Dobré poledne, dnes je čtvrtek 18.4.2024, svátek slaví Valérie, zítra Rostislav.

Prevence zubního kazu a zkažených zubů - tipy, rady, čemu se vyhýbat

prevence-zubniho-kazu-a-zkazenych-zubu-tipy-rady-cemu-se-vyhybatMít zdravé zuby, i to je nejen společenská nutnost, ale i ekonomická výhoda. Opravy poničeného chrupu, pokud Vám mají zajistit zuby jako nové, totiž stojí desítky a někdy i stovky tisíc korun. Prevence přitom není drahá, ani náročná.

___

___

Tape, taping, tejpy, tejpování, páska, páskování - princip účinku, indikace, kdy pásku odlepit, nejčastější chyby

tape-taping-tejpy-tejpovani-paska-paskovani-princip-ucinku-indikace-kdy-pasku-odlepit-nejcastejsi-chybySpecialita vrcholových sportovců se jako vlna tsunami šíří i mezi nadšené amatéry. Je jedno, jestli se věnujete kolu, běhu, aerobiku, józe či chodíte „jen“ na túry. Elastické pásky se můžou stát povoleným dopingem při každé fyzické aktivitě. Barevné pruhy zdobí lýtka, kotníky, ruce, záda i ramena sportovců všech kategorií. Jako by „tejpy“ neboli kineziologické pásky patřily ke sportovnímu outfitu. Tapy nejsou jen módním doplňkem, ale pomůckou, která zpříjemní pohyb a uleví od bolesti.

___

___

Vyhlazení vrásek botulotoxinem (botoxem), kyselinou hyaluronovou - průběh, cena, účinnost, pro koho je vhodná

vyhlazeni-vrasek-botulotoxinem-botoxem-kyselinou-hyaluronovou-prubeh-cena-ucinnost-pro-koho-je-vhodnaNaše pleť stárne. Neúprosný je k ní nejen čas, ale také nepříznivé počasí, znečištěné ovzduší a sluneční záření. Svůj podíl na jejím opotřebování má i nesprávná péče, kouření či hormonální změny. Je jasné, že tvorbu vrásek nezastavíme. Můžeme ji však s využitím moderních přírodních materiálů oddálit.

___

___

Psychosomatické nemoci, nemoci ovlivněné psychikou - ekzém, alergie, bolesti páteře, gynekologické potíže, afty

 

Bude to možná překvapením, ale některé nemoci mohou být ovlivněné stavem psychiky a naladěním. Pojďme se podívat, která onemocnění to jsou a jak nastavit tělo tak, aby začalo znovu fungovat. Jde např. o alergii, imunitu, ekzém, bolesti páteře, afty, akné, gynekologické potíže, banální nachlazení, dále angína ad. 

___

___

Emoci a nemoci aneb princip psychosomatiky

emoci-a-nemoci-aneb-princip-psychosomatikyTrápí vás stále dokola ty samé nemoci a konzervativní léčba prostě nezabírá? Pak zkuste zapomenout na léky a poslechněte si své vlastní já. Podlomeným zdravím nás totiž někdy tělo upozorňuje, že je načase zpomalit.

___
___