Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024, svátek slaví Rostislav, zítra Marcela.

Jak se pozná nevěrná žena - 6 znaků chování

Jak se pozná nevěrná žena, jak se chová nevěrná ženaKdyž jsou nevěrní muži, logicky musí být nevěrné i ženy. Ale jak se taková ženská nevěra pozná? Přítelkyně bude najednou více hlídat svůj mobilní telefon. Možná o vás bude mít přítelkyně paradoxně větší zájem a bude se ptát jak jste prožil den nebo kde jste byl (případně kde zítra (05.10.2018) budete ;). Může vypadat ustaraně, když přemýšlí a přitom se moc nesvěřuje (což není u žen typické). Může být popudlivá. Může mít kamaráda, se kterým tráví nepřiměřeně moc času.  A bude vám odpovídat nekonkrétně.

__

__

Rozvod manželství - děti, zásady co (ne)dělat, využití mediátora a mediace při/po rozvodu

 

Rozvod - slovo ostré jako samurajský meč, které dokáže rodinu rozetnout na prvočinitele. Ruku v ruce s ním nastupují pocity obav, nejistoty, vykořenění a strach z budoucích dní. Dospělí se perou se svými emocemi, a často tak nedokážou citlivě vnímat pocity ostatních. Jenže na rozvod nebývají jen dva.

___

___

Rozvod manželství - mýty, fakta a omyly, kterým lidé často věří

 

rozvod-manzelstvi-myty-fakta-a-omylyKolikrát jste už slyšela, že je lepší se rozejít než vystavovat děti napětí v nefunkčním manželství? Podle americké rozvodové mediátorky Debry MacLeodové jde ale o zažitou lež. A podobných vymluv je prý víc... Ne vždycky je nám ve vztahu dobře, někdy nás dusí ponorková nemoc, rozčiluje nás každý pohyb našeho protějšku. Jindy nám vadí nuda, nedostatek vášně nebo se do někoho zakoukáme. Je to ale skutečně důvod, proč rozbíjet jinak funkční rodinu? Jaké bývají argumenty, které si samy sobě nalháváme?

__

__

Jak se vyrovnat s vážnou nemocí, špatnou zprávou nebo životní krizí - pravidla a tipy

jak-se-vyrovnat-s-vaznou-nemoci-spatnou-zpravou-nebo-zivotni-krizi-pravidla-a-tipyNěkteří lidé ani přes vážnou nemoc či hendikep neztrácejí svůj životní optimismus. Ba právě naopak. Vnitřní síly a motivace mají na rozdávání, a to i přesto, že své nelehké situaci musejí čelit, ať chtějí nebo ne. Jste v situaci, kdy by se vám takováto vnitřní síla hodila? V našem miniseriálu se podíváme na to, co se můžeme naučit od lidí, které potkala vážná nemoc, a oni v sobě dokázali najít vnitřní sílu. Jak se vlastně dokážou poprat s nepříjemnými zprávami, které jim navždy mění jejich životy?

____

____

Když je čas na rozchod aneb neudržujte neudržitelné a nebojte se odejít

kdyz-je-cas-na-rozchod-ve-vztahu-aneb-neudrzujte-neudrzitelne-a-nebojte-seVe vztahu si rádi idealizujeme toho druhého, nechce se nám ze vztahu vystupovat a uznat, že je to ztráta času. Koukáme zasněně na ty měsíce/roky snahy, kreslíme si do růžova drobné úspěchy a nechceme si přiznat, že toho vrcholu nikdy nedosáhneme. Na rozdíl od horolezců ale nehrozí přímo smrt, takže to táhneme, táhneme a zabíjíme to nejdražší co máme – čas.

___

___