nijak zvlášť báječně nezapůsobí, někdy si naopak zprvu mohou přijít protivní, nepříjemní. Případů, kdy se z počátečního konfliktu vyvinula láska jako trám, je spousta. Nejméně stejně jako těch, kdy hned přeskočila jiskra a odstartovalo to love story na věčné časy.

___

___

Hormony v době zamilovanosti aneb chemie lásky - endorfin, oxytocin, dopamin a fenyletylamin

 

hormony-v-dobe-zamilovanosti-aneb-chemie-lasky-endorfin-oxytocin-a-fenyletylamin-5Žádné kameny mudrců, netopýří ocásky, kvítí trhané při úplňku a jiné magické ingredience. Hlavní přísadou milostného koktejlu jsou tělesné hormony. V romantických příbězích ani ve skutečném životě není nouze o zlomená, milující, dychtící i bolavá srdce. A přitom tajemství onoho velkého citu je třeba hledat v docela jiných orgánech (a teď skutečně nemáme na mysli jen ty rozmnožovací).

___

___

Projevy dětinskosti a nevyzrálosti mužů které ženy odrazují - které to jsou?

projevy-detinskosti-a-nevyzralosti-muzu-ktere-zeny-odrazuji-ktere-to-jsou-2Existují výzkumy (Kentská univerzita Ohaio), které zkoumaly, co ženám na mužích nejvíce vadí. Jsou to dolézání, šišlání, skrblíkovství, mamánkovství, neřešení problémů, trapné kamuflování, popírání svých chyb či urážení se. Jak je to myšleno se dočtete v tomto článku.

___

___

Šťastné partnerské vztahy a co k nim vede - 10 zákonů lásky

stastne-partnerske-vztahy-a-co-k-nim-vede-10-zakonu-laskyAby se sešli dva lidé, kteří si sednou "na první dobrou" nemusí být vždy jednoduché. Klasicky dochází k situaci, kdy ona jeho chce a on ji nebo nebo naopak. Pokud už dojde ke splynutí duší a zahoří láska, není všem dnům konec - vztah může "krachnout". Co to ovlivňuje? 

___

___