Příjemnou noc, dnes je pátek 19.4.2024, svátek slaví Rostislav, zítra Marcela.

Kde koupit, sehnat ekologickou pletu pro průjezd německými městy - seznam STK v ČR

 

kde-koupit-sehnat-ekologickou-plaketu-v-CRPro průjezd městy v Německu potřebujete tzv. ekologickou plaketu. Stupeň plnění emisních norem je na motorových vozidlech označen pomocí ekologických známek, které lze zakoupit i v ČR na stanicích STK. Zapotřebí je k tomu jen velký technický průkaz, na jehož základě bude vystavena příslušná známka/plaketa červené, žluté nebo zelené barvy.

___

___

Zakázaná slova - co nesmí být na SPZ na přání

zakazane-spz-jaka-slova-nesmi-byt-na-spz-na-prani-po-1-1-2016Od 1.1.2016 si budou řidiči moci pořídit nové poznávací značky na přání. Lidem tato zpráva udělala obrovskou radost a začali vymýšlet nejšílenější názvy, co vás jen napadnou. Ministerstvo si proto nechalo vytvořit seznam slov, které se na značkách rozhodně nesmí objevit.

___

___

Jak ušetřit za benzín, naftu, LPG, pohonné hmoty, pojištění a dálniční známku

jak-usetrit-za-benzin-naftu-lpg-pohonne-hmoty-pri-jizde-autemBez automobilu si už život nelze ani představit. Za pohonné hmoty (benzín, nafta, LPG) ale utratíme opravdu hodně penez. Všímáte si toho u každého tankováni PHM. Jezdit autem je tedy stále dražší. Nejen pohonné hmoty stojí hodně peněz, ale také pojištění a údržba vozu. Stránka vám ale může poradit jak ušetřit za benzín či jiné pohonné hmoty.

___
___

Jak se chovat, co dělat při autonehodě, dopravní nehodě, bouračce - informace

jak-se-chovat-co-delat-pri-autonehode-dopravni-nehode-bouracce-informaceVíte, jak se zachovat v případě autonehody, aby vám pojišťovna bez zbytečných průtahů nahradila škodu? Přinášíme pár tipů. Nikdo si to nechce připouštět ani na to pomyslet. Jenže, i když jezdíte sebevíc opatrně, drobná autonehoda se může přihodit i vám. I když při ní není nikdo zraněn a náraz odnesla jen karoserie vašeho auta, může být nepříjemným a traumatizujícím zážitkem, který vás bude trápit celý život. Přesto nezapomeňte bezprostředně provést pár důležitých úkonů. 

___
___

Prevence vykradení auta, jak zabránit vykradení automobilu - tipy, rady

prevence-vykradeni-auta-jak-zabranit-vykradeni-automobilu-tipy-radyAutomobily se stávají pro zloděje neodolatelným lákadlem a tito nenechavci využijí jakoukoliv možnost, jak se obohatit a věci si přisvojit. Nezřídka je to zdroj jejich jediných prostředků. Často jim nahrává i ta skutečnost, že vozidla opomenou jejich majitelé zamknout. V některých případech bývá škoda poškozením vyšší, než škoda odcizením. Nejčastější lokalitou, kde dochází ke krádežím věcí z vozidel, jsou parkoviště u nákupních a obchodních center a parkoviště sídlišť.

___

___